REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienos apie Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato startą greitai pasklido po Lietuvą bei kaimynines šalis, tačiau pirmiausiai didelio džiaugsmo tokios naujienos suteikė tikriems šios sporto šakos entuziastams.

Naujienos apie Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato startą greitai pasklido po Lietuvą bei kaimynines šalis, tačiau pirmiausiai didelio džiaugsmo tokios naujienos suteikė tikriems šios sporto šakos entuziastams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainius Novickas – žmogus, kurio krepšinio mėgėjams pristatinėti nereikia. Mėgėjų krepšinio legenda, vienas geriausių 3×3 krepšininkų Lietuvoje bei niekada nepailstantis ir krepšiniu kiekvieną dieną gyvenantis 39-erių metų vyriškis su nekantrumu laukia Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato pradžios.

REKLAMA

Neįtikėtina, tačiau D.Novickas šiuo metu atstovauja net devynioms skirtingoms mėgėjų lygų krepšinio komandoms.

„Prieš kiekvieną sezoną sakydavau, kad reikia mažinti ir kad jau viskas, gana. Tačiau šiemet, jei atvirai, man atrodo, kad tų komandų dar ir padaugėjo (juokiasi). Šiuo metu rungtynes žaidžiu praktiškai kiekvieną dieną, kartais per dieną būna ir du mačai. Dabar net sunku suskaičiuoti, bet turbūt turiu 9 skirtingas komandas. Vis dar bėgu, o kol komandos draugai leidžia įmest ir esu reikalingas, reikia bėgiot“, – apie savo meilę krepšiniui pasakojo trumpam ir profesionalu kadaise tapęs krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo vienas pirmųjų 3×3 entuziastų

„Mano santykis su 3×3 krepšiniu išties jau ganėtinai senas. Apskritai, mes Lietuvoje buvome vieni pirmųjų, kurie užsikabino. Lietuvoje esu praleidęs galbūt vos vieną, patį pirmą „Reebok“ turnyrą. Tuo metu buvau dar jaunas, bet vėliau turbūt nepraleidau nė vienų rimtesnių varžybų. Galiausiai, buvome vieni iš tų, kurie pirmi pradėjo važinėti į tarptautinius turnyrus užsienyje“,- prisiminimais apie pirmuosius žingsnius 3×3 krepšinyje dalinosi D.Novickas.

Pasak mėgėjų lygose dominuojančio puolėjo, pirmiau už jį į tarptautinius turnyrus išvažiavo buvę profesionalai, o vėliau pats D.Novickas įkūrė ir Lietuvos 3×3 krepšinio federaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tuo metu Lietuvoje tai dar nebuvo populiaru ir, jei gerai atsimenu, pirmieji į tarptautinį turnyrą Italijoje išvažiavo Rolandas Skaisgirys ir Rolandas Matulis, o vėliau pradėjome ir mes. Keliavome į Italiją, Latviją, Estiją, Rusiją bei kitas šalis, nors tada Lietuvoje apie 3×3 krepšinį mažai kas kalbėjo, o ir FIBA buvo tik pradėjusi.

Tiesą sakant, po kai kurių turnyrų prieš 5-6 metus, Lietuvoje pats buvau įkūręs 3×3 krepšinio federaciją ir galbūt ji egzistuoja iki šiol. Tada ėjau ir pas Arvydą Sabonį.

Apskritai, prasidėjo kelionės, atsirado pažinčių ir visa tai tik krepšinio dėka. Turiu draugų, kurie dabar yra tikros 3×3 krepšinio žvaigždės, o mūsų bendravimas tęsiasi toliau“,- pasakojo kartą net 152 taškus per rungtynes pelnęs krepšininkas.

REKLAMA

Ryškiausi prisiminimai – iš Maskvos

Vieni iš pirmųjų turnyrų, kuriuose Dainiui su komandos draugais teko dalyvauti, vyko kaimyninėse šalyse, o didžiausią įspūdį bei ryškiausius atsiminimus paliko „Moscow Open“ turnyrai Rusijoje.

„Geriausi atsiminimai neabejotinai yra iš „Moscow Open“. Maskvoje 3×3 turnyrai nuo pat pradžių buvo labai aukšto lygio ir tikrai labai profesionaliai organizuojami. Įdomu ir tai, kad visos komandos, kurios šiuo metu yra aukštumoje, žaidė tuose turnyruose ir mes pradėjome kartu su jais. Pavyzdžiui, serbai – jie tęsia savo karjeras ir šiuo metu iš to gyvena. Kai kurie į 3×3 komandas iškeitė ir profesionalius krepšinio klubus, tačiau nei kiek dėl to nesigaili ir tuo mėgaujasi.

REKLAMA

Ten mes visad patekdavome į atkrintamąsias, tačiau daugiau pasiekti nieko nepavykdavo, o man pačiam kartą viskas baigėsi nutrauktais raiščiais. Nors trūkdavo sėkmės, visada važiuodavome ten kaip vieni iš favoritų ir visi žinojo, kad mes esame iš Lietuvos“, – ne itin senais prisiminimais dalijosi kėdainiškis.

Gatvės krepšinis – pats mieliausias

Jokios sporto mokyklos nebaigęs, tačiau net ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavęs Dainius pripažįsta, kad būtent gatvės krepšinis yra mieliausias širdžiai, o tą įrodo ir šiame krepšinyje sukaupta patirtis. Krepšininkas yra ne tik 3×3 krepšinio entuziastas, tačiau rungtyniauja ir turnyruose, kuriuose žaidžiama vienas prieš vieną. Viename iš tokių turnyrų yra tekę sudalyvauti ir Alkatrazo kalėjime Amerikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„3×3 krepšinis visų pirma yra labai dinamiškas ir įdomus. Aš pats esu kilęs iš gatvės ir nebaigiau jokios sporto mokyklos, tad man toks krepšinis į kraują įaugęs nuo pat vaikystės bei yra pats mieliausias širdžiai. Visų pirma, jame yra trumpas atakos laikas, tad turi greitai galvoti ir priimti sprendimą, visų antra, pats turi daugiau atsakomybės. Kai žaidi penki prieš penkis, tave gali pasaugoti komandos draugai, jie gali tave ištempti, o čia pats turi viską padaryti, reikia daugiau individualių veiksmų, proto. Viskas vyksta žaibiškai.

REKLAMA

Man asmeniškai labai juokinga, kai praeityje garsūs mūsų krepšininkai dabar sako, kad tai yra labai paprastas sportas ir jie dar ir dabar galėtų čia ateiti ir laisvai žaisti. Tie, kurie taip mano, garantuotai nestebi šiuolaikinių 3×3 krepšinio turnyrų ir apie juos nelabai ką supranta“, – mintis dėstė mėgėjų lygų legenda.

Lietuvos atvirasis čempionatas gali būti labai pajėgus

Didžiulį patirties bagažą mėgėjų krepšinyje sukaupęs D.Novickas pripažino, kad jau seniai laukė, kol Lietuvoje atsiras 3×3 krepšinio populiarinimu užsiimančių žmonių bei džiaugėsi, kad atsiradusios Lietuvos 3×3 krepšinio pirmenybės turi didžiulį potencialą.

REKLAMA

„Šis krepšinis pas mus dar yra jaunas kūdikis ir reikia labai džiaugtis, kad pagaliau atsirado dėmesys šiam sportui ir Lietuvoje. Visi gatvės krepšinio entuziastai jau seniai norėjo, kad Lietuvoje būtų kažkas tokio ir pagaliau norai išsipildė.

Apskritai, tai, kas vyksta šiuo metu, yra nuostabu. Galiu patvirtinti, kad bent pusė Lietuvos krepšininkų mėgėjų tikrai labai džiaugiasi šių turnyrų atsiradimu ir juose tikrai dalyvaus. Mano komanda taip pat vis dar ieško vieno žmogaus ir galime pažadėti, kad jaunimui mesime kovą ir pateiksime staigmenų. Kitaip sakant, pamėginsime į šį reikalą pažiūrėti labai rimtai bei galbūt paskutinį kartą patriukšmausime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai atsirado informacija apie šiuos turnyrus Lietuvoje, man rašė pažįstami bei draugai iš užsienio ir teiravosi apie galimybę dalyvauti net ir Lietuvos atvirojo čempionato etapuose. Į turnyrą planuoja atvažiuoti komandos iš Rusijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ar Baltarusijos. Susidomėjimas tikrai yra didelis ir gali būti, kad atviras mūsų čempionatas bus labai stiprus. Manau, bus smagu susitikti ir su senais draugais, tad tikrai su nekantrumu laukiame čempionato pradžios“, – dėmesiu olimpine sporto šaka tapusiam 3×3 krepšiniui džiaugėsi D.Novickas.

REKLAMA

Registracija į pirmą etapą Šiauliuose jau prasidėjo

Jau kovo 11 dieną Šiaulių arena priims pirmąjį Lietuvos krepšinio federacijos, TV3 bei „Sporto namų“ organizuojamo Lietuvos 3×3 atvirojo krepšinio čempionato etapą, o registracija į jį jau prasidėjo bei vyks iki kovo 6 dienos 23:59 val.

Po 2 komandas kiekvienoje kategorijoje (išskyrus Vyrų ir Moterų Elito grupes) Šiauliuose iškovos kelialapius į liepos 1 dieną vyksiantį Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato finalą Kaune, o vyrų elito grupės nugalėtojai laimės kelialapį į Kaunas Challenger 2018 turnyrą, kuris vyks birželio 30 – liepos 1 dienomis. Beje, visi dalyviai gaus specialius Lietuvos 3×3 atvirojo krepšinio čempionato marškinėlius.

Registraciją į Lietuvos 3×3 atvirojo krepšinio čempionato etapą Šiauliuose galima rasti adresu http://musukrepsinis.lt/3×3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų