REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
KMT finalas. Kauno „Žalgiris“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ (nuotr. Josvydo Elinsko)

Kauno „Žalgirio" krepšininkai iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Karaliaus Mindaugo taurės finale Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 81:62 (20:19, 13:16, 27:18, 21:9) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą".

52

Kauno „Žalgirio" krepšininkai iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Karaliaus Mindaugo taurės finale Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 81:62 (20:19, 13:16, 27:18, 21:9) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą".

REKLAMA

Rimo Kurtinaičio sprendimu rungtynes starto penkete netikėtai pradėjo Mindaugas Lukauskis. Jam buvo patikėta dengti Edgarą Ulanovą.

Aukšta nata rungtynes pradėję kauniečiai greitai pabėgo į priekį (8:0). Vilniaus „Lietuvos ryto" strategas nieko nelaukęs paprašė minutės pertraukėlės, po kurios sostinės krepšininkams pavyko pristabdyti priešininkų spurtą (15:11). Vilniečiai vis tvirčiau jautėsi aikštelėje ir pasibaigus pirmajam kėliniui turėjo vos 1 taško deficitą (20:19).

Pirmą kartą aikštelėje pasirodęs Mindaugas Girdžiūnas sulaukė kurtinančio švilpimo – klaipėdiečiai dar nepamiršo jo perėjimo į sostinės klubą.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas" nemažino apsukų ir pirmą kartą šiandien išsiveržė į priekį (20:23). Tačiau jau kitos atakos metu Artūras Milaknis išlygino rezultatą (23:23).

REKLAMA

„Žalgiris" ir toliau strigo puolime (25:31), o teisėjų sprendimu nepatenkintas Šarūnas Jasikevičius užsidirbo techninę pražangą.

Trenerio emocijos įkvėpė komandą – A.White'as pelnė 5 taškus iš eilės, Edgaras Ulanovas pridėjo dvitaškį su pražangą ir kauniečiai vėl išsiveržė į priekį (33:31). Vis tik trapia persvara po 2 kėlinio mėgavosi vilniečiai (33:35).

Po ilgosios pertraukos Š.Jasikevičiaus auklėtiniai suaktyvino žaidimą. A.Toupane įsmeigė tritaškį, E.Ulanovas pridėjo 5 taškus ir „Žalgiris" pradėjo lengviau kvėpuoti (47:39).

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Rimas Kurtinaitis netikėtai išleido į aikštelę Travisą Petersoną ir paneigė visas prognozes, jog šiandien amerikiečio neišvysime ant parketo. Tiesa, iš ligos patalo pabudęs puolėjas priminė tik savo paties šešėlį.

27 mačo minutę Paulius Jankūnas pagaliau pelnė pirmąjį savo tašką, o prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris" pirmavo 60:53.

Ketvirto kėlinio viduryje Antanas Kavaliauskas pelnė 6 taškus iš eilės ir pagilino „Lietuvos ryto" duobę (71:58). Sostinės krepšininkai susitikimo pabaigoje akivaizdžiai stokojo jėgų ir Karaliaus Mindaugo taurė iškeliavo į Kauną.

Naudingiausio finalo žaidėjo prizas įteiktas kauniečiui E.Ulanovui.

Vakar vykusiose pusfinalio akistatose abi komanods šventė lengvas pergales. Vilniečiai 81:61 susitvarkė su Alytaus „Dzūkija", o pirmuosius du kėlinius aikštelėje dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 88:74 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale kauniečiams dėl traumos negalėjo padėti slovėnas Beno Udrihas.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (8 atk. kam.), Aaronas White'as 14, Kevinas Pangosas 11, Antanas Kavaliauskas 10.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris 16, Loukas Mavrokefalidis ir Benas Madgenas po 8, Jimmy Baronas ir Rokas Giedraitis po 7.

Prieš šias rungtynes įvykusį snaiperio konkursą laimėjo „Lietuvos ryto" veteranas Mindaugas Lukauskis.

Dvikovoje dėl 3 vietos „Lietkabelis" po atkaklios kovos 81:78 palaužė „Dzūkiją".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų