REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos biatlono rinktinei olimpiada baigėsi. Komandai žaidynių atomazga apkarto – estafečių varžybose finišo pasiekti nepavyko.

Lietuvos biatlono rinktinei olimpiada baigėsi. Komandai žaidynių atomazga apkarto – estafečių varžybose finišo pasiekti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dianos nekaltino

Pirmoji startavusi Natalija Kočergina panaudojo visus tris papildomus šovinius ir dėl dar vieno netaiklaus bandymo gavo baudos ratą.

REKLAMA

32-ejų visaginietė estafetę Dianai Rasimovičiūtei perleido 19-a. N. Kočergina, baigusi savo pasirodymą, nuo lyderės buvo atsilikusi dviem minutėmis, 32,2 sekundės.

„Pirmasis etapas labai nepasisekė. Manau, Nataša šiek tiek per daug jaudinosi, neužtikrintai šaudė, per ilgai taikėsi, užgaišo daug laiko. Ji tokias klaidas daro, kai pradeda bijoti šaudyti. Gavome baudos ratą ir todėl labai nukentėjo mūsų rezultatas. Gaila“, – po varžybų tv3.lt sakė rinktinės šaudymo treneris Ruslanas Nikitinas.

REKLAMA
REKLAMA

Antra startavusi D. Rasimovičiūtė iš šešių planuotų kilometrų įveikė 4,9, o vėliau buvo aplenkta ratu. Lietuviams varžybos baigėsi.

R. Nikitinas D. Rasimovičiūtės nekaltino: „Natalija lyderėms pralaimėjo per daug, todėl D. Rasimovičiūtei buvo sunku. Diana šiandien atliko labai gerą darbą – gulėdama panaudojo du papildomus šovinius, o stovėdama viską pataikė iškart.“

Komanda neslėpė apmaudo

Pati D. Rasimovičiūtė komandos draugei buvo atlaidesnė: „Tokie reiškiniai, kai taip anksti kas nors aplenkiamas ratu, biatlono estafetėse labai reti. Tačiau nieko kaltinti nereikia. Esame komanda.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diana savo kilometrų nebaigė, o teisėjai nebeleido startuoti Vytautui Stroliai ir Tomui Kaukėnui.

Pastarasis po varžybų buvo piktas: „Žinoma, esu nusivylęs. Stengiesi, treniruojiesi, ruošiesi ir nestartuoji. Nežinau, kas lėmė tokį mūsų pasirodymą. Klauskite tų, kurie startavo.“

V. Strolia nieko kaltinti nebuvo linkęs – esą taip, kaip N. Kočerginai, gali atsitikti kiekvienam.

„Apmaudžiausia, kad tu nieko nedarei, bet rezultatas vis tiek blogas. Šiek tiek pikta, bet yra kaip yra. Laiko atgal nebeatsuksi“, – sakė V. Strolia.

REKLAMA

Pasak R. Nikitino, Lietuvos rinktinei buvo keliamas tikslas finišuoti 16–17 vietose.

„Mūsų vyrai stipresni už moteris. Tikėjomės, kad jei merginos pasirodys pagal savo galimybes, vaikinai mus gali pakelti dar aukščiau“, – neslėpė R. Nikitinas.

Labiausiai džiugina Tomo startai

Lietuvos biatlonininkai pasirodymą olimpinėse žaidynėse baigė.

Pjongčange geriausiai sekėsi T. Kaukėnui. Jis dukart gerino aukščiausius nepriklausomos šalies olimpinius rezultatus ir savo varžybose užėmė 13, 17, 30 ir 78 vietas.

V. Strolios pozicijos – 43, 49 bei 82, N. Kočerginos – 30 ir 80, D. Rasimovičiūtės – 65 bei 75.

REKLAMA

„Tomo rezultatai – fantastiški. Natalijos vieta individualioje rungtyje – labai gera. Iškovojome daug puikių pozicijų, bet kai kurios rungtys nepavyko. Tačiau tai biatlonas. Džiaugiamės savo rezultatais, bet gaila, kad išvykstame tokia pabaiga“, – reziumavo R. Nikitinas.

Jam antrino ir V. Strolia. Pasak biatlonininko, žaidynes norėtųsi baigti geromis emocijomis. Sportininko vertinimu, daugiausia pozityvių minčių olimpiados metu suteikė T. Kaukėnas.

Šaudymo treneris R. Nikitinas skaičiavo, kad iki paskutinio starto visi keturi olimpiečiai Pjongčange šaudė gerokai aukštesniu taiklumo procentu nei jų vidurkiai pasaulio taurėje. Trys biatlonininkai olimpiadoje pataikė į 80 procentų taikinių, V. Strolia – 76-is.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų