REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies olimpinė delegacija Pjongčange liko be vadovės. 12 dienų Pietų Korėjoje praleidusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė iškeliavo namo.

Šalies olimpinė delegacija Pjongčange liko be vadovės. 12 dienų Pietų Korėjoje praleidusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė iškeliavo namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplankė ir sirgo už visus

„Laikas, praleistas čia, buvo labai aktyvus. Laisvadienių neturėjome. Važiavome visur, kur tik spėjome, – tv3.lt pasakojo LTOK prezidentė. – Be to, kad aplankėme savo sportininkus ir domėjomės kitomis varžybomis, turėjome daug susitikimų su kolegomis. Paprastai per kiekvieną tokį didelį renginį vyksta labai svarbus darbas – bendravimas, dalijimasis įvairiausiomis patirtimis, idėjomis, nuomonėmis.“

REKLAMA

Pasak D. Gudzinevičiūtės, LTOK parsiveža nemažai naujovių, kurias bandys pritaikyti namie.

Prezidentė į Pjongčangą atvyko dieną prieš žaidynių atidarymą – vasario 8-ąją. Išvyko – 20-ąją. Olimpiados uždanga nusileis 25-ąją.

„Mūsų sportininkų nėra tiek daug. Su visais bendravome, kiekvieną palaikėme varžybose. Dar savaitė būtų per ilgai. Galvojame, kad yra ką veikti ir namie“, – išvykimo priežastis dėstė D. Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Biatlonininko stebuklas

LTOK prezidentė praleido mišrią biatlonininkų estafetę, nebevyko į vyrų masinį 50-ies kilometrų startą, komandinį slidinėjimo sprintą, Andrejaus Drukarovo kalnų slidinėjimo slalomo varžybas.

„Džiugina tai, kad kai kurie mūsų sportininkai įvykdė olimpinį principą – nugalėjo save. Žinome, kaip pasirodė Tomas Kaukėnas bei kalnų slidininkai. Pastaruosius norėčiau išskirti, nes yra labai jauni ir tarp patyrusių varžovų parodė, ką gali“, – gyrė D. Gudzinevičiūtė.

T. Kaukėnas 2014-aisiais Sočyje užėmė 23-ąją vietą.

LTOK prezidentės teigimu, biatlonininkas visus ketverius metus įdėjo daugybę pastangų ir šiemet norėjo pasirodyti dar geriau. D. Gudzinevičiūtė biatlonininko Pjongčange pasiektus rezultatus vadina nedideliu stebuklu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, uždarymo ceremonijos metu vėliavą vėl neš Tomas. Žinoma, žaidynės dar nesibaigė, gal dar kas nors kokį siurprizą pateiks. Paliksime galutinai nuspręsti misijos vadovams, kure išvažiuos paskutiniai, uždarys duris ir užgesins šviesą“, – juokėsi LTOK prezidentė.

Jautėsi saugi

D. Gudzinevičiūtė kaip šaulė dalyvavo penkeriose vasaros žaidynėse – Atlantos, Sidnėjaus, Atėnų, Pekino, Londono. Geriausiai sekėsi 2000-aisiais Australijoje, kai lietuvė tapo čempione.

Ši olimpiada D. Gudzinevičiūtei, kaip LTOK prezidentei, trečioji. Ji su tokiu pat statusu be Sočio prieš dvejus metus vyko ir į vasaros žaidynes Rio de Žaneire.

REKLAMA

Pašnekovė Pjongčange jautėsi saugiai: „Žaidynės paliko puikų įspūdį. Jos labai tvarkingos. Savanoriai paslaugūs, jų priežiūra neįkyri. Manau, čia labai ramu, saugumas itin užtikrintas. Tai visą laiką daroma nelendant į akis. Kartais pastebėdavome: ką tas žmogus veikia? O jis dirba. Atkreipkite dėmesį, kiek įvairiose vietose stovi policijos mašinų, visur vyksta patikros.“

Pasak D. Gudzinevičiūtės, nė vienose olimpinėse žaidynėse, kuriose teko dalyvauti, nebuvo taip, kad organizatoriai viską spėtų pabaigti iki siūlelio. Taip yra ir Pjongčange. Tačiau čia LTOK prezidentė su nesklandumais ar kuriozais nesusidūrė.

REKLAMA

Žaidynėse dirbantis daugkartinis šiuolaikinės penkiakovės pasaulio ir Europos čempionas Justinas Kinderis olimpiadą įvertino 7,5 balo.

„Manau, jis tokį pažymį skyrė todėl, kad šįkart žaidynes mato iš kitos pusės – ne kaip sportininkas, o oficialus asmuo. Nesutinku su Justino įvertinimu. Nesu tokia patyrusi, kad galėčiau švaistytis balais, bet 7,5 – per mažai“, – šypsojosi D. Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų