REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kaukėnas verčia vieną naują šalies sporto istorijos puslapį po kito. 27-erų biatlonininkas sekmadienį Pjongčange varžysis masinio starto rungtyje, į kurią patenka pasaulio elitas.

Tomas Kaukėnas verčia vieną naują šalies sporto istorijos puslapį po kito. 27-erų biatlonininkas sekmadienį Pjongčange varžysis masinio starto rungtyje, į kurią patenka pasaulio elitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kas dalyvauti negali

Šiose varžybose dalyvauja 30 geriausių planetos biatlonininkų. Jie turi būti laimėję olimpinį medalį arba užimti 1–15 pasaulio reitingo poziciją.

REKLAMA

T. Kaukėnas į starto sąrašą įtrauktas dėl gerų rezultatų Pjongčango olimpinėse žaidynėse. Lietuvis 10-ies kilometrų sprinto varžybose buvo 17-as, 12,5 kilometrų persekiojimo rungtyje – 13-as. Abukart gerinti aukščiausi nepriklausomos Lietuvos olimpiniai biatlono pasiekimai.

Tomui nesutrukdė nesėkmė indivualiose 20-ies kilometrų varžybose. Ten lietuvis liko 78-as.

T. Kaukėnas masinio starto rungties į 30-uką pagal reitingą prasibrovė 24-uoju numeriu.

„Visai neblogai. Ne 30-as ar 29-as, – šypsojosi Tomas. – Smagu patekti, bet tuo net nesidžiaugiu. Man didesnį pasitenkinimą suteikia rezultatas, o ne dalyvavimas.“

REKLAMA
REKLAMA

T. Kaukėnas masinio starto rungtyje kartą varžėsi pasaulio čempionate.

„Buvo puiku. Nedaug biatlonininkų, į mus žiūri sirgaliai, treneriai. Tikrai jautiesi išskirtinis, nes šioje rungtyje bet kas dalyvauti negali, – TV3 pasakojo lietuvis. – Tokiose varžybose visi sportininkai stiprūs. Jei kas nors smarkiai suklysta, labai stipriai nuo visų atsilieka. Tačiau dažniausiai visi 30 turi galimybę laimėti aukščiausią apdovanojimą. Tai – tokia rungtis, kurioje būna tikrai daug netikėtumų. Kas bus lyderis, sunku pasakyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimės tas, kuris šaudys be klaidų

Paskutinės vyrų biatlono varžybos vyko ketvirtadienį. Tąkart 20-ies kilometrų rungtyje ilgą laiką užtikrintai pirmavo ryškiausia olimpiados žvaigždė Martinas Fourcade’as. Prancūzas paskutinėje šaudykloje suklydo du kartus ir užėmė penktąją vietą.

„Tai buvo tarsi dovana. Jei jis būtų prašovęs ne du kartus, o sykį, būtų nugalėjęs. Dabar abu turime po Pjongčango aukso medalį. Manau, to per visą ilgą sezoną nusipelnėme. Žinau, kad po šiandienos Martinas nusivylęs ir pasirengęs revanšuotis, tad šįvakar per daug švęsti negaliu“, – po pergalės juokėsi olimpiniu čempionu tapęs norvegas Johannesas Thingnesas Boe.

REKLAMA

T. Kaukėnas, sudarydamas favoritų sąrašą, buvo atsargesnis: „Lyderiai šiose žaidynėse jaučia didelę įtampą. Sunku prognozuoti, ar jie tai atlaikys ar ne. Manau, masinio starto varžybose geriausiai pasirodys tas, kuris šaudys be klaidų. O tą padaryti gali daug kas.“

Lietuvos olimpinės rinktinės lyderis garsiai nekalbėjo ir apie savo siekius: „Noriu taikliai šaudyti bei greitai šliuožti. O kokia bus vieta – pamatysim.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų