REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių policija atskleidžia dažniausius KET pažeidimus

Sužinokite nuobaudų kainas

Turbūt kiekvienas, net sąžiningiausias eismo dalyvis bent kartą yra gavęs atitinkamą nuobaudą už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Tinkamai naudojantis transporto priemone ir laikantis atsakomybės principo baudų už pažeidimus tikrai galima išvengti, todėl pateikiame jums, skaitytojai, pagrindinius eismo pažeidimus ir jų „kainas”.

Turbūt kiekvienas, net sąžiningiausias eismo dalyvis bent kartą yra gavęs atitinkamą nuobaudą už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Tinkamai naudojantis transporto priemone ir laikantis atsakomybės principo baudų už pažeidimus tikrai galima išvengti, todėl pateikiame jums, skaitytojai, pagrindinius eismo pažeidimus ir jų „kainas”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič teigimu, vienas dažniausių šalies vairuotojų pažeidimų – leistino greičio viršijimas.

REKLAMA

„Šalies vairuotojai linkę viršyti greiti. Tai – vienas dažniausių kelių eismo taisyklių pažeidimų, už kurį taikomos atitinkamos baudos”, - sakė M. Kazanovič.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, vairuotojams, leistiną greitį viršijantiems iki 10 km/h, taikomas įspėjimas.

Greitį viršijantiems nuo 11 iki 20 km/h, taikoma 12-30 eurų siekianti bauda; Jei leistinas greitis viršijamas nuo 21 iki 30 km/h, vairuotojų laukia 30-90 eurų bauda; Pasirinkus nuo 31 iki 40 km/h didesnį nei leistina greitį, vairuotojui gresia 120-170 eurų bauda; Leistiną greitį viršijant nuo 41 iki 50 km/h, taikoma 170-230 eurų bauda; Greitį viršijant daugiau kaip 50 km/h, vairuotojams skiriama 450-550 eurų siekianti bauda su galimybe pusmečiui prarasti vairutojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių policijos atstovė kaip vienus dažniausiai pasitaikančių pažeidimų nurodė ir pėsčiųjų bei dviratininkų taisyklių nesilaikymą.

„Šalies keliuose pastebima nemažai pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų taisyklių pažeidimų. Tai kelia pavojų ne tik automobilių vairuotojams, bet, iš esmės, visiems eismo dalyviams. Išskirčiau neblaivius dviračių vairuotojus, kurių keliuose dar vis netrūksta”, - komentavo M. Kazanovič.

Pagal Administracinių Nusižengimų Kodeksą, pėsčiųjų ir dviratininkų padaryti nusižengimai užtraukia nuo 20 iki 200 eurų siekiančia baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20-40 eurų bauda „užsitarnaujama” padarius šiuos KET pažeidimus: Važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama; Mopedus, lengvuosius keturračius motociklus ir dviračius vairuojančių asmenų, pėsčiųjų, vadeliotojų ir kitų asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, eismo tvarkos automagistralėse nesilaikymas; Pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas; Mopedo ar lengvojo keturračio motociklo vairavimas ar važiavimas neužsidėjus ir (ar) neužsisegus motociklininko šalmo.

REKLAMA

30-50 eurų bauda gresia už viršuje įvardytų pažeidimų padarymą, jei tai sukelia pavojingą situaciją kitų eismo dalyvių atžvilgiu.

40-60 eurų bauda skiriama tiems, dėl kurių, padarius vieną iš pažeidimų, buvo sugadinti (apgadinti) transporto priemonės, kroviniai, kelių ir kiti įrenginiai arba kitas turtas.

90-140 eurų siekianti bauda skiriama už tuos pažeidimus, dėl kurių buvo nežymiai sutrikdyta kitų asmenų sveikata. 170-230 eurų bauda gresia už padarytus pažeidimus, kurių metu buvo sugadintos (apgadintos) transporto priemonės, nežymiai sutrikdyta kitų asmenų sveikata, o pažeidėjas nusižengimo metu buvo neblaivus arba apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

REKLAMA

80-150 eurų bauda skiriama už dviračių vairavimą, vadeliojimą ir jojimą, kai tai daro neblaivūs (0,41-1,5 promilės) asmenys.

150-200 eurų bauda gresia už dviračių vairavimą, vadeliojimą ir jojimą, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys.

Kelių policijos specialistė įspėja šalies eismo dalyvius būti sąžiningais ir neprarasti adekvatumo – pagal šių metų prevencinės veiklos planą numatoma kiekvieną mėnesį taikyti atskiras priemones, kurių metu bus kontroliuojamas ne tik šalies vairuotojų naudojimasis mobiliaisiais telefonais, bet ir kitų pašalinių dirgiklių šalinimas iš kasdienio eismo keliuose.

Taip pat, specialistės teigimu, šiuo metu šalyje sustiprinta ir neblaivių vairuotojų, neturinčių teisės vairuoti ir tų, kam teisė atimta, priežiūra.

 

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų