REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

21-erių norvegas Johannesas Hoesflotas Klaebo tapo olimpiniu čempionu. Slidininkas triumfavo vyrų sprinto varžybose.

21-erių norvegas Johannesas Hoesflotas Klaebo tapo olimpiniu čempionu. Slidininkas triumfavo vyrų sprinto varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl adrenalino nešalta

„Tai – didelė pergalė. Mano planas buvo spurtuoti varžybų pabaigoje ir tai pavyko. Fantastiškas jausmas kirsti finišo liniją pirmam“, – kalbėjo J. H. Klaebo.

REKLAMA

Norvegas finišavo sulėtinęs tempą bei žvalgydamas į varžovus. Slidininkas finale 1,4 kilometrų trasą įveikė per tris minutes, 5,75 sekundės ir laimėjo užtikrintai.

Sportininkas po finišo buvo paprašytas įvertinti oro sąlygas Pjongčange.

„Geras klausimas. Dabar jau viskas baigta. Galiu atsipalaiduoti ir apšilti. Iš tikrųjų, varžybų metu nėra šalta, nes daug adrenalino“, – vertino J. H. Klaebo.

Rusas nesupranta, kas vyksta

Norvegas ant podiumo lipo su italu Federico Pellegrino ir rusu Aleksandru Bolšunovu. Pastarasis varžėsi be savo šalies spalvų bei vėliavos – kaip olimpinis atletas iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija dėl šios šalies sportininkų labai kebli. Apie ją daug informacijos neturime, kad galėtume kažką pasakyti“, – komentavo olimpinis čempionas.

Sidabro medalį iškovojo 27-erių F. Pellegrino, nugalėtojui pralaimėjęs 1,34 sekundės.

„Mano tikslas buvo medalis ir aš jį laimėjau. Esu labai patenkintas, – džiaugsmu dalijosi F. Pellegrino. – Johannesas jaunas, bet šiandien buvo per stiprus. Mano individualios rungtys baigėsi, bet galėsiu atsirevanšuoti su savo komandos draugais.“

21-erių A. Bolšunovas italui nusileido po fotofinišo. Rusas nuo J. H. Klaebo atsiliko 1,36 sekundės, F. Pellegrino – 0,02!

A. Bolšunovas iš žurnalistų sulaukė klausimo apie jausmą, laimėjus medalį ne kaip rusui, o olimpiniam atletui iš Rusijos.

„Nesuprantu, kas vyksta. Daug geriausių sportininkų liko namie. Tačiau esu laimingas, kad aš čia ir pasiekiau tokį rezultatą“, – kalbėjo A. Bolšunovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų