REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Juosmens riebalai

Apie sveiką mitybą yra kalbama visur kur tik pasisuksite. Apie tai girdite per televiziją, skaitote interneto portaluose ar knygose. Atrodo, kad patarimų tiek daug, jog visi turėtume būti sveiki kaip ridikai.

69

Apie sveiką mitybą yra kalbama visur kur tik pasisuksite. Apie tai girdite per televiziją, skaitote interneto portaluose ar knygose. Atrodo, kad patarimų tiek daug, jog visi turėtume būti sveiki kaip ridikai.

REKLAMA

Bet reali situacija yra šiek tiek kitokia. Iš tiesų, informacijos gausa kartais pakiša koją ir žmonės nebežino kuo tikėti. Pateikiame jums po tris sveikos ir žalingos mitybos mitus, kuriuos greičiausia esate girdėję. O štai, ką apie juos mano dietologai.

Trys mitai apie sveiką mitybą

Pirmas: Organizmo valymas – geras būdas netekti svorio.

Kažkokių ypatingų organizmo valymo būdų tikrai nereikia. Mūsų organizmas pats gali su tuo susidoroti per kepenis, žarnyną, inkstus, limfinę sistemą, plaučius, odą. Tačiau, jei mano minėtų organų veikla sutrikusi, gali prireikti pagalbos (pvz., esant inkstų funkcijos nepakankamumui prireikia hemodializių, kurių metu išvalomas organizmas).

Antras: Valgant po 18 val. dažniausiai priaugama svorio.

Tai labai individualu, bet svarbiau atkreipti dėmesį į bendrą per parą suvartojamų kilokalorijų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias: Tam tikri maisto produktai degina riebalus – greipfrutai, kopūstai, salierai ir t.t.

Nėra tokių produktų, kurie degintų riebalus. Taip, dalis jų prisideda prie teigiamų pokyčių, bet tik tinkamas kilokalorijų kiekis ir fizinis aktyvumas padės pasiekti užsibrėžtų tikslų.

REKLAMA

Trys mitai apie žalingą mitybą

Pirmas: Sudėtinių angliavandenių turintis maistas – duona, makaronai, bulvės – tukina.

Taip, iš tiesų per didelis angliavandenių kiekis virsta riebalais, bet tas pats gali atsitikti ir per daug vartojant baltymų. Todėl visada reikia jausti saiką.

Antras: Riebalai – tai blogai.

Šiuo metu jau įrodyta, kad labai svarbu ne tik, kiek riebalų gautume su maistu, bet dar svarbiau – kokią riebalų rūšį turėtume pasirinkti. Vengti turėtume maisto, kuriame daug sočiųjų (riebi mėsa ir riebūs pieno produktai) ir pakitusios sudėties riebalų rūgščių (kaitinti augaliniai aliejai, kietas margarinas, traškučiai ir kt. perdirbti produktai turi net iki 80 proc. pakitusios sudėties riebalų rūgščių), kurios turi įtakos didinant „blogojo“ ir mažinant „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias: Dietos sąvoka.

Populiariųjų, griežtų dietų tikslas – greitas ir žymus svorio kritimo rezultatas, tačiau jau turbūt nereikia daug kalbėti apie tai, jog taip netektas svoris žaloja sveikatą ir nepadeda ilgam atsikratyti norimų kilogramų. Paprastai dieta vadinama tai, kuomet ribojamas tam tikros maistinės medžiagos kiekis dėl ligų. Pvz. sergant cukriniu diabetu, podagra taikoma dieta būtų vienas iš pagrindinių gydymo būdų. Tad norėdami laikytis dietos ne dėl ligos, o dėl per didelio kilogramų kiekio, turite būtinai pasitarti su šios srities specialistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų