REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Merginos tikėdamos internete plintančiu pasakojimu užpuolė draugę (tv3.lt fotomontažas)

Tamsiose nuotraukose jis vaizduojamas kaip beveidis žmogus, kuris tyko šešėliuose apsirengęs tamsiu apsiaustu. Kai kuriuose pasakojimuose teigiama, kad jis slepiasi miške, gundydamas jaunuolius ir skatindamas juos žudyti jo vardu. Tokia istorija vos nekainavo Amerikietės Peiton gyvybės, kuomet ją užpuolė dvi jos 12 – metės draugės.

8

Tamsiose nuotraukose jis vaizduojamas kaip beveidis žmogus, kuris tyko šešėliuose apsirengęs tamsiu apsiaustu. Kai kuriuose pasakojimuose teigiama, kad jis slepiasi miške, gundydamas jaunuolius ir skatindamas juos žudyti jo vardu. Tokia istorija vos nekainavo Amerikietės Peiton gyvybės, kuomet ją užpuolė dvi jos 12 – metės draugės.

REKLAMA

Vienintelis dalykas, kuris tikrai žinomas apie „Slender Man” yra tas, kad tai yra grynos fantazijos. Tačiau mitinis personažas yra itin paplitęs internete ir dauguma mano, kad jis iš tikrųjų egzistuoja. Dvi merginos jo vardu įvykdė siaubingą nusikaltimą.

2009 m. internetinis forumas, pavadintas „Something Awful”, pakvietė savo pasekėjus kurti paranormalius vaizdus naudojant „Photoshop” programą. Amerikietis Ericas Knudsenas, kuris naudojosi Victor Surge slapyvardžiu, pateikė savo įrašą. Tai buvo dvi vaikiškos nuotraukos, kuriose vaikams vaidenosi aukšta figūra su ilgomis rankoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tekstas po nuotrauka buvo toks: „Mes nenorėjome eiti, nenorėjome jų nužudyti, bet nuolatinė tyla ir ištiestos rankos gąsdino ir ramino mus tuo pačiu metu. 1983 m. fotografas nežinomas, laikomas mirusiu.”

REKLAMA

Ir taip gimė Slender Man. Per ateinančias savaites V.Surge pridėjo daugiau nuotraukų, suklastotų laikraščių iškarpų ir piešinių. Kiti forumo vartotojai taip pat pridėjo savo nuotraukų ir pasakų.

Istorija paplito po internetą. Kartais buvo teigiama, kad keista būtybė buvo žudikas, kuris išmėsinėja savo aukas. Kiti aprašymai sakė, kad monstras padarys jus paranojišku, sukels amneziją ir privers jus nužudyti jo vardu.

Nepaisant įrodymų nebuvimo – fanai tikėjo, kad „Slender Man” yra tikras.

Dvi jo gerbėjos buvo 12 metų merginos iš Waukesha, Viskonsino. Mokyklos draugės Anissa Weier ir Morgan Geyser buvo taip įsitikinusios dėl jo egzistavimo ir jo galios, kad suplanavo kai ką niekingo.

REKLAMA
REKLAMA

Siaubingas planas

2014 m. Gegužės 30 d. Morgan šventė 12 metų gimtadienio šventę. Ji pakvietė savo bendraklases drauges Anissą ir Payton Leutner į pižamų vakarėlį. Tą naktį jos internete skaitė apie „Slender Man”. Anissa ir Morgan ėmė jausti baimę. Jos tikėjo, kad būtybė gali perskaityti jų mintis ir stebėti jas. Jei jos nepadarys to, ko jis norėjo, jis pakenks jų šeimoms. Merginos bijojo žmogystos ir norėjo jį gerbti.

Anisa ir Morgan norėjo įrodyti savo lojalumą jam, norėjo būti jo pasekėjomis ir netgi gyventi jo name miškuose. Geriausias būdas tai padaryti - aukoti. Kitą rytą, po pusryčių braškių ir spurgų, mergaitės kartu su Payton nuėjo į vietos parką, kuriame jos ankščiau žaisdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ten buvo visuomeninis tualetas, ir jos galvojo apie Payton įvedimą ten, nes drenažas nuplautų kraują. Bet jos pakeitė nuomonę ir nuėjo į mišką Payton buvo priblokšta, kai jos pririšo ją ir ištraukė 13 cm virtuvinį peilį, kuris buvo paslėptas po Morgan juosmens juosta.

Anissa turėjo panaudoti peilį, bet negalėjo. Vietoj to ji paskatino Morgan ir Payton 19 kartų smeigti peiliu į visą jos kūną. Du dūriai pažeidė pagrindines arterijas, įpjovė diafragmą, kepenis ir skrandį. Jos sakė Payton tylėti. Jos pažadėjo pakviesti pagalbą, tačiau kai mergaitės nuėjo, daugiau niekada neatsisuko.

Laiminga išlikusi gyva

Payton stipriai kraujavo, bet ji sugebėjo nušliaužti iš miško prie netoliese esančio kelio. Mirštančią ją rado dviratininkas, kuris paskambino 911. Kai ji buvo paguldyta į ligoninę, ji sugebėjo pasakyti, kas ją užpuolė.

REKLAMA

Gydytojai sako, kad nuo mirties ją skyrė vos keli žingsniai.

Tuo tarpu policija pradėjo ieškoti pavojingų mergaičių. Anissa ir Morgan buvo rastos šalia pagrindinio kelio. Peilis, kurį jos panaudojo, buvo viename iš jų maišų.

Nors jos prisipažino, kad jaučiasi kaltos dėl to, ką padarė draugei, jos sakė, kad reikėjo įrodyti „Slender Man” savo ištikimybę. Kilus abejonių, jos kaltino viena kitą dėl plano atsiradimo, tačiau bendras motyvas baugino labiausiai.

Planavo jau seniai

Jos pripažino planavusios išpuolį jau seniai.

Bendruomenė netikėjo, kad dvi jaunos merginos bandė nužudyti savo draugę, tačiau, kai sužinojo, kad tai buvo dėl išgalvoto internete paplitusio pasakojimo, jie buvo dar labiau priblokšti. Ekspertai teigė, kad mergaitės kenčia nuo bendro realybės nesuvokimo. Kartu jos paskatino viena kitą ir įvykdė planą.

REKLAMA

2017 m. rugpjūčio mėn. Anissa Weier, tuo metu jau 15 metų, pripažinta kalta dėl to, kad ketino įvykdyti antro laipsnio žmogžudystę, tačiau teigė, kad ji nėra atsakinga už savo veiksmus dėl beprotybės.

Jos advokatai minėjo, kad Anissa buvo vieniša ir prislėgta po tėvų skyrybų. Teisėjas nurodė jai praleisti mažiausiai 25 metus psichiatrijos ligoninėje. Ji kalbėjo teisme ir atsiprašė už savo veiksmus.

Spalio mėn. Morgan Geiser pripažinta kalta dėl bandymo atlikti pirmojo laipsnio žmogžudystę, tačiau ji taip pat buvo pripažinta serganti psichine liga. Morgan buvo diagnozuota šizofrenija, o valstybinėje psichiatrinėje įstaigoje jai pasilikti reikės mažiausiai 40 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų