REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Tony Smithas ir Jody Simpson (nuotr. facebook.com)

Tėvai taip stipriai sužalojo savo vaiką, jog jam reikėjo amputuoti kojas, praneša užsienio žiniasklaida.

20

Tėvai taip stipriai sužalojo savo vaiką, jog jam reikėjo amputuoti kojas, praneša užsienio žiniasklaida.

REKLAMA

Tonys Smithas (46 m.) ir Jody Simpson (24 m.) dėl daugybinių smurto atvejų už grotų praleis 10 metų. Judviejų mažylis, patyręs tokį siaubą, vos nemirė nuo kraujo užkrėtimo.

Viešumoje pasirodžiusiose fotografijose įamžinta poros gyvenamajame būste vyravusi netvarka. Ant grindų mėtėsi nešvarių drabužių krūvos, vaikelio lovytėje buvo pilna šiukšlių.

Pora neigė fiziškai žalojusi savo vaiką, tačiau juodu pripažinti kaltais. Jiems taip pat pareikšti kaltinimai delsus vaiką pristatyti į gydymo įstaigą, kur juo pasirūpinti galėjo medikai. Kaltais pripažinti vyras ir moteris teigė negalėję palikti savo vieno kambario buto, kadangi tuo metu pas juos turėjo atvykti vandens šildytuvą taisyti turėjęs santechnikas.

Teisėjas nekomentavo sprendimo porai skirti maksimalią bausmę – 10 metų už grotų, tačiau pridūrė, jog jis negali įsivaizduoti sudėtingesnės bylos, nei ši, prie kurios jam dirbti teko net 2 savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Mažylis Tonys buvo pažeidžiamas. Kuo pasikliauti gali 41 dienos amžiaus kūdikis, jei ne savo tėvais, turėjusiais besąlygiškai mylėti savo sūnų. Deja, berniukas buvo labai arti mirties. Jo oda įgavo pilką atspalvį, o kūnas buvo ištinęs, sutriko kai kurių vidaus organų veikla.

REKLAMA

Tik savo darbui atsidavusių gydytojų, slaugių ir kitų Pembury miesto ligoninės darbuotojų dėka Tonys išgyveno.

Stebina tėvų žiaurumas

Teismo posėdyje paaiškėjo, jog berniukas patyrė siaubingus šlaunikaulių ir dešinės kulkšnies, kairios rankos nykščio ir vienos pėdos didžiojo piršto lūžius.

Pasak ekspertų, šie lūžiai buvo padaryti dar 10 dienų iki tada, kai vaikelis atvežtas į ligoninę. Šie sužeidimai atsirado stipriai ir sąmoningai sukant, traukiant ir lenkiant kaulus. Vaikelis patyrė tiek daug skausmo, jog net gulint ligoninėje jis rodė sumišimo požymius, buvo neramus.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet atsiradęs kraujo užkrėtimas privertė gydytojus priimti itin sunkų sprendimą ir amputuoti abi mažylio kojas, be to, jo klubų kaulai yra tokie silpni, jog pastarieji ateityje gali neišlaikyti kojų protezų daromo spaudimo.

Nepaisant itin žiaurios gyvenimo pradžios, Tonys, kuriam šiuo metu 3-eji, džiaugiasi turėdamas naują šeimą.

„Šie sužeidimai padarė labai didelę įtaką jo sveikatai, tačiau tai dar ne pabaiga, nes berniuko laukia dar daug vizitų ligoninėje, be to, jo gyvenimas bus tikrai nelengvas. Toks ypatingas berniukas nusipelno tik labai laimingo gyvenimo, apsupto mylimų žmonių. Šiuo metu taip ir yra“, - sakė prokurorė Heather Stangoe. „Jis naujųjų savo tėvų gyvenimui suteikė daugiau džiaugsmo. Tony spinduliuoja laime. Visam pasauliui norima pranešti, jog berniukas yra be galo laimingas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie savo vaiko gyvenimą išgirdę biologiniai jo tėvai, nerodė jokių emocijų. Kai jie išvydo laimingo Tony nuotraukas, mama ištempė savo kaklą, tačiau tėtis ir toliau sėdėjo nuleidęs galvą.

Teisėjas sakė, jog pora nesugebėjo pasirūpinti savo atžala, o mamai svarbiau buvo santykiai su pačiu Tony, nei jos vaiko saugumas. Be to, bet koks žmogus, pastebėjęs bet kokius vaiko sužalojimus, būtų nedelsęs ir kuo skubiau kreipęsis pagalbos, tačiau pati Jody nerodė jokio pasigailėjimo ir leido savo sūnui kentėti.

Teigiama, jog vaikelis kentėjo gerokai ilgiau nei 8 valandas, kaip teigė pora.

Vaidino idealią šeimą

Berniukas gimė 2014-ųjų metų spalio 7 dieną. Pas porą lankėsi socialinis darbuotojas, kadangi buvo žinoma, jog vaikelio tėvas Tonys anksčiau turėjo problemų su narkotinių medžiagų vartojimu. Po paskutinio apsilankymo lapkričio 6 dieną, specialistai tėvus apibūdino kaip tikrai rūpestingus žmones.

REKLAMA

Jody teigė, jog lapkričio 14 dieną ji skambino savo vaiko gydytojui, kadangi mažylį kankino peršalimo simptomai. Specialistas patarė motinai sugirdyti vaistų ir nepamiršti jį atvežti pas gydytoją įprastiniam patikrinimui.

Tačiau po 4 dienų gydytojas nesitikėjo pamatyti taip sužaloto vaikelio. Pamačius vaiką užmerktomis akimis, ištinusiomis ir sukietėjusiomis galūnėmis, jį ištiko šokas.

Tonys neigė skriaudęs savo vaiką. Jis be galo džiaugėsi pagaliau tapęs tėvu. Tą patį apie savo antrąją pusę sakė ir Jody. Teismo posėdyje moteris minėjo, jog jis galbūt pervertino savo jėgas ir netyčia per stipriai suspaudė mažylį. Jody net 2 kartus perspėjo vyrą su sūnumi elgtis švelniau. Jody sakė niekada nemačiusi berniuką skriaudžiančio Tony‘o.

REKLAMA

Padėka gydytojams

Pora teisme pasakojo, jog mažylis, nepaisant jo amžiaus, buvo itin stiprus ir aktyvus, jau sugebėjo pasiremti rankomis ir netgi mokėsi ropoti.

Vėliau mergina pripažino neįvertinusi rizikos ir neatlikusi savo pagrindinės kaip mamos pareigos – užtikrinti vaiko saugumą. Ji taip pat pridūrė vis dar mylinti Tony.

Prokurorė, skelbdama kaltinimus, pabrėžė, jog nėra prasmės aiškintis, kuris iš dviejų žalojo mažylį, kadangi kitas asmuo nesugebėjo jo apsaugoti, o po to dar ir delsė vaiką vežti į gydymo įstaigą, kadangi suprato sužeidimų rimtumą ir tai, kas jiems už tai gresia.

Teisėjas gydytojų ir visų, kurie prisidėjo gelbėdami mažylį, darbą pavadino itin svarbiu.

„Nepamenu, kada paskutinį kartą teko nagrinėti bylą, kurioje dalyvavo tiek daug gydytojų. Noriu jiems visiems padėkoti, kadangi mažylis pas vaikų gydytoją atvežtas iki jo mirties likus kelioms sekundėms“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau daugiausia pagyrų ir padėkų nusipelno naujieji berniuko Tony‘o tėvai.

„Nuostabu, kad mūsų bendruomenėje yra žmonių, nebijančių pasirūpinti ne savo vaikais ir suteikiančių jiems reikalingą priežiūrą. Tai tik dar kartą įrodo, jog gyvename užjausti sugebančiame pasaulyje. Šie žmonės – tikri didvyriai. Daugiau neturiu ką ir pasakyti“, -teigė teisėjas.

Teisėjas pabrėžė, jog pati Jody nerodė jokių pogimdyvinės depresijos požymių bei neprašė pagalbos pasirūpinti jos sūnumi. Galima spręsti, jog Jody jos santykiai su draugu rūpėjo labiau, nei mažylio sveikata ir gerovė.

„Tony yra be galo ryškus ir savimi pasitikintis vaikas. Jis moka praskaidrinti nuotaiką, o būdamas šalia jo negali Tony‘o nemylėti. Jis trykšta charizma“, - apie berniuko gyvenimą naujoje šeimoje pasakojo nauja jo motina. „Jis yra pasiruošęs kovai su sunkumais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų