REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį pareiškė, kad jo šalis „niekada neleis perrašyti istorinių tiesų“ apie Holokaustą.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį pareiškė, kad jo šalis „niekada neleis perrašyti istorinių tiesų“ apie Holokaustą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelio politikas apkaltino Lenkijos ministrą pirmininką Mateuszą Morawieckį (Mateušą Moraveckį) antisemitizmu, nes ankstesnę dieną per Miuncheno Saugumo konferenciją šis pareiškė, kad prie Holokausto prisidėjo ne tik lenkai, bet ir „žydų kaltininkai“.

REKLAMA

B. Netanyahu Miuncheno Saugumo konferencijoje prisiminė 6 mln. žydų, kuriuos „nužudė naciai ir jų kolaborantai“.

„Niekada to nepamiršime ir niekada neleisime perrašyti istorinės tiesos“, – pridūrė jis.

M. Morawieckio žodžiai pademonstravo „nesugebėjimą suprasti istorijos ir jautrumo mūsų žmonių tragedijai stygių“, teigiama Izraelio ministro pirmininko pranešime.

Varšuva savo ruožtu gina savo premjerą, kurio pasisakymą B. Netanyahu pavadino „siaubingu“ ir prilygstančiu Holokausto neigimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjero Mateuszo Morawieckio komentarais per diskusiją Miunchene jokiu būdu nebuvo siekiama paneigti Holokaustą arba žydų aukoms suversti atsakomybę dėl Holokausto, kuris buvo nacistinės Vokietijos vykdytas genocidas“, – sekmadienį pareiškė Lenkijos ministro pirmininko atstovė Joanna Kopcinska (Joana Kopcinska).

Lenkijos premjero atstovė tvirtino, kad jis „ne kartą kategoriškai paprieštaravo Holokausto – Europos žydų žudynių – bei visų formų antisemitizmo neigimui“.

M. Morawieckio pasisakymas apie Holokaustą dar labiau pakurstė beprecedentį diplomatinį ginčą, praėjusį mėnesį įsiplieskusį tarp Lenkijos ir žydų valstybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenkija ir Izraelis nesutaria dėl neseniai lenkų priimto prieštaringai vertinamo vadinamojo Holokausto įstatymo, kuris numato baudas ir laisvės atėmimo iki trejų metų bausmes už pareiškimus, kad lenkų tauta ir valstybė yra kaip nors atsakinga už nacių nusikaltimus karo metais Vokietijos okupuotoje Lenkijoje. Taip pat numatyta bausmė už formuluotės „Lenkijos mirties stovyklos“ naudojimą kalbant apie nacistinės Vokietijos koncentracijos stovyklas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų