REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Martinas Fourcade’as iškovojo vieną dramatiškiausių pergalių Pjongčango olimpinėse žaidynėse. 29-erių prancūzas sekmadienį po fotofinišo triumfavo 15-os kilometrų masinio starto biatlono varžybose.

Martinas Fourcade’as iškovojo vieną dramatiškiausių pergalių Pjongčango olimpinėse žaidynėse. 29-erių prancūzas sekmadienį po fotofinišo triumfavo 15-os kilometrų masinio starto biatlono varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atidavė visas jėgas

Tokį pat rezultatą užfiksavęs (35 minutės, 47,3 sekundės) Simonas Schemppas liko antras.

„Numaniau, kad bus įtemptas finišas ir atidaviau viską, ką galiu. Simonas geras sprinteris, o tai nėra mano stipriausia vieta. Žinojau, ka laukia vienas didžiausių iššūkių. Vis dėlto maniau, jog pralaimėti Simonui nėra taip blogai, – šypsojosi M. Fourcade’as. – Finišo tiesiojoje pasirinkau gerą trasos trajektoriją, bet Simonas metras po metro vis artėjo prie manęs. Esu laimingas, kad pavyko laimėti.“

REKLAMA

M. Fourcade’as džiaugėsi, jog sidabro medalius pakeitė į aukso apdovanojimą. Prancūzas masinio starto lenktynėse buvo antras ir 2010-aisiais Vankuveryje, ir 2014-aisiais Sočyje.

M. Fourcade’as – vienas tituluočiausių visų laikų Prancūzijos biatlonininkų.

„Tai neįtikėtina. Augau žiūrėdamas biatloną per televizorių, o dabar labai didžiuojuosi savo pasiekimais“, – džiaugėsi prancūzas.

Sportininkas Pjongčange laimėjo antrąjį aukso medalį. Pirmasis iškovotas 12,5 kilometrų persekiojimo varžybose. Apdovanojimu kvepėjo ir individualioje 20-ies kilometrų rungtyje, bet užtikrintai pirmavęs M. Fourcade’as paskutinėje šaudykloje suklydo du kartus ir liko penktas.

REKLAMA
REKLAMA

Atleto teigimu, jis po minėtos rungties buvo labai nusivylęs, tad masinio starto varžybose išsiskyrė aktyvumu.

M. Fourcade’as atskleidė, kad kadaise Pjongčange vyko pirmosios jo suaugusiųjų varžybos.

Vicečempionas neliūdėjo

S. Schemppas, varžovui pralaimėjęs po fotofinišo, neliūdėjo.

„Visų pirma, esu labai laimingas, nes iškovojau medalį. Fotofinišo rezultato laukėme abu, bet man nebuvo sunku – tikslą laimėti apdovanojimą buvau įgyvendinęs. Jaučiuosi iškovojęs sidabro medalį, o ne pralaimėjęs aukso, – tikino 29-erių vokietis. – Prieš finišą buvau susitelkęs į save ir stengiausi artėti prie Martino. Tokiais momentais reikia turėti daug jėgų savo rankose ir kojose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bronzos medalis atiteko Emiliui Hegle Svendsenui. 32-ejų norvegas atlaikė Eriko Lesserio spaudimą.

E. H. Svendsenas nugalėtojui pralaimėjo 11,2 sekundės, o 29-erių vokietį aplenkė 0,4.

„Šis medalis man reiškia labai daug. Pjongčange dar nieko nebuvau laimėjęs. Labai geras jausmas su šiais vyrais lipti ant podiumo“, – šypsojosi norvegas.

Norvego teigimu, jį finišo spurtui įkvėpė 37-erių tautietė Marit Bjoergen, šeštadienį panašiu stiliumi padėjusi iškovoti šalies moterų slidinėjimo rinktinei estafečių varžybų aukso medalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų