REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
„Elektromarkt“ Klaipėdoje atidaro kriptovaliutų kasyklą (nuotr. bendrovės)

Nuo vasario 21 d. Klaipėdoje pradeda veikti viena galingiausių Baltijos šalyse kriptovaliutų kasykla. Jos paslaugomis kviečiami pasinaudoti visi besidomintys naujųjų valiutų suteikiamomis perspektyvomis ir galimybe sulaukti finansinės grąžos.

4

Nuo vasario 21 d. Klaipėdoje pradeda veikti viena galingiausių Baltijos šalyse kriptovaliutų kasykla. Jos paslaugomis kviečiami pasinaudoti visi besidomintys naujųjų valiutų suteikiamomis perspektyvomis ir galimybe sulaukti finansinės grąžos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atidaromos kriptovaliutų kasyklos planuojamas bendras pajėgumas – 3,6 MW, projektuojamas kasyklos pajėgumas – 795000MHs. Investicija projektuojamai kasyklai – daugiau nei 15 mln. eurų. Kasyklos paleidimo metu pajėgumas sieks 7200 MHs, elektros galia – 35 kW. Kasyklos statymas bus vykdomas dešimčia etapų. Kasyklą nusprendė įsteigti prekybos tinklas „Elektromarkt“.

REKLAMA

Naujoji kriptovaliutų kasykla atveria duris „Elektromarkt“ parduotuvėje Klaipėdoje. Joje galima investuoti į kriptovaliotos ETHEREUM kasimo įrangą ir taip sulaukti finansinės grąžos.

„Mintis apie kriptovaliutų kasyklą gimė dar 2017 m. rugsėjo mėn. pradžioje, kuomet Bitcoino kaina pasiekė beveik 5000 USD. Aplankė dvejopi jausmai, kadangi prisiminiau, jog 2014 m. pardaviau 20 Bitcoinų po 300 USD. Bitcoino kainai kosminiu greičiu šaunant į neregėtas aukštumas buvo ir šiek tiek apmaudu, nes vis pasiskaičiuodavau kiek eurų gautųsi juos iškeitus nauju kursu, bet kita vertus, atsirado ir motyvacijos nepaleisti progos ir pasinaudojus turimomis galimybės perkelti šią idėją į globalesnį lygį“, – teigia „Elektromarkt“ mažmeninio tinklo parduotuves valdančios bendrovės „GV group“ vadovas Tomas Čivilis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak T. Čivilio, „Elektromarkt“ turi visus tam reikalingus įrankius: tinkamas patalpas, vieną didžiausių tarp šiuo metu Baltijos šalyse ar net visoje Rytų Europoje esančių kriptovaliutų kasyklų elektros galingumų. 

T. Čivilis pripažįsta, kad tai, kokia kriptovaliutos kaina bus rytoj ar po kelių mėnesių, nėra žinoma, tai – sunkiai nuspėjama rinka. „Ji gali kristi ir staigiai kilti, ką ir darė paskutinius pusę metų. Vis dėlto situaciją vertinant ramiai ir nepanikuojant per valiutos nuosmukius, galimybė uždirbti yra nemaža – vien vertinant paskutinių kelerių metų istoriją, pasitaiko labai įspūdingų valiutos pakilimų. Pavyzdžiui, šiuo metu investicijos į kriptovaliutas atsiperkamumas yra apie 6 mėn.“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas tos kriptovaliutos?

Kriptovaliuta – virtuali, skaitmeninė valiuta, kuri leidžia internetinius mokėjimus atlikti anonimiškai, nesinaudojant bankų ar kitų tarpininkų paslaugomis. Kriptovaliutų galima įsigyti kriptovaliutų biržose. Jų vertę nustato paklausos ir pasiūlos dėsnis – kuo daugiau žmonių nori įsigyti tam tikros valiutos, tuo jos vertė yra didesnė. Pasaulyje skaičiuojama daugiau nei tūkstantis skirtingų kriptovaliutų rūšių, populiariausios iš jų rinkoje – bitkoinai, eteriai ir „Ripple“ kriptovaliutos. Vasario pradžioje vieno bitkoino kaina sudarė apie 7,6 tūkst. USD (apie 6,1 tūkst. Eur).

REKLAMA

Nauji kriptovaliutų vienetai atsiranda vadinamojo kasimo metu. Šio proceso metu kompiuteriai su tam tikromis įdiegtomis programomis yra naudojami naujų kriptovaliutos vieneto kūrimui ir kriptovaliutos sistemos ir operacijų palaikymui. Mainais už tai, jog leidžia pasinaudoti kompiuterių resursais, kriptovaliutų kasėjai gauna finansinę grąžą. Efektyvesniam kriptovaliutų kasimui dažnai naudojami specialūs itin galingi kompiuteriai.

Investuoti į kasyklas – saugiau

Kiti efektyvūs ir Lietuvoje naudojami būdai kriptovaliutų kasimui – galimybė nuotoliniu būdu įsigyti kompiuterinių resursų, kurių iškasti pinigai įkris į sąskaitą arba patiems investuoti į kriptovaliutų kasimą įsigyjant specialias vaizdo plokštes ir kitą reikalingą įrangą. Pastaruoju atveju, kaip ir „Elektromarkt“ įkurtoje kasykloje, taip ir kitose panašiose kasyklose iškasta valiuta keliauja į bendrą piniginę ir tuomet pagal proporcijas išdalinama visiems investuotojams.

REKLAMA

Kuo dar naudingas šis būdas? Pasak T. Čivilio, kadangi visų investuotojų įranga laikoma vienoje vietoje, lengviau garantuoti jos apsaugą ir gedimų šalinimą. „Sugedus vienai vaizdo plokštei ji būtų nedelsiant taisoma ar keičiama nauja, o patirtas galimas nuostolis bus padalinamas visiems kasėjams, todėl jie to nepajus. Jeigu taip kasėjui atsitiktų su namie turima įranga, tuomet praradimai būtų skausmingi“, – pastebi jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų