REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje prasidėjo plataus masto mobilizacinio rezervo formavimas, skelbia „Izvestija“ remiantis Rusijos gynybos ministerijos pranešimu.

Rusijoje prasidėjo plataus masto mobilizacinio rezervo formavimas, skelbia „Izvestija“ remiantis Rusijos gynybos ministerijos pranešimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažymima, kad atsargos kariai, kurie yra sudarę kontraktą su gynybos tarnyba, turės kiekvieną mėnesį lankytis specialiuose užsiėmimuose, o taip pat kartą per metus dalyvauti karinėse pratybose.

REKLAMA

Valstybė, savo ruožtu, įsipareigoja tarnybos metu išmokėti jiems eilę kompensacijų. Kiek pinigų ketinama tam skirti, nėra skelbiama.

Rusijos kariuomenės ekspertų teigimu, ši iniciatyva leis sustiprinti šalies gynybos potencialą. Oficialiai rezervo reikia tam, kad paskelbus mobilizaciją atsargos kariais būtų „pabaigti komplektuoti atitinkami daliniai“.

Kariams rekomendavo atsisakyti soc. tinklų

Rusijos gynybos ministerija taip pat išplatino saugaus interneto naudojimo rekomendacijas, skelbia „Izvestija“. Kariams rekomenduojama nesinaudoti soc. tinklais, neatskleisti savo dalinio ar tarnybos vietos duomenų ir atsijungti geožymę telefonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomendacijos buvo išsiuntinėtos visiems daliniams atmintinių ir plakatų pavidalu. Juos kariams primenama, kad užsienio soc. tinklų administratoriai turi pilną prieigą prie vartotojo informacijos ir, kad karių pranešimus nuolat analizuoja spec. tarnybos. Aiškinama, kad susieta su vietove nuotrauka gali „nulemti karinės misijos nutraukimą“.

Kariams rekomenduojama savo soc. tinklų paskyras daryti maksimaliai uždaras ir nepriimti į draugus nepažįstamųjų, o taip pat perspėti artimuosius, kad ir šie neplatintų informacijos apie jų tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Rusijos gynybos ministerija planuoja parengti įstatymų projektą, kuriame bus numatytas draudimas pateikti savo soc. tinkluose filmuotą ar fotografuotą medžiagą, kurioje būtų matomas dalinys, karinė technika, ar kita su kariuomene susijusi infrastruktūra.

Šių veiksmų Rusijos kariuomenei tenka imtis dėl akylų visuomenininkų ir žurnalistų surandamų diskredituojančių jos veiksmus Ukrainoje ar Sirijoje duomenų socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų