REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Alytaus vis dar neatsitraukianti gripo epidemija šiemet neapsiėjo be aukų – nuo gripo sukeltų komplikacijų Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje mirė vyriškis.

Nuo Alytaus vis dar neatsitraukianti gripo epidemija šiemet neapsiėjo be aukų – nuo gripo sukeltų komplikacijų Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje mirė vyriškis.

REKLAMA

Sveikatos specialistų teigimu, nors sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis mažėja, sunegalavus į tai numoti ranka nevertėtų.

Klastingasis gripas, kilus sunkioms komplikacijoms, į aštuntą dešimtį įkopusio vyro gyvybę Alytuje pasiglemžė praėjusią savaitę. 

„Būna lengvesnių, būna sunkesnių formų, bet gripas komplikacijas sukelia visais sezonais. Net ir lengvos formos gali tapti labai pavojingomis. Ypač tada, kai žmogus, pajutęs pirmuosius gripo simptomus, nesigydo namie, o ir toliau dirba tikėdamasis, kad praeis. Tuomet gripas gali komplikuotis“, - sakė Nacionalinio sveikatos centro Alytaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Janina Dvilinskienė.

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimų takų infekcijomis Alytaus mieste sumažėjo beveik trečdaliu, bet vis dar išliko gan aukštas. Praėjusios savaitės duomenimis, sergamumo rodiklis mieste yra 154 atvejai 10 tūkstančių gyventojų. O anksčiau buvo fiksuojama 214 atvejų 10 tūkstančių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad, vakarykščiais duomenimis, sergamumas gripu ir peršalimo ligomis šalyje mažėja.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje mažėja. Septintąją šių metų savaitę (2018 m. vasario 12-18 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 139,0 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 78,9 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų septintąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias – Telšių administracinėje teritorijoje. Šių metų septintąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 219 asmenų. Iš jų – 24 vaikai iki dvejų metų, 100 asmenų – 2-17 metų, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos trys nėščiosios. Keturiolika asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2017-2018 m. gripo sezonu registruoti keturi mirties nuo gripo atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų