REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Spektaklio „Sudie, idiotai!“ akimirka (nuotr. Gytis Matiukas)

Pozityvumu trykštantį aktorių Mantą Bendžių žiūrovai sutikti progų jau turėjo. Jis kuria vaidmenis tiek Kotrynos Juodzevičiūtės bei Vido Bareikio euroviziniuose pasirodymuose, tiek teatro judėjimo „No Theatre" premjeriniame spektaklyje „Sudie, idiotai!", kur jam atiteko pagrindinė rolė.

10

Pozityvumu trykštantį aktorių Mantą Bendžių žiūrovai sutikti progų jau turėjo. Jis kuria vaidmenis tiek Kotrynos Juodzevičiūtės bei Vido Bareikio euroviziniuose pasirodymuose, tiek teatro judėjimo „No Theatre" premjeriniame spektaklyje „Sudie, idiotai!", kur jam atiteko pagrindinė rolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybę užsiėmimų turintis M. Bendžius teisinasi, kad intensyvų gyvenimo ritmą patirti tenka dėl aukštų siekių. „Noriu susikurti ir rasti sau vietą, kurioje jausčiausi laimingas. Esu užsispyręs ir smulkmeniškas, bet manau, kad tai nėra blogai, – tiki žinomas aktorius.

Aktorystės pamatys M. Bendžius statyti pradėjo dar vaikystėje. Vaikinas pasakoja, kad iš viskas prasidėjo nuo gitaros pamokų. Tačiau muzikos buvo negana – juto potraukį pasukti ir link vaidybos.

„Trylikto gimtadienio proga tėvai man padovanojo gitarą. Pradėjau po truputį mokintis ja groti. O brolis tuo metu mūsų mieste lankė teatro būrelį. Norėjau ir aš. Nors jau anksčiau žinojau, kad kitais metais buvo žadama rinkti naują grupę, sugebėjau tą atranką praleisti. Visgi išlaukti pavyko – atėjus metui prisijungiau. Pradėjus vaidinti ėmiau sulaukti pasiūlymų mokykloje vesti renginius. Viskas pamažu vedė „aktorinio“ kryptimi. Tvirtai šios specialybės imtis motyvavo draugas, kuris irgi žadėjo čia stoti mokytis“, – pasakoja M. Bendžius.

- Kokį tikslą esi sau iškėlęs šiuo metu?

- Kalbant apie aktorystę, gerai paruošti ir atlikti vaidmenį naujame spektaklyje Juozo Miltinio dramos teatre. Tuo tarpu gyvenime – tiesiog stengtis būti geru žmogumi.

- Kaip susidūrei su medžiaga „Sudie, idiotai!”, kodėl ji tave patraukė?

- Vasarą ieškojau šiuolaikinės pjesės ateinantiems mokslo metams ir radau būtent šią. Patraukė temos, apie kurias čia yra kalbama. Taip pat sutapo mano ir pagrindinio kūrinio herojaus interesai. Man, kaip ir jam, svarbiausia meilė, šeima, kova prieš neteisybę. Į spektaklį einu norėdamas pasikalbėti apie tai, kas svarbu. Džiaugiuosi, kad mano žinutės noriai klausosi ir susirenkantys žiūrovai. Labai geras jausmas.

- Esi jaunosios kartos atstovas. Ar galėtum įvardinti, kokios savybėmis pasižymi šiuolaikinis aktorius?

- Šiais laikais aktorius tikrai turi sugebėti daug. Jis privalo būti universalus, nes savo kelyje susiduria su visokiomis užduotimis. Tvirtas psichologiškai, nes tenka atlaikyti krūvį dirbant su įvairiomis pjesėmis. Ir manau, kad jam labai svarbu matyti situaciją, suprasti, kad visada reikia mąstyti į priekį. Privalu žinoti kaip ir ką daryti norint eiti į priekį. Trumpai tariant turi būti sau vadybininkas.

- Kurie aktoriai tau pačiam kelia susižavėjimą?

- Jimas Carrey, Tomas Hardy, Leonardo DiCaprio, Casey Affleckas.

- Užsiimi ne tik aktoryste. Žengei ir į muzikinę sceną.

- Labai mėgstu muziką. Žiūriu įvairius pasirodymus. Anksčiau, pamenu, bandydavau atkartoti kokį nors patinkantį atlikėją, įsivaizduoti, kad vyksta mano koncertas.

- Tai išbandyti teko „Eurovizijos“ atrankos scenoje. Kokios patirties čia įgijai?

- Visų pirma, pamačiau visus užkulisius, kaip kas vyksta. Tai visai skiriasi nuo teatro. Na, ir dar daug kitokių dalykų: buvimas kitokioje scenoje, darbas su kameromis, choreografija, tikslumas.

- Ar galėtum išskirti savo visų laikų „Eurovizijos“ favoritus?

- Europos – 2015m. Belgijos atstovas Loic Nottet, o Lietuvos... net nežinau, bet gerai pamenu „LT United“ ir „InCulto pasirodymus“.

- Jeigu turėtum galimybę arba surengti solinį pasirodymą „Eurovizijoje“, arba sukurti vaidmenį svajonių spektaklyje, ką pasirinktum?

- Suvaidinti svajonių vaidmenį!

- Tavo karjera sparčiai juda į priekį. Kaip manai, koks M. Bendžius bus po dešimties metų?

- Tikiuosi, kad laimingas, kūrybingas, jaunatviškas, įdomus ir profesionalus savo srityje.

- Kūrybiškumui ir jaunystei reikalingas ne tik darbas, bet ir laisvalaikis. Kaip ilsiesi?

- Leidžiu laiką su drauge arba broliu. Smagu būti su žmonėmis, juoktis. Tai padeda ilsintis. O kartais smagu ir pabūti vienam. Mėgstu muziką, filmus...

- O kam jauti didžiausią gyvenime aistrą?

- Būna, pamatai kažką gerai suvaidinantį kažkokią sceną ir apie tai mąstai bent kelias dienas... Kartais tai tęsiasi ir savaitę (juokiasi).

Artimiausia galimybė pamatyti M.Bendžių teatro scenoje jau šį antradienį, vasario 20 dieną, 19 val „Lietuvos muzikos, kino ir teatro muziejuje" vyksiančiame spektaklyje „Sudie, idiotai!".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų