REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Pjongčange neįvyko ne tik kalnų slidinėjimas. Dėl didžiulio vėjo nukeltos ir moterų biatlono varžybos. Tai gerokai sujaukė Lietuvos rinktinės planus.

Trečiadienį Pjongčange neįvyko ne tik kalnų slidinėjimas. Dėl didžiulio vėjo nukeltos ir moterų biatlono varžybos. Tai gerokai sujaukė Lietuvos rinktinės planus.

REKLAMA

Tokiems netikėtumams komanda per maža

Lietuviai organizatorių sprendimą sužinojo pavakarę – per oficialią vyrų treniruotę.

„Teisėjai pranešė, kad darome susirinkimą ir nutarsime dėl varžybų nukėlimo, klausė visų trenerių nuomonių, ką jie apie tai galvoja. Treniruotės pabaigoje praneštas verdiktas“, – tv3.lt pasakojo Lietuvos biatlono rinktinės šaudymo treneris Ruslanas Nikitinas.

Iki moterų 15 kilometrų individualių biatlono varžybų buvo likę puspenktos valandos.

„Niekas nestebina, esame pasiruošę. Juo labiau, kad viskas įmanoma, nes vėjas neeilinis. Laimės dalykas – pakliūsi į gūsį ar ne. Jeigu papulsi, gali liūdnai baigtis, – tv3.lt kalbėjo Diana Rasimovičiūtė. – Dabar grafiką reikia dėliotis kitaip, bet nemanau, kad kažkas gali pasikeisti.“

Kitokios nuomonės nei Diana buvo R. Nikitinas: „Kasdien ruošiesi, mąstai, kada daryti greičio treniruotę, kada ilsėtis. Kai diena nusikelia, šiek tiek išsimuši iš ritmo. Be to, mūsų tepėjų komanda maža. Ji jau pradėjo ruošti slides testavimui ir sulaukė tokios žinios. Viską teks daryti iš naujo, o rytoj laukia du startai. Turime labai mažai žmonių, mąstome, kaip viską spėti, kad slidės būtų maksimaliai gerai paruoštos. Nukėlimai mažoms komandoms sukelia labai daug sudėtingų dalykų.“

REKLAMA
REKLAMA

D. Rasimovičiūtė ir Natalija Kočergina neįvykusių varžybų laiku surengė oficialią treniruotę.

„Palyginus su tuo, kas buvo vakar, užvakar, nepasakyčiau, kad šiandien vėjas stipresnis. Manau, organizatoriai, matydami orų prognozę – vėliau vėjas bus daug mažesnis, nori apsidrausti, kad nekiltų jokių siurprizų ir medalius iškovotų pačios stipriausios moterys, – vertino R. Nikitinas. – Pasaulio taurės varžybos nukeliamos labai retai. Nebent būna didelis rūkas ar siaubingas vėjas, padarantis nesaugias sąlygas. Televizijos transliacijos kainuoja per brangiai, kad startai būtų atidedami.“

REKLAMA

Kenčia ir žvaigždės

Ketvirtadienį, 17.15 valandą vietos laiku, startuos moterų 15 kilometrų varžybos, o 20.20 val. 20 kilometrų trasą bandys įveikti vyrai. Tarp jų – Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia.

R. Nikitinas mano, kad biatlono varžybos daugiau nukeliamos nebebus. Olimpinių startų pabaiga planuojama vasario 23-ąją.

Didžiulis vėjas sujaukė ne tik moterų planus. Sekmadienį viena ryškiausių olimpiados žaidynių žvaigždžių Martinas Fourcade’as 10 kilometrų sprinto varžybose liko aštuntas. Prancūzas pirmojoje šaudykloje suklydo tris kartus ir buvo nusiritęs į 56-ąją poziciją.

„Vėjas daro labai didelę įtaką. Ypač gūsių metu, o kada jis gali užklupti – nežinai. Jeigu lyderis atvažiuoja į šaudyklą ir pasitinka gūsis, o sportininkas su juo nesusitvarko, faktas, kad pretendentas į medalius dėl oro sąlygų apdovanojimą praranda. Tokie smūgiai labai dideli šalims, kurios skaičiuoja medalius“, – kalbėjo R. Nikitinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų