REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Trečiadienį Kaune vykstančiame iškilmingame Vyriausybės posėdyje nuspręsta steigti signatarų stipendijas dvidešimčiai į Lietuvos aukštąsias mokyklas įstojusių abiturientų.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Švietimo ir mokslo ministerija, siekiant pagerbti 1918 metų Vasario 16–osios Nepriklausomybės Akto signatarų atminimą bei siekiant paskatinti geriausius Lietuvos abiturientus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose, siūlo įsteigti stipendijas, kurios būtų mokamos asmenims, įstojusiems ir studijuojantiems Lietuvos aukštosiose mokyklose“, – pristatydama klausimą kalbėjo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

REKLAMA

Aukščiausiais konkursiniais balais įstojusiems asmenims nuo pirmo kurso iki studijų pabaigos kas mėnesį būtų mokamos penkių bazinių socialinių išmokų dydžio stipendijos – šiuo metu tai būtų 190 eurų.

Stipendijos padalintos į septynias grupes, kad jas galėtų gauti skirtingų sričių studentai: daugiausiai – keturios stipendijos skiriamos ugdymo, mokymo studijų krypčių studentams.

Po vieną stipendiją iš kiekvienos krypties bus skiriama koleginių studijų studentams.

Lietuvoje šiuo metu jau teikiamos vardinės prezidentų stipendijos, siekiančios 190–266 eurus. Kasmet skiriama iki 30 tokių stipendijų, jos mokamos vienus studijų metus.

REKLAMA
REKLAMA

Po posėdžio premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams sakė, kad nuo 2019 metų stipendijų fondas visiems gerai besimokantiems studentams turėtų būti „gerokai padidintas“.

„Geriausiai besimokantys studentai, manau, gaus tokias stipendijas, kad galės koncentruotis tik į mokslą, nereikės galvoti apie alternatyvą ir dalyvavimą darbo rinkoje“, – kalbėjo premjeras.

Tai, kokio dydžio šios stipendijos turėtų būti, jis antradienį kalbėjosi su studentų atstovais. Jų nuomonės, pasak S. Skvernelio, išsiskyrė: buvo siūlymų mokėti studentams minimalios algos dydžio stipendijas, taip pat buvo nuomonių, kad esamos 250 eurų stipendijos yra pakankamos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų