REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pranešė paprašęs Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) įvertinti, ar viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ ir prodiuserinės kompanijos „TV Play“ sudarydamos sandorius dėl laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrimo laikosi Europos Sąjungos (ES) finansavimo taisyklių.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pranešė paprašęs Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) įvertinti, ar viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ ir prodiuserinės kompanijos „TV Play“ sudarydamos sandorius dėl laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrimo laikosi Europos Sąjungos (ES) finansavimo taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„TV Play“ vadovas Laurynas Šeškus sako, kad projektas vykdomas sąžiningai.

Anot R. Karbauskio, kreiptis į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą jį paskatino žiniasklaidos paviešinti faktai, kad „Pirmoji kava“ gauna ES lėšų per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT) laidai rengti, tam skelbia viešuosius pirkimus, o juos laimi vienintelė šių pirkimų dalyvė „TV Play“.

REKLAMA

„Kreipiausi į OLAF, kad ši tarnyba įvertintų, ar tokiu būdu vykdomas ES lėšų naudojimas yra teisėtas“, – pranešime cituojamas Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

Jis į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą kreipėsi Seime vykstant tyrimui dėl LRT veiklos.

„TV Play“ vadovas L. Šeškus žiniasklaidai ne vieną kartą yra teigęs, kad savo draugo, „Pirmosios kavos“ steigėjo Jogailos Morkūno dar praėjusiame dešimtmetyje paprašė dalyvauti konkurse dėl „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ kūrimo, nes pats dar nebuvo įsteigęs įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė naujienų portalo 15min.lt sausį skelbtame rašinyje abejojo kasmet nuo 2011 metų „Pirmosios kavos“ vykdomų pirkimų skaidrumu. Konkurso sąlygose nurodoma, kad konkurse dalyvaujantis prodiuseris privalo pasiūlyti konkretų laidos transliavimo per LRT televiziją laiką.

„Abejones situacijos skaidrumu sustiprina ir ta aplinkybė, kad „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidą kurianti prodiuserinė kompanija UAB „TV Play“ yra mokėjusi atlygį VšĮ „Pirmoji kava“ vadovei (Julijai Matulaitei – BNS)“, – rašoma R. Karbauskio pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią informaciją vasario pradžioje skelbė BNS. Nors „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ interneto svetainėje J. Matulaitė buvo nurodoma kaip „TV Play“ kuriamos laidos vykdomoji prodiuserė, ji aiškino šioje bendrovėje nedirbanti, vykdomąja laidos prodiusere buvusi 2008–2011 metais, o vėliau atlyginimą iš „TV Play“ gaudavusi nereguliariai, kai prisidėdavo prie laidos kūrimo.

Pavyzdžiui, pernai ji nurodė iš „TV Play“ gavusi apie 780 eurų „ant popieriaus“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas taip pat atkreipia dėmesį, kad „Pirmosios kavos“ viešųjų pirkimų techninėje specifikacijoje reikalaujama į laidos rengimo kainą įskaičiuoti visus pridėtinius kaštus, tačiau „TV Play“ ir LRT sudarytos sąmatos rodo, kad į prodiuserio patiriamus laidos rengimo kaštus gali būti įtraukiamos ne visos lėšos, o dalį jų dar dengia ir pati LRT televizija.

REKLAMA

„TV Play“ vadovas L. Šeškus pareiškė, kad nepaisant galimų procedūrinių netikslumų „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projektas vykdomas sąžiningai.

„Ir nesvarbu, kad jokios sąmatų eilutės šiame projekte nepersidengia, visi, kam tai buvo įdomu ir skyrė tam bent valandą laiko, matė visus popierius, sutartis ir sąskaitas. Bet pačiam, juk tai neįdomu?“ – kreipdamasis į R. Karbauskį feisbuke parašė prodiuseris.

„Jeigu ir yra kokių nors klaidų formalumuose, mes esame šimtu procentų ramūs dėl šio projekto sąžiningumo, todėl nepergyvename dėl jokių patikrinimų. Labai didžiuojamės tuo, ką darom, nes tai svarbu ne tik mums, bet ir visai visuomenei“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Pasak L. Šeškaus, „valstiečių“ lyderis, užuot dirbęs savo darbą, „užsiima apgailėtina propaganda, platindamas pareiškimus su supainiotais faktais, cituodamas mane, ko nesu sakęs, rašydamas totalias nesąmones apie jam nenutuokiamus filmavimo procesus, gudriai, su žodeliais „galbūt“.

„Ramūnas Karbauskis – prieš „Tūkstantmečio vaikus“. Graudu ir apgailėtina. Būkit drąsus, susikaukit žinių žaidime, o ne apgailėtinoje viešųjų ryšių kampanijoje“, – rašė „TV Play“ vadovas.

Jo vadovaujama įmonė per konkursus kasmet gauna nuo 160 iki 250 tūkst. eurų „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projektui kurti.

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba tiria ES biudžetui kenkiančio sukčiavimo, korupcijos ir sunkių pažeidimų ES institucijose atvejus ir formuoja kovos su sukčiavimu politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų