REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Alexas ir Maia Shibutani (nuotr. SCANPIX)

„Jums niekada nepavyks laimėti olimpinių medalių šokant ant ledo kartu" – tokius žodžius ne kartą girdėjo amerikiečių dailiojo čiuožimo pora Alexas ir Maia Shibutani.

14

„Jums niekada nepavyks laimėti olimpinių medalių šokant ant ledo kartu" – tokius žodžius ne kartą girdėjo amerikiečių dailiojo čiuožimo pora Alexas ir Maia Shibutani.

REKLAMA

Žinau, ką pagalvojote pamatę bendrą šių sportininkų pavardę – jie yra vyras ir žmona! Ir tik nuosekliai stebintys dailųjį čiuožimą puikiai žino, kad šios poros atstovai yra brolis ir sesuo.

Vieša paslaptis, jog šiems amerikiečiams visada sunkiai sekėsi įtikti priekabiems varžybų teisėjams. Daugelis dailųjį čiuožimą supranta kaip romantišką šokį tarp vyro ir moters. Tačiau kokia romantika gali sieti brolį ir jo seserį?

Būtent tokiu nusistatymu gyvenantis dailiojimo čiuožimo pasaulis Alexui ir Maia ne kartą kalbino atsisakyti vienas kito ir pasirinkti kitus šokių partnerius. Bet Shibutani šeimos atstovai mąstė kitaip ir šiandien kartu įrodė, jog pasaulis dėl jų klydo.

REKLAMA
REKLAMA

Dailiojo čiuožimo šokių ant ledo varžybose amerikiečiai galiausiai pavergė teisėjų širdis ir iškovojo bronzos medalius. Pirmadienį vykusioje trumposios programos rungtyje jie surinko 77,73 taško ir liko ketvirti.

REKLAMA

Šiandien jiems sekėsi geriau. Olimpiados teisėjai jų laisvosios programos pasirodymą įvertino kaip trečią geriausią iš visų dalyvių – 114,86 tšk

Amerikiečių brolio ir sesers šokį ant ledo laisvosios programos rungtyje galite pamatyti čia:

Susumavus abiejų rungčių rezultatus amerikiečiai sulaukė nuostabios žinios – jiems atitenka bronzos medaliai.

Pirmąsias dvi pozicijas pasidalino šiose žaidynėse žibėjusios Kanados ir Prancūzijos poros. Po atkaklios kovos aukso medaliais džiaugėsi labiau patyrę kanadiečiai Tessa Virtue ir Scottas Moir, sidabras atiteko prancūzams Gabriellai Papadakis ir Guillaume Cizeron.

Tačiau bronzą laimėję Alexas ir Maia Shibutani džiūgavo ne ką mažiau. Jiems pavyko įrodyti, jog romantika gali spinduliuoti net ir brolis su seserimi.

TV3 sporto žinių reportažą apie dailiojo čiuožimo ant ledo varžybas galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų