REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
125
Asociatyvi nuotrauka (nuotr. 123rf.com)

Neįtikėtina, bet įvairiuose pažinčių portalų forumuose ar socialinėse grupėse iki šiol galima aptikti klausimų-pasiūlymų – „Gal atsirastų merginų, kurios norėtų parduoti savo nekaltybę?“.

125

Neįtikėtina, bet įvairiuose pažinčių portalų forumuose ar socialinėse grupėse iki šiol galima aptikti klausimų-pasiūlymų – „Gal atsirastų merginų, kurios norėtų parduoti savo nekaltybę?“.

REKLAMA

Savaime suprantama ten, kur galima nustatyti klausimą užduodančio asmens tapatybę (pvz.: socialiniame tinkle „Facebook“), dažniausia viskas paverčiama juoko forma. Tik, ar iš tiesų tokia situacija yra juokinga?

Naujienų portalas tv3.lt atliko nedidelį eksperimentą, kurio metu, sukūrus netikrą merginos elektroninio pašto adresą buvo siekiama išsiaiškinti, kiek vyrai yra pasiruošę sumokėti už „nekaltybę“. Tiesa, sumą išdavė tik vienas verslininku prisistatęs vyras. Toliau straipsnyje rasite susirašinėjimo su šiuo vyru ištraukas.

Kas slypi po „šmaikščiomis“ diskusijomis?

Socialiniuose tinkluose sukurtose pažinčių grupėse verda pačios keisčiausios ir karščiausios diskusijos su ženklu N-18. Žmonės ne tik ieško pažinčių, bet ir „trumpalaikių, abiem pusėms malonių bei, savaime suprantama, neįpareigojančių santykių“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienam internautui uždavus klausimą - „Ar čia (pažinčių grupėje) yra nekaltų mergaičių?“ (su velniškos šypsenėlės emocija) internautai prapliupo komentarais. Vyrai (nors pagal profilio nuotraukas labiau tiktų sakyti jaunuoliai - aut. past.) daugiausia antrino, kad taip pat maloniai su tokiomis susipažintų.

REKLAMA

Ir ką jūs manote? Atsirado merginų, kurios drąsiai „prisipažino“, jog iki šiol nėra turėjusios seksualinių santykių. Tokį „prisipažinimą“ palydėdamos gausiomis šypsenomis.

To internautams vyrams pakako, kad pradėtų siūlyti merginoms susitikti. Vienai atkirtus, kad bet kam savo nekaltybės ji „nedovanos“, vyrai tik dar labiau pašėlo. Vienas jų pasiūlė sumokėti už tai. Bet tikslios sumos neįvardijo. Viešas pokalbis tarp šių dviejų žmonių nutrūko. O kas vyko toliau? Niekas nebepatikrins.

Atrodo, kad tokią diskusiją būtų galima „nurašyti“ dar bręstančių jaunuolių pokštams, bet realybė greičiausia yra labiau pribloškianti nei galėjote pagalvoti. Pereikime prie anoniminių skelbimų, kuriuose vyrai rašo, kad sumokės „už merginos nekaltybę“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaina – derybų reikalas 

„Ieškau nekaltos mergaitės. Esu simpatiškas, švelnus, kultūringas vaikinas. Padovanok man savo pirmąją naktį ir atsilyginsiu dėmesiu, švelnumu ir solidžia materialine parama. Skelbimas tikras“, – tokiu skelbimu internete merginas vilioja 29-erių Julius.

Tokių „Julių“, „Tomų“ ar „Martynų“, suvedus įvairių skelbimų tinklalapių paieškos laukeliuose žodį „Nekaltybė“, galima rasti ne vieną ir tikrai ne du. Dauguma jų nurodo savo kontaktinį telefono numerį ir prašo skambinti toms, kurios turi ką pasiūlyti.

Tv3.lt atliko eksperimentą ir išsiaiškino, kiek turtingi vyrai yra pasiryžę sumokėti už nekaltą merginą. Norime pabrėžti, kad šio straipsnio tikslas yra parodyti, kad už gražių žodžių ir siūlomų „pasakiškų“ pinigų gali slypėti pinklės – prekyba žmonėmis ir įtraukimas į prostituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad nekaltybę perkančio „herojaus“ Juliaus skelbimas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 4000 kartų. Kiek iš peržiūrėjusių skelbimą merginų atitiko keliamus reikalavimus – neaišku, bet iš trumpo susirašinėjimo su Juliumi tampa akivaizdu, kad tokių buvo daug.

Susirašinėjimui su Juliumi buvo sukurtas netikras merginos, vardu Arūnė, elektroninis paštas. „Mergina“ sugebėjo įtikinti Julių, kad pradžiai geriausia bendrauti elektroniniu paštu. Juolab, kad jis, priešingai nei dauguma kitų, buvo nurodęs ne telefono numerį, o elektroninio pašto adresą.

Parašiau prisistatymo laišką, jau kitą dieną sulaukta atsakymo: „Sveikutė. Malonu, kad Tave sudomino mano skelbimas. Tikrai nesu sukčius, gali dėl to būti rami. Esu verslo žmogus, labai užsiėmęs, todėl tokiu būdu ir ieškau merginos, ir, žinoma, ieškau būtent nekaltos, nes noriu, kad būčiau merginai pirmas. Esu nevedęs, taigi žmonos neturiu. Susitikti mes galėtume bet kur, kur tik Tau būtų patogu, aš galiu atvažiuoti bet kur.

REKLAMA

Dėl paramos Tu turėtum apsispręsti pati, kiek norėtum gauti iš manęs pinigų, o aš pasistengčiau išpildyti Tavo norus. Kadangi ieškau ne vienkartinių nuotykių, tai susitikti galėsime pakankamai dažnai ir parama kiekvieną kartą bus tokia, kokią mes sutarsime. Esu tikrai labai simpatiškas vaikinas. Lauksiu Tavo atsakymo.

„Mergina“ paprašė nei daug, nei mažai 3 tūkst. eurų. Atsakymo į šį laišką sulaukta tik po dviejų dienų: „Labukas. Pasakysiu atvirai, tokios sumos negaliu skirti. Daugiausia ką galėčiau, tai 1 tūkst. eurų. Jei bus įdomu, lauksiu atsakymo.

Tuo šios keistos derybos baigėsi. Liko tik įsivaizduoti, kiek merginų yra pasiruošusios parduoti savo nekaltybę už minėtą sumą. Bent iš tų 4 tūkstančių, kurios peržiūrėjo skelbimą. Tiesa, Julius, nors „merginos“ laiškuose ir buvo prašoma, bet atsisakė atsiųsti savo nuotrauką ar pasakyti, kaip jį būtų galima apžiūrėti socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Kokie pavojai slypi už tokių skelbimų?

Lietuvos Caritas atstovai, paprašyti pakomentuoti tokią prekybą „nekaltybėmis“ buvo itin kategoriški ir pabrėžė, kad tikrai pakankamai dažnai tokiu keliu merginos ir moterys yra įtraukiamos į prostituciją.

„Nusikaltėliai turi savo schemą. Ypač tai susiję su nepilnametėmis. 18 metų neturinčios merginos yra įtraukiamos į prostituciją ir išnaudojamos Lietuvoje, o kai sulaukia pilnametystės, jas parduoda į užsienį. Greičiausia taip elgiamasi, nes nepilnametę išvežti iš Lietuvos yra labai rizikinga, o ir numatytos bausmės yra griežtos“, – sakiusi Lietuvos Caritas atstovė Jolita Juškevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot tv3.lt pašnekovės, tiesiai šviesiai užsiimti prostitucija niekas nesiūlo, nes žino, kad dažniausia merginos atsisakys: „Siekiant prisivilioti ir pasinaudojami pavienių asmenų skelbimai. Po pirmo susitikimo pasakoma, kad yra draugų, kurie taip pat galėtų dosniai sumokėti už sekso paslaugas. Taip nepastebėtai mergina pradeda skęsti prostitucijos liūne.“

O išbristi yra sunku, nes tokios merginos moraliniai aspektai būna palaužti. Ji slepia tai nuo artimųjų ir draugų, nors pati išgyvena tikrą dramą. Tokios paslaptys sukuria socialinę atskirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų