REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pjongčange – antrasis draudžiamų preparatų vartojimo skandalas. Po susitepusio japono įkliuvo ir Rusijos akmenslydininkas Aleksandras Krušelnickis.

Pjongčange – antrasis draudžiamų preparatų vartojimo skandalas. Po susitepusio japono įkliuvo ir Rusijos akmenslydininkas Aleksandras Krušelnickis.

REKLAMA

Akmenslydininkai – mažiausiai rizikingi

25-erių sportininko pirmasis dopingo testas – teigiamas. Antrojo rezultatai turėtų būti paskelbti pirmadienį.

A. Krušelnickio mėginyje rasta medoniumo. Šis preparatas skatina kraujo tekėjimą ir gerina sportininko pajėgumą.

Pjongčange dirba dopingo kontrolės pareigūnė iš Lietuvos Rūta Banytė. Ji prieš savaitę tv3.lt sakė, kad žiemos olimpinėse žaidynėse akmenslydininkai priskiriami prie mažiausiai rizikingų sportininkų. Tikimybė, kad jie gali vartoti dopingą nedidelė.

Kai A. Krušelnickio testas buvo teigiamas, lietuvė gerokai nustebo.

„Meldonis… Kuo jis gali padėti akmenslydžio žaidėjui – neįsivaizduoju… Vakar su kolegomis ilgai apie tai diskutavome ir niekaip negalėjome suprasti“, – tv3.lt stebėjosi lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA

Bendros rusų situacijos tai tikrai nepagerins

A. Krušelnickis, kartu su žmona Anastasija Bryzgalova, laimėjo bronzos medalį mišrių porų varžybose. Finale triumfavo šveicarus 10:3 įveikę kanadiečiai.

REKLAMA

Jei A. Krušelnickio „B“ mėginys parodys teigiamą rezultatą, Rusijos duetas bus diskvalifikuotas. Tokiu atveju bronzos medaliai atiteks Norvegijos porai – Kristin Skaslien ir Magnusui Nedregottenui. Jie mažajame finale pralaimėjo 4:8.

„Bus matyti, ar Tautinis olimpinis komitetas (TOK) imsis kažkokių sankcijų, bet faktas tas, kad bendros rusų situacijos tai tikrai nepagerins“, – neabejoja R. Banytė.

Dopingo atvejų bus ir daugiau

Rusija Pjongčango olimpinėse žaidynėse kaip atskira valstybė nedalyvauja. Ją TOK diskvalifikavo dėl masinio dopingo vartojimo. Jį rėmė valstybės vadovai. Pietų Korėjoje nėra nei Rusijos vėliavos, neskamba šalies himnas. Sportininkai startuoja su olimpine vėliava – kaip „Olimpiniai atletai iš Rusijos“.

Tai – antrasis dopingo skandalas šioje olimpiadoje. Prieš tai diskvalifikuotas greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovas iš Japonijos Kei Saito.

„Manome, kad Pjongčange dopingo atvejų bus ir daugiau“, – spėjo R. Banytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų