REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
101
Renginio svečiai (nuotr. Fotodiena.lt)

Prieš minint svarbią Lietuvai šventę, vasario 15 d., surengtas režisieriaus Audriaus Juzėno istorinės dramos „Pelėdų kalnas“ pristatymas.

101

Prieš minint svarbią Lietuvai šventę, vasario 15 d., surengtas režisieriaus Audriaus Juzėno istorinės dramos „Pelėdų kalnas“ pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 18 val. ant specialiai nutiesto raudonojo kilimo pradėjo rinktis kviestiniai svečiai, kuriuos patraukė išskirtinė proga pirmiems išvysti patriotizmu ir vertybėmis tėvynei persmelktą kino juostą.

REKLAMA

Į renginį atvyko atlikėjas Vilius Alesius su žmona Egle, futbolo žvaigždė Edgaras Jankauskas su širdies drauge Viktorija, šokėja ir socialinių tinklų garsenybė Monika Šalčiūtė, kuri šiandien pademonstravo įvaizdžio pokyčius. 

Išankstinės premjeros nepraleido ir pastaruoju metu aktyviai renginiuose dalyvaujantis Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. 

Visi norintieji „Pelėdų kalną“ kino teatruose galės išvysti jau rytoj. Tai – tarsi dovana šaliai minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo kūrėjai sako, kad beveik trejus metus kurtas filmas – holivudinio lygio, tik už šimtą kartų mažesnį biudžetą. Istorinė drama „Pelėdų kalnas“ nukelia mus į okupuotą Lietuvą po Stalino mirties. Filme vaizduojama jaunoji tų dienų karta - gimnazistai, atsidūrę sunkių pasirinkimų kryžkelėje. Žiauraus okupantų teroro, žudynių ir trėmimo į Sibirą kontekste jaunuoliai priversti rinktis: pasitraukti į mišką kovai, emigruoti ar prisitaikyti prie sovietinio režimo. „Filmas ir kalba apie tam tikrą moralinę atsakomybę ir tam tikrą moralinį stuburą, kai reikiamu momentu reikia pasakyti: „Taip“ arba „Ne“. Arba pasakyti velniui arba dievui. Tai pasirinkimas labai aiškus. Ir tas filmas jaunimui, manau, padarys labai didelį įspūdį, nes nors jie ir nenori, jokių moralizavimų jame nėra, bet jie gaus tą reikiamą energiją, kurios jiems trūksta šiandien“, – sakė filmo režisierius Audrius Juzėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunus herojus, kurie kovoja už Lietuvą ir jos laisvę, filme įkūnija daugiausia kino naujokai – iš viso 46 aktoriai. Vieną pagrindinių vaidmenų – partizano Šmelingo – atliko Arnas Danusas. Anot aktoriaus, suvaidinus „Pelėdų kalne“, pasikeitė jo paties požiūris į Lietuvos istoriją. Žinomas aktorius Aleksas Kazanavičius tvirtina, kad vaidmuo filme „Pelėdų kalnas“ jam buvo skaudus, leidžiantis geriau suprasti dramatiškiausius Lietuvos istorijos puslapius. Tačiau filmas aktualus ir šiandien. Vieną pagrindinių vaidmenų atlikęs Aidas Jurgaitis tikisi, kad filmas žmones įkvėps į laisvę žiūrėti su dar daugiau atsakomybės.

REKLAMA

Filmo režisierius Audrius Juzėnas tvirtina, kad „Pelėdų kalnas“ savo kokybe prilygsta geriausioms pasaulio kino juostoms, tačiau su aktoriais mini kuriozines situacijas, kurias lėmė gerokai mažesnis nei holivudinių filmų biudžetas. Tačiau rezultatą lėmė komandinis darbas.

„Visiems labai norėjosi gero filmo. Ir niekas nebegalvojo nei apie laiką, nei apie išlaidas, nei apie pinigus, nei apie atlyginimus, nei, vadinkim, kažkokias asmenines investicijas. Ir dėl to aš pavadinčiau holivudiniu, nes kai tu turi aktorių ir jam moki milžiniškus pinigus, tu iš jo gali reikalauti. Šiuo atveju mokėdamas lietuvišką algą ar atlyginimą tu gali reikalauti tik tiek, kiek ta alga lygi. Taigi žmonės, kurie investavo į tą filmą, investavo triskart daugiau negu realiai jie galėtų sakyti, kad mes už tai gavome“, – tikino A. Juzėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų