REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Porelė (nuotr. 123rf.com)

Jei jūsų ir jūsų antrosios pusės lytinis gyvenimas yra visai neblogas, kaip buvo manoma ilgą laiką, tai galėtų būti vienu iš faktorių, neleidžiančiu jūsų mylimajam ar mylimajai pasukti į kairę.

13

Jei jūsų ir jūsų antrosios pusės lytinis gyvenimas yra visai neblogas, kaip buvo manoma ilgą laiką, tai galėtų būti vienu iš faktorių, neleidžiančiu jūsų mylimajam ar mylimajai pasukti į kairę.

REKLAMA

Mokslininkai atskleidė, jog iš tiesų geras seksas su antrąją puse gali tapti priežastimi, kodėl vienas žmogus tampa neištikimas. Pasirodo, kad tie, kurie mėgaujasi lytiniais santykiais, turi didesnę tikimybę įskaudinti savo antrąją pusę, kadangi jie norės turėti kuo daugiau sekso partnerių.

Taip pat paaiškėjo ir tai, jog vyrai, gyvenantys su patraukliomis moterimis, mažiau linkę tapti neištikimais, nei moterys, ištekėjusios už patrauklių vyrų. Be to, didesnę tikimybę pasukti į kairę turi vidutinio grožio moterys. Kalbant apie vyrišką giminę, išvaizdūs vyriškiai labiau linkę išduoti savo mylimąsias.

Visa tai paaiškėjo atlikus itin plačios apimties tyrimus, kuriais buvo norima išsiaiškinti ar įmanoma nuspėti partnerio išdavystę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, žmonės, kurių dėmesį patraukdavo gražesni galimi sugulovai, turėjo didesnė tikimybę būti neištikimais.

Tyrime dalyvavo 233 jaunavedžių poros. Jas mokslininkai stebėjo daugiau nei 3,5 metų. Jie domėjosi sutuoktinių intymaus gyvenimo detalėmis, pasitenkinimu santuoka, ilgalaikiais įsipareigojimais, neištikimybės atvejais ir skyrybomis.

REKLAMA

Mokslininkai norėjo sužinoti ar įmanoma nustatyti faktorius, kurie padėtų suprasti ar kuris nors iš sutuoktinių linksmybėmis lovoje užsiims ne namuose. Neištikimybės tikimybę padidina socialiniai tinklai Tyrimo dalyviams buvo rodomos įvairių patrauklių ir vidutinio grožio žmonių fotografijos ir matuojama, kiek laiko jie į jas žiūri.

Tie, kurie į patrauklių žmonių nuotraukas žiūrėjo trumpai, tyrimo eigoje turėjo mažesnę tikimybę tapti neištikimais. Net jei į rodoma fotografija žmogus žiūrėjo tik šimtąja milisekunde ilgiau, jo šansai tapti neištikimu padidėjo net 50%.

REKLAMA
REKLAMA

Ištikimais laikomi tyrimo dalyviai vengė ilgai spoksoti į patrauklių asmenų fotografijas, be to, jiems šie žmonės atrodė ne tokie jau ir gražūs. Tyrimo autoriai pridūrė, kad balais vertinant nuotraukose esamų žmonių išvaizdą, žmonės, kurie nėra linkę išduoti savo antrųjų pusių, patrauklius asmenis įvertino žemesniais balais, nei į kairę pasukti linkę tiriamieji.

Mokslininkai pabrėžė, kad tokių automatinėmis laikomų reakcijų, kaip dėmesio nerodymo ir grožio nuvertinimo, galima išmokti pas psichologus ar santuokų konsultantus.

Tuo metu, kai vienas iš sutuoktinių naudojasi socialiniais tinklais, tikimybė pasukti į kairę padidėja dar labiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vis labiau įsigalint socialiniams tinklams ir atsiradus galimybei laisviau susisiekti su potencialiais meilužiais, itin svarbu suprasti, kaip išvengti pagundų, nes tik tada bus galima aiškintis, kaip sukurti tvirtus santykius“, -teigė autoriai.

Tarp žmonių, turinčių didesnę tikimybę tapti neištikimais, atsiduria ir jauni asmenys bei tie, kurie nėra patenkinti dabartiniais savo santykiais. Taip pat didesnę pagundą turėti ne vieną partnerį turi vyrai ir moterys, anksčiau turėję daug trumpalaikių santykių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų