REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Susivėlę plaukai (nuotr. 123rf.com)

Tikrai esate girdėję, jog norint turėti ilgus ir sveikus plaukus, kirpykloje reikia lankytis kas mėnesį arba plaukus reguliariai šukuoti. Deja, bet kai kurie nuo pat senų senovės apie plaukų priežiūrą sklandantys mitai yra tik mitai. Pats metas juos paneigti.

24

Tikrai esate girdėję, jog norint turėti ilgus ir sveikus plaukus, kirpykloje reikia lankytis kas mėnesį arba plaukus reguliariai šukuoti. Deja, bet kai kurie nuo pat senų senovės apie plaukų priežiūrą sklandantys mitai yra tik mitai. Pats metas juos paneigti.

REKLAMA

Plaukams geriau išdžiūti savaime, o ne džiovinti karštu oru

Buvo atlikti tyrimai, kurių metu paaiškėjo, jog plaukus džiovinant plaukų džiovintuvu, pažeidžiamas plauko paviršius, o plaukams leidžiant išdžiūti natūraliai, žala daroma pačiai plauko gijai.

Kai plaukai ilgą laiką yra šlapi, pastarieji išsipučia ir sukelia spaudimą plauko viduje, dėl ko pažeidžiami natūralūs juose esantys baltymai.

Ką reikėtų daryti? Kai maždaug 75% šlapių plaukų yra išdžiuvę, jų džiovinimą užbaikite į rankas paėmę plaukų džiovintuvą ir nustatę švelnų vėjelį.

REKLAMA
REKLAMA

Pleiskanos – išsausėjusios galvos odos požymis

Tiesa visai kitokia. Pleiskanų atsiradimą sukelia tam tikros mielės, augančios ir klestinčios itin riebioje aplinkoje. Jei manote, jog per dažnas plaukų plovimas išsausins jūsų odą ir bus priežastimi, dėl ko prie plaukų šaknų atsiras pleiskanos, nesijaudinkite.

REKLAMA

Vaistinėje įsigykite specialiai su šia problema kovoti skirtą šampūną ir pirmyn į vonią.

Dažnas lankymasis kirpykloje privers plaukus greičiau augti

Plaukai auga iš skalpo, todėl dažni apsilankymai kirpykloje neturi nieko bendro su greitesnių plaukų augimu.

Šio mito atsiradimo priežastis yra visai kitokia. Kirpykloje jums yra patrumpinami plaukų galiukai ir atsikratoma išsišakojusių plaukų sruogų, o tai itin svarbu tiems, kurie nori turėti ilgus ir sveikai atrodančius plaukus.

Stresas – žilų plaukų atsiradimo priežastis

Žili plaukai atsiranda dėl tam tikrų genetinių ir senėjimo priežasčių. Jums senstant, organizmas gamina mažiau melanino - molekulių, atsakingų už natūralią plaukų spalvą. Būtent dėl šios medžiagos trūkumo jūsų plaukai ima pilkėti arba įgauna baltą spalvą.

REKLAMA
REKLAMA

Kuodas ir per stipriai suveržtos kasos skatina plaukų slinkimą

Jei plaukai supinti į laisvą kasą ar surišti į galvos odos neįtempiančią uodegą, nieko blogo nenutiks, tačiau nuolatos itin tvirtai supinti plaukai, surišti kuodai įtempia galvos odą ir plaukų folikulus, dėl ko jie gali būti visam laikui išpešti. Būtent dėl to daugeliui moterų ima slinkti plaukai.

Plaukų skalavimas šaltu vandeniu užveria plaukų folikulus

Plaukų stilistai itin dažnai plaukų plovimo pabaigoje galvą praskalauja lediniu vandeniu, nes, manoma, taip uždaromi plaukų folikulai, o plaukai ryškiau spindi. Jūsų plaukuose nėra nei vienos gyvos ląstelės, todėl neįvyksta jokia reakcija nei į karštą, nei į šaltą vandenį. Jei siekiate turėti švelnesnes ir labiau žvilgančias sruogas, įsigykite plaukų kondicionierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo daugiau šukuosite plaukus, tuo sveikesni jie bus

Šukuojant plaukus paskirstomi ties šaknimis susikaupę natūralūs ir labai naudingi aliejai, tačiau viskam, net ir plaukų šukavimui, turi būti saikas.

Tiesą sakant, per dažnas braukimas šepečiu per plaukus juos įelektrina, plaukai greičiau pasišiaušia ir po kurio laiko ima skilinėti. Plaukus šukuoti patariama tik tada, kai reikia. Tai darykite švelniai, pradėkite nuo galų ir tik gerai jas iššukavę pereikite prie šaknų.

Šampūną keisti būtina, nes jis nustoja veikti

Skirtingi šampūnai suteikia skirtingus rezultatus. Vieno jų sudėtyje gali būti daugiau baltymų, dėl ko padidėja jūsų plaukų apimtis, o kitas skirtas sruogų drėkinimui, nes jame yra jojobos aliejaus. Jei norite pakeisti šampūną, pirmyn, tačiau tai daryti patariama tik dėl tam tikrų priežasčių. Ką tik pasišviesinote plaukus?

Išsausėjusias sruogas sudrėkinkite specialiai tam skirtu šampūnu. Norite ilgiau išlaikyti nudažytų plaukų spalvą? Rinkitės atitinkamą šampūną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų