REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
54
Tradicinis SKAMP Kalėdinis koncertas “Coming Home for Christmas” (nuotr. Eimanto Genio)

Grupė „Skamp“ ruošiasi su trenksmu paminėti 20 metų veiklos jubiliejų. Energingoji trijulė skelbia Vilniaus „Siemens“ arenoje metų pabaigoje, gruodžio 26 d., surengsianti vienintelį solidaus gimtadienio koncertą „Skamp20“.

54

Grupė „Skamp“ ruošiasi su trenksmu paminėti 20 metų veiklos jubiliejų. Energingoji trijulė skelbia Vilniaus „Siemens“ arenoje metų pabaigoje, gruodžio 26 d., surengsianti vienintelį solidaus gimtadienio koncertą „Skamp20“.

REKLAMA

„Mes užaugome kartu, visa karta užaugo su mumis. Ir tikrai turime ką švęsti galvodami apie šiuos 20 metų, nes tai – daugiau nei muzika. Tai – mūsų gyvenimai, mūsų draugystės, o kartu ir tai, kaip Lietuva pasikeitė per tuos du dešimtmečius“, – sako Erica Jennings, savo muzikinę karjerą „Skamp“ pradėjusi būdama vos 18-os.

Nors pastaruoju metu „Skamp“ narius Ericą Jennings, Viktorą Diawarą ir Vilių Alesių buvo galima išvysti scenoje pasirodant su skirtingais projektais, tačiau jie visi pripažįsta, kad buvimas scenoje visiems kartu yra ypatingas. „Dvidešimt metų prabėgo labai greitai. Pasiilgau buvimo scenoje kartu su Erica ir Viktoru. Tas jausmas yra išsiilgtas. Tad dvidešimtmečio koncertas bus puiki proga vėl kartu pasirodyti scenoje“, – tikina V. Alesius ir užsimena, kad daugiau naujienų grupė atskleis artėjant koncertui.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgokai tylėjusi grupė „Skamp“ savo gerbėjus nudžiugino pasirodžiusi neseniai vykusių M.A.M.A. apdovanojimų scenoje. Kartu su bičiuliais iš Didžiosios Britanijos – reperiu Fernquest ir „Dirty Goods“ atlikėju Antony – grupė čia pristatė kūrinį „Only You“ ir akies krašteliu leido pažvelgti į jubiliejinę retrospektyvą.

REKLAMA

Kiek vėliau muzikiniame TV projekte „X Faktorius“ grupė pristatė dar vieną kūrinį – „Nemiegančios naktys“. Pastarojo singlas ir vaizdo klipas dienos šviesą išvys pavasarį.

„Skamp“ „Nemiegančios naktys“:

Lietuvos muzikos scenoje „Skamp“ debiutavo 1998 m. vasarą ir iš karto susižėrė šalies „Metų debiuto“ apdovanojimus. Jų kūrinys „Summertime“ tuomet nuolat sukosi radijo stočių eteryje ir pelnytai „Radiocentro“ muzikos apdovanojimuose buvo paskelbtas „Metų daina“. Vėliau grupė pelnė dar šūsnį apdovanojimų: ne kartą buvo paskelbta „Geriausia grupe“, trys jų albumai triumfavo „Geriausio albumo“ kategorijoje, jiems priklauso ir „Geriausios dainos“ titulas, Erica Jennings du kartus buvo pripažinta „Geriausia atlikėja“.

REKLAMA
REKLAMA

„Skamp“ ilgo gyvavimo paslaptis yra ta, kad mes prisidėjome prie pokyčių Lietuvos muzikos padangėje, visuomet puoselėjome gyvai atliekamos muzikos kultūrą. Apie tokius dalykus kaip ksenofobija, rasizmas, daugiatautiškumas, žmogaus teisės pradėjome dainuoti gerokai anksčiau nei kiti, taip pat pirmieji kūriniuose pradėjome maišyti skirtingas kalbas ir muzikos stilius. Tai buvo viena priežasčių, kodėl iš pradžių su mumis nenorėjo dirbti nei viena leidybos kompanija, tačiau galiausiai tai tapo mūsų unikalus stilius. Savo muzika, tekstais skleidėme europietišką žinią to meto jaunimui, kuriam reikėjo šviežio žvilgsnio. Šiandien ta karta jau užaugo ir į mūsų koncertus vedasi savo vaikus“, – džiaugiasi E. Jennings.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per veiklos dvidešimtmetį grupė išleido net 10 albumų bei 5 singlus, kurių parduota per 100 tūkst. kopijų. Jiems priklauso tokie iki šiol skambantys hitai kaip jau minėtas „Summertime“, taip pat „You Got Style“, su Vytautu Kernagiu įrašytas „Mūsų dienos kaip šventė“, su Andriumi Mamontovu įrašytas „Nieko panašaus“, „Superstar“, „Split The Atom (Na Na Na)“ ir kt.

Vieną tituluočiausių ir geriausiai vertinamų gyvai grojančių Lietuvos grupių ne kartą pastebėjo bei įvertino ir ryškiausi užsienio muzikantai. „Skamp“ pradėjo tokių grupių ir atlikėjų kaip „The Black Eyed Peas“, Macy Gray, „Reamonn“, Robert Plant, „Bomfunk MC’s“, „Gorki Park“ koncertus, patys ne kartą koncertavo užsienio scenose. 2001 m. su daina „You Got Style“ „Skamp“ sėkmingai atstovavo Lietuvą „Eurovizijos“ konkurse, kur užėmė 13 vietą.

„Skamp“ „You Got Style“:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų