REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lucas Alphandas ekstremalams ir žiemos sporto gerbėjams žinomas kaip kalnų slidinėjimo čempionas, o autosporto aistruoliams – kaip Dakaro ralio nugalėtojas. 52-ejų prancūzas Pjongčange dirba su „France.tv“.

Lucas Alphandas ekstremalams ir žiemos sporto gerbėjams žinomas kaip kalnų slidinėjimo čempionas, o autosporto aistruoliams – kaip Dakaro ralio nugalėtojas. 52-ejų prancūzas Pjongčange dirba su „France.tv“.

REKLAMA

Paskutiniame sezone susišlavė viską

L. Alphandas 1995–1997 metais laimėjo pasaulio taurės „Downhill“ varžybas.

Pastarasis sezonas buvo sėkmingiausias. Tuomet 31-erių prancūzas triumfavo ir slalomo supermilžino rungtyje. L. Alphandas buvo pirmas absoliučioje pasaulio taurės įskaitoje.

„Nuo to laiko labai daug kas pasikeitė. Praėjo per 20 metų. Smarkiai pakilo varžybų lygis. Dabar laimėti gerokai sunkiau, nes yra labai daug vyrukų, kurie gali puikiai šliuožti ir nugalėti. Galbūt supermilžino rungtyje didelių pasikeitimų ir nėra, bet slalomo bei didžiojo slalomo varžybose – kitas pasaulis“, – tv3.lt sakė L. Alphandas.

Jis 1996-ųjų pasaulio čempionato „Downhill“ rungtyje laimėjo bronzos medalį.

L. Alphandas dalyvavęs trejose olimpinėse žaidynėse – 1988, 1992 ir 1994 metais. Ten sportininkas apdovanojimų neiškovojo.

REKLAMA
REKLAMA

Nebelenktyniauja dėl avarijos

Prancūzas, 1997-aisiais pasaulio taurėje laimėjęs viską, baigė slidininko karjerą.

L. Alphandas, būdamas 32-ejų, netikėtai sėdo į automobilį ir nusprendė šturmuoti Dakarą.

Ekstremalas ralyje dalyvavo 12 metų – nuo 1998-ųjų iki 2009-ųjų.

L. Alphandas aukščiausius rezultatus užfiksavo su „Mitsubishi“ automobiliu. Lenktynininkas 2005-aisiais ir 2007-aisiais buvo antras, o 2006-aisiais nugalėjo.

REKLAMA

Sportininkas nuo 2009-ųjų Dakaro ralyje nebedalyvauja.

„Patyriau avariją važiuodamas motociklu. Susilaužiau kaklą ir keleriems metams buvau priverstas sustoti. Tačiau Dakaro lenktynininko siela vis dar manyje. Būčiau nieko prieš vieną dieną vėl važiuoti, – šypsojosi L. Alphandas. – Dabar Dakare dirbau su „France.tv“. Tai buvo puiku. Tačiau mano, kaip lenktyninko, durys dar neuždarytos. Kodėl gi ne? Tą daryti vis dar mėgstu, tai mano DNR.“

Dukra gina Švedijos garbę

Kaip „France.tv“ atstovas L. Alphandas dirba ir Pjongčange – dalijasi eksperto įžvalgomis, kalbina sportininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia gražu. Smagu būti kartu su olimpine šeima. Gyvenu Fenikse, tad tenka daug važinėti. Galbūt kai kuriose varžybose trūksta sirgalių, bet čia jaučiama tikra olimpinių žaidynių atmosfera. Kalnų slidinėjimo varžybos puikiai organizuotos“, – įspūdžiais dalijosi L. Alphandas.

Pjongčange galima išvysti dar vieną Alphand – Estelle. Luco dukra dalyvauja kalnų slidinėjimo varžybose, kur gina Švedijos garbę.

22-ejų E. Alphand didžiojo slalomo rungtyje užėmė 16-ąją vietą, o slalomo varžybose trasos nebaigė.

„Mano žmona švedė, tad Estelle galėjo pasirinkti. Tiesą pasakius, ji ketverius metus praleido Prancūzijos komandoje, bet ten nesijautė gerai. Visi kartu nusprendėme, kad jai reikėtų pabandyti pereiti į Švedijos ekipą. Prancūzai nebuvo patenkinti, bet Estelle dabar laiminga, komandoje gera atmosfera, – pasakojo L. Alphandas. – Dukra per pastaruosius metus žengė didžiulį žingsnį į priekį. Ji supranta, kad gali būti greita. Estelle Pjongčange nepasiekė rezultato, bet viskas atrodė neblogai. Ji buvo greičiausia antrajame didžiojo slalome nusileidime, bet vienintelė, tačiau labai didelė klaida pirmajame važiavime neleido užimti geros vietos. Jei ne tai, ji būtų patekusi į pirmąjį penketuką. Slalome Estelle nerado gerų sprendimų ir nefinišavo. Tačiau esu patenkintas jos pasirodymu.“

L. Alphandas be „France.tv“ dirba ir su kitais partneriais, yra sporto konsultantas, turi savo verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų