REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Kaip atsikratyti potraukio alkoholiui? Buvusi vakarėlių liūtė davė auksinių patarimų (nuotr. Instagram)

Tinklaraštininkė Jessa O‘brien, dar žinoma kaip Nude Blogger, garsėjanti nuogomis fotografijomis įvairiose pasaulio vietose, nusprendė atvirai papasakoti apie savo kovą su alkoholiu.

41

Tinklaraštininkė Jessa O‘brien, dar žinoma kaip Nude Blogger, garsėjanti nuogomis fotografijomis įvairiose pasaulio vietose, nusprendė atvirai papasakoti apie savo kovą su alkoholiu.

REKLAMA

Prieš visiškai atsisakant svaigiųjų gėrimų, 28-erių metų moteris, prieš prasidedant linksmybėms, „apšylimui“ suvartodavo maždaug butelį tekilos.

Australijoje gyvenanti „Instagram“ žvaigždė ir teigiamo požiūrio į kūną ambasadorė savo socialiniame tinkle paminėjo dvejų visiškai blaivių metų sukaktį.

Mergina atskleidė, jog, nors nebuvo tikra alkoholikė, vakarėlių ar kitų pasilinksminimų metu kaip ir daugelis kitų pasivaišindavo vienu kitu stipresniu gėrimu, retkarčiais išgerdavo daugiau, nei kartu su ja esantys draugai.

„Buvo laikai, kai prieš prasidedant vakarėliui pati viena išgerdavau butelį tekilos, kai kiti tuo metu išgėrinėdavo alaus ar vyno“, - pasakojo ji. „Mano mėgstamiausią spiritinį gėrimą sudarė net 77% alkoholio. Man patikdavo stipriai svaiginantys gėrimai. Turėjau itin gerą toleranciją alkoholiui, dėl to daugelis draugų nenorėdavo gerti kartu su manimi, nes aš visada sugebėdavau suvartoti daugiau nei jie. Gėrimų nemaišydavau. Pati viena išgerdavau 750 ml tekilos butelį, o po to, šokant, suvartodavau dar kelis stikliukus to paties gėrimo. Sekmadieniais nieko neprisimindavau, kankindavo stiprios pagirios. Tad, kad atsigaučiau vėl griebdavau už alkoholinio gėrimo butelio.“

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė atvėrė akis ir pakeitė mąstymą

Jessa pabrėžė, jog vieną dieną ji tiesiog suprato, jog visa tai reikia baigti. Laimei, šios mintys jos galvoje apsilankė po 7 mėnesių kelionės pėsčiomis po įvairias vietas.

REKLAMA

„Kad ir kaip lėkštai tai skamba, ta kelionė pakeitė mano vidų, suvokiau, ko noriu iš gyvenimo. Grįžau namo visiškai pasikeitusi. Dalyvaudama įvairiuose susibūrimuose, jausdavausi itin nejaukiai, kadangi kartu su manimi buvę žmonės tikėjosi kartu pakelti taurę. Nors būdama neblaivi patyriau tiek daug įsimintinų nuotykių, šiuos prisiminimus visuomet saugosiu ir branginsiu, tačiau santykiai su alkoholiu tapo nekontroliuojami. Kiekvieną savaitgalį vemdavau, neprisimindavau, ką veikiau praeitą naktį, gailėdavausi dėl tam tikrų savo veiksmų“, - teigė Jessa.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl pastarųjų priežasčių moteris nusprendė, jog metas itin svarbiems gyvenimo pokyčiams. Ji suvokė, jog jos socialinis gyvenimas turi būti susijęs su kai kuo daugiau, nei tik alkoholiu, o užmegztos draugystės tvirtesnėmis taps, jei žmonės pažins ją kaip išskirtinę asmenybę, o ne prisimins jos neblaivius paistalus.

Jessa su alkoholiu atsisveikino 2016-aisiais. Moteris niekada nesigailėjo šio savo sprendimo.

„Supratau, kaip stipriai alkoholis yra įsišaknijęs mūsų kultūroje, o pati alkoholio mintis sukelia priklausomybę“, - tęsė ji.

Alkoholį iškeitė į prasmingas veiklas

Moteris paatviravo, jog, nors kartais jai būdavo sunku, ji rado alternatyvių bendravimo būdų, kuriuose nedalyvavo alkoholis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių buvo nelengva, nes ilgą laiką save laikiau vakarėlių liūte. Kol kiti gėrė alkoholį, neturėjau kantrybės viena gurkšnoti vandenį, – sakė Jessa. Radau būdą, kaip su kitais žmonėmis bendrauti ne prie vyno ar kito gėrimo taurės. Stipriuosius gėrimus iškeičiau į ilgus pasivaikščiojimus pakrantėmis, jogą, lankymąsi kavinėse.“

Moteris pridūrė, kad tuomet jos gyvenimas tapo daug geresnis, kokybiškesnis, o mintys – šviesesnės.

„Tai ne tik suteikė daug jėgų, bet ir praskaidrino protą bei mintis. Visas 7 dienas jaučiuosi puikiai, nebereikia kovoti su pagiriomis. Savaitės eigoje atlieku daugiau darbų, esu produktyvesnė ir skaidriau mąstau“, – teigė Jessa.

REKLAMA

Galiausiai tinklaraštininkė nusprendė pasidalinti patarimais, kaip pasekti jos pavyzdžiu visiškai atsisakyti alkoholio ir pasukti blaivybės keliu.

„Į veiklas, kuriomis įprastai užsiimtumėte vieni, įtraukite ir draugus. Jei jums patinka joga, pasivaikščiojimai parkuose, pakvieskite tai išbandyti ir savo artimuosius bei draugus“, - patarė ji.

Jessa vengia susitikti su draugais, kurie itin dažnai vartoja alkoholį.

„Jūsų draugų ratas gali šiek tiek sumažėti, tačiau jame liks tik patys artimiausi ir jūsų dėmesio labiausiai verti asmenys“, - tęsė moteris ir pridūrė, jog šiais laikais vis dažniau organizuojami blaivybę propaguojantys renginiai, kuriuose dalyvauti gali visi norintys.

Jessa O‘brien socialiniame tinkle „Instagram“ išgarsėjo pernai, kai, dėl perspėjimų nebedemonstruoti nuogo kūno, buvo pašalinta jos anketa. Vėliau ji ją atgavo ir susilaukė dar didesnio internautų dėmesio. Šiuo metu „The Nude Blogger“ anketą seka 75000 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų