REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visa ši kraupi istorija nutiko Kaune, 1998-ųjų balandį. Tiesa, ji galėjo „apsiriboti“ tik pagrobimu, bet ribų nepajautę nusikaltėliai galiausiai buvo teisiami ir dėl tyčinio nužudymo.

Visa ši kraupi istorija nutiko Kaune, 1998-ųjų balandį. Tiesa, ji galėjo „apsiriboti“ tik pagrobimu, bet ribų nepajautę nusikaltėliai galiausiai buvo teisiami ir dėl tyčinio nužudymo.

REKLAMA

Tik per stebuklą išgyveno pagrobėjų rankose taip pat atsidūrę nužudytosios vaikai – septynmetė mergaitė ir vos ketverių berniukas.

Įtariamiesiems vos po 24 metu

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai 1998-ųjų balandžio pabaigoje sulaikė 24-erių Marijampolės miesto gyventoją Darių A. ir jo bendraamžį iš Kauno – Rolandą P.

Jiems iš pradžių buvo pareikšti įtarimai dėl kaunietės Linos L. (28 metų) ir jos 7-erių dukros bei 4-erių sūnaus pagrobimo. Iš pradžių policijos rankose atsidūrė du mažamečiai, kurių dėka ir pavyko operatyviai išaiškinti šį nusikaltimą.

Suradus nužudytos Linos L. kūną kaltinimai abiem įtariamiesiems iškart buvo perkvalifikuoti į tyčinį nužudymą.

Reikalavo 25 tūkst. dolerių

Į Kauno policiją kreipėsi dingusios moters vyras. Tuomet pagrindine liudininke apie šį įvykį buvo 7-erių mergaitė, kuri taip pat buvo pagrobta. Mergaitė pareigūnams papasakojo, kaip ją, jos mamą ir brolį nuo geležinkelio stoties automobiliu nusivežė kažkoks mamai lyg ir pažįstamas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau paaiškėjo, kad Lina L. į geležinkelio stotį buvo atviliota apgaule. Jai paskambino vyriškis ir pranešė, jog Vokietijoje gyvenanti jos sesuo įdėjusi lauktuvių. Taip sesuo elgėsi ne pirmą kartą, todėl Lina L. nieko blogo neįtarė.

REKLAMA

Atvykus prie stoties vyriškis įsisodino moterį ir jos vaikus į žalios spalvos golfą ir nuvažiavo į netoliese esančius kolektyvinius sodus. Ten jų jau laukė dar vienas vyriškis.

Moteris buvo uždaryta į garažą. Čia Linai L. buvo pasakyta, kad ji bus paleista, jei sumokės 25 tūkst. JAV dolerių. Moteris tikino, kad tokių pinigų neturi, tačiau pagrobėjams tai buvo nė motais. Jie pagrasino nužudyti jos vaikus.

Lina L. sutiko duoti 2-3 tūkst. JAV dolerių, bet tiek pinigų pagrobėjų netenkino. Pagrobėjai moterį kankino, mušė, smaugė, degino elektros srove. Pagrobėjai, aiškiai persistengė, mat Lina L. nuo kankinimų mirė. Tada nusikaltėliai nutarė atsikratyti ir vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuvežė į mišką, bet...

Už 300 litų nužudyti vaikus apsiėmė vienas iš Linos L. kankintojų. Mažamečiai automobiliu buvo nuvežti prie vieno Kauno marių kranto. Vyriškai vaikams esą net leidęs pažaisti automobilyje buvusiais daiktais.

Kol galiausiai sutemus paliko vaikus miške vienui vienus. Sunku buvo pasakyti, kas privertė vyrą apsigalvoti ir palikti vaikus gyvus. Gal prabudusi sąžinė? Bet kokiu atveju, likę vieni, vaikai nesutriko.

Sutemus jie sugebėjo nupėdinti apie 1 km. iki vienos sodybos, kurios šeimininkai ir parvežė vaikus namo. Vėliau mergaitė kriminalistams nupasakojo, kaip atrodė pagrobėjai, o juos sulaikius, vieną ir atpažino.

Sulaikytieji prisipažino nužudę moterį. Tiesa, iš pradžių jie neišdavė, kur paslėpė jos kūną. Maža to, jie nenorėjo atskleisti ir trečio įtariamojo pavardės. Bet pradėjus apklausas, pamažu visos šio žiauraus nusikaltimo aplinkybėti iškilo į viešumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų