REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Floridos mokykloje – šaudynės

Floridos mokykloje – šaudynės

Atnaujinta 00.15

Floridos policija trečiadienį pranešė suėmusi įtariamąjį, kaip manoma, šaudžiusį vienoje Parklando miesto vidurinėje mokykloje per incidentą, anot vieno pareigūno, tikriausiai pareikalavusi „daugelio žmonių gyvybių“.

7

Floridos policija trečiadienį pranešė suėmusi įtariamąjį, kaip manoma, šaudžiusį vienoje Parklando miesto vidurinėje mokykloje per incidentą, anot vieno pareigūno, tikriausiai pareikalavusi „daugelio žmonių gyvybių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šaulys dabar jau sulaikytas. (Įvykio) vieta tebėra aktyvi“, – sakoma Brauardo apygardos šerifo biuro „Twitter“ žinutėje.

REKLAMA

Pranešime sakoma, kad iki šiol identifikuota 14 „aukų“; žmonės vežami į vietos ligonines.

Anksčiau ugniagesiai sakė vietos žiniasklaidai, kad per šaudymą buvo sužeisti nuo 20 iki 50 žmonių ir kad mažiausiai vienas žmogus žuvo.

Šis incidentas prieš 15 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku prasidėjo Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Stounman Daglas) vidurinėje mokykloje Parklando mieste Floridos pietinėje dalyje tarp Boka Ratono ir Fort Loderdeilio.

REKLAMA
REKLAMA

Apygardos mokyklų rajono vyresnysis inspektorius Robertas Runcie (Robertas Ransis) sakė televizijai CNN manantis, kad esama „daug žuvusiųjų“.

„Mums tai tiesiog šiurpi diena“, – pabrėžė R. Runcie, bet pridūrė, kad incidentas veikiausiai jau baigėsi.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nurodė padedantis vietos teisėsaugai.

Automatais ginkluoti ir neperšaunamas liemenes bei šalmus dėvintys pareigūnai buvo dislokuoti keliose vietose aplink mokyklą.

Televizijos parodytuose vaizduose matyti iš mokyklos, apsuptos iki dantų ginkluotų policijos pajėgų, išvedami moksleiviai ir šalimais stovinčios šarvuotos mašinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viename vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnai prie mokyklos įsodina vieną žmogų į policijos automobilį ant galinės sėdynės.

„Nuskambėjo priešgaisrinės signalizacijos skambutis, ir visi pagalvojom, kad tai pratybos, nes anksčiau jau buvo priešgaisrinės pratybos“, – vienas neįvardytas moksleivis sakė televizijai „WSVN 7 News“.

„Galvojom, kad tai dar vienos pratybos, todėl rimtai nereagavom. Tuomet išgirdome poškėjimą iš kitapus mokyklos“, – pridūrė jis.

„Joks vaikas neturėtų jaustis nesaugus“

Baltieji rūmai nurodė, kad prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) informuotas apie šį incidentą.

REKLAMA

„Prezidentui buvo pranešta apie šaudymą mokykloje Floridoje, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime. – Stebime padėtį. Mūsų mintys ir maldos su paveiktaisiais.“

„Mano maldos ir užuojauta – siaubingų šaudynių Floridoje aukų šeimoms, – D. Trumpas rašė savo tviterio žinutėje. – Amerikos mokykloje joks vaikas, mokytojas ar kas nors kitas neturėtų kada nors jaustis nesaugus.“

Marjory Stoneman Douglas vidurinė mokykla, priklausanti Brauardo apygardos valstybinių mokyklų rajonui, turi beveik 3 000 moksleivių, rodo 2014 metų duomenys.

REKLAMA

Jau ne pirmos per šių metų pradžios šaudynės neabejotinai vėl atkreips dėmesį į Ameriką jau seniai krečiančią ginkluoto smurto bangą, iš dalies nulemtą didelio šaunamųjų ginklų prieinamumo. Šalyje per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, kasmet žūva vidutiniškai 33 tūkst. žmonių.

Nuo 2013 metų sausio „šalies mokyklose buvo mažiausiai 283 šaudymo atvejai – vidutiniškai vienas šaudymas mokykloje per savaitę“, nurodė už griežtesnę ginklų kontrolę pasisakanti ne pelno organizacija „Everytown for Gun Safety“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2012 metų žudynių Sendi Huko pradinėje mokykloje Niutauno mieste Konektikuto valstijoje, per kurias buvo nušauti 20 vaikų ir šeši suaugusieji, daugelyje JAV mokyklų buvo įvestos perspėjimo procedūros ir rengiamos nepaprastųjų situacijų pratybos.

Jų tikslas – išmokyti moksleivius reaguoti į incidentus, kai į švietimo įstaigą įžengęs užpuolikas pradeda nesirinkdamas šaudyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų