REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daugeliui žmonių teko susidurti su viduriavimu ar vidurių užkietėjimu. Visi tikrai žino, koks nemalonus yra apsinuodijimas maistu. Nors apendicito sukeliamos problemos kamuoja mažiau žmonių, maždaug 5% visos populiacijos būtent dėl to turės apsilankyti ligoninėje.

 Daugeliui žmonių teko susidurti su viduriavimu ar vidurių užkietėjimu. Visi tikrai žino, koks nemalonus yra apsinuodijimas maistu. Nors apendicito sukeliamos problemos kamuoja mažiau žmonių, maždaug 5% visos populiacijos būtent dėl to turės apsilankyti ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei atsidursite tarp tų kelių „išrinktųjų“, būtų pravartu kuo greičiau atpažinti sutrikusio apendicito požymius.

REKLAMA

„Jei apendicitas nėra gydomas, jis gali trūkti, o tai gali sukelti dar rimtesnių problemų ir netgi būti pavojinga gyvybei“, - atskleidė šeimos gydytoja Jennifer Caudle.

Ne kiekvieną kartą suskaudus apendicitui jis trūks, tačiau kuo ilgiau ši problema nėra gydoma, tuo didesnė to rizika. Štai kokius simptomus patiriant reikėtų nedelsti ir kuo greičiau vykti į gydymo įstaigą.

Tokio pilvo skausmo dar neteko patirti

Apendicitas sukelia itin stiprų skausmą, apimantį tarp bambos ir dešinės apatinės pilvo pusės esantį plotą. Nors tai nereiškia, jog jūsų apendicitas tuojau pat trūks, kad įsitikintumėte, jog taip nenutiks, gydytojas privalės atlikti specialius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu pabrėžti, jog skirtingiems pacientams nemalonus pojūtis yra vis kitoks. Jei šoną skauda atliekant įprastas veiklas, pavyzdžiui, vaikštant, kosint ar automobiliu pravažiavus duobę, didelė tikimybė, jog pilvo ertmės sienelėje yra atsiradęs uždegimas, o apendicitas tuojau pat trūks arba tai jau įvyko.

Jus pykina, jūs vemiate ir neturite apetito

Jei jau kurį laiką jus kankina nemalonus pykinimo jausmas, dažnai vemiate, tai dar nereiškia, jog atsirado problemų su apendicitu. Gali būti, jog jūs paprasčiausiai pasigavote kažkokį virusą, tačiau, jei kartu su šiais požymiais jūs jaučiatės itin silpnai, sukasi galva, kankina itin stiprus pilvo skausmas, būtinai pasirodykite gydytojui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja teigė, jog apendicito uždegimas gali pažeisti kitas virškinimo ir nervų sistemų dalis ir sukelti anksčiau išvardintus simptomus.

Tualete lankotės dažniau, nei įprastai

Kai kurių žmonių apendicitai yra arčiau šlapimo pūslės, todėl, kai apendicitas yra pažeistas, tas pats nutinka ir šlapimo pūslei. Būtent dėl šios priežasties jūs galite būti priversti bėgioti į tualetą dažniau, nei įprastai. Be to, šlapinantis gali skaudėti. Pastarieji simptomai praneša apie šlapimo pūslės infekciją, tačiau tai taip pat gali būti vienas iš rimtesnių apendicito požymių.

REKLAMA

Krečia drebulys ir pakilo kūno temperatūra

Jei jus krečia drebulys, o įprastinė kūno temperatūra yra pakilusi, tai reiškia, jog kažkur organizme yra uždegimas. Jei pažeistas apendicitas, kūnas į tai atsako išleisdamas kelias chemines medžiagas, kad šios pasiųstų signalą „ląstelėms kovotojoms“. Jei kartu su šiais simptomais skauda pilvą, o kūno temperatūra nekrenta, pasikonsultuokite su savo gydytoju.

Jaučiatės lyg nesavi

Nesiorientuojate aplinkoje, svaigsta galva, esate sutrikę? Tai tik keli apie prastėjančią jūsų sveikatos būklę pranešantys simptomai. Gali būti, jog infekcija pateko į kraujotaką, o tai jau yra be galo pavojinga gyvybei.

REKLAMA

„Tai nereiškia, jog infekcija keliauja į smegenis. Pastaroji plečiasi ir iš jūsų organizmo pasisavina daugiau itin gyvybiškai svarbių medžiagų, tokių kaip deguonis. Kai smegenims ima jo trūkti, jaučiatės sutrikę, svaigsta galva“, - teigė Cedrekas McFaddenas.

Pasirodžius pirmiesiems prastos savijautos, sutrikusios orientacijos simptomams, negaiškite laiko ir kuo skubiau kreipkitės pagalbos, kadangi tai gali būti blogėjančio apendicito arba kitų protinių ligų požymiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų