REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amžinybę trukęs laukimas pagaliau baigtas – jau šiandien startuoja UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai! Ir tebūnie nesupyksta moterys ir merginos, bet šiemet Valentino dieną papuoš ne tik kvapnios gėlės ir saldus šokoladas, bet ir aukščiausio lygio futbolas.

Amžinybę trukęs laukimas pagaliau baigtas – jau šiandien startuoja UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai! Ir tebūnie nesupyksta moterys ir merginos, bet šiemet Valentino dieną papuoš ne tik kvapnios gėlės ir saldus šokoladas, bet ir aukščiausio lygio futbolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 13-14 dienomis TV6, VIASAT „Sport Baltic" ir „Viaplay" kanalais turėsime progą mėgautis pirmomis keturiomis aštuntfinalio porų rungtynėmis. Likusios 8 komandos atkrintamąsias varžybas pradės lygiai po savaitės.

REKLAMA

Prieš lemiamų sezono kovų pradžia pakalbinome sporto komentatorių Rytį Vyšniauską, kuris, kaip ir įprasta, profesionaliai apžvelgė šią savaitę kovosiančių komandų galimybes įveikti aštuntfinalio barjerą.

Turino „Juventus“ (D grupės 2 vieta) – Londono „Tottenham Hotspur“ (H1) (vasario 13 d. 21.35 val. tiesiogiai – VIASAT „Sport Baltic“ ir „Viaplay")

H grupės varžybose Madrido „Real“ futbolininkus pranokęs „Tottenham Hotspur“ klubas po 7 metų pertraukos prasibrovė į turnyro aštuntfinalį ir neslepia ambicijų žygiuoti toliau. Tiesa, jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape jų laukia akistata su pernai UEFA Čempionų lygos finalą pasiekusia komandą iš Turino.

REKLAMA
REKLAMA

„Manyčiau, kad Londono komandai burtai tikrai nėra patys smagiausi, ypač žinant tai, jog ši ekipa palyginti nesunkiai laimėjo savo grupę. Varžovas labai rimtas, nors šiemet Italijos klubas nebėra toks neįveikiamas ir nepralaužiamas, kokį esame įpratę matyti. Spėju, jog abi komandos tikrai nedžiūgavo sužinojusios, koks varžovas jų laukia aštuntfinalyje“ – tv3.lt portalui teigė Rytis Vyšniauskas.

„Tottenham Hotspur" komanda labai mėgsta kontratakomis paremtą futbolą ir dėka savo lyderių Christiano Erikseno, Harry Kane'o, Heung-min Sono ir Dele Alli puikiai išpildo šią strategiją. Tuo tarpu „Juventus" vizitinė kortelė yra drausmė, užtikrintumas gynyboje." – komandų žaidimo filosofijas lygino ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Italijos komanda iki pat Čempionų lygos finalo sugebėjo praleisti vos 3 įvarčius(!), tačiau šiemet vien per 6 grupių etapo rungtynes 5 kartus buvo priversti traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Be to, Italijos „Serie A" čempionate 6 pastaruosius sezonus triumfavęs Turino „Juventus" klubas šiuo metu 1 tašku nusileidžia pirmenybių lyderiams iš Neapolio ir šios komandos dar laukia svarbios kovos vietiniame fronte.

R.Vyšniausko nuomone lygos vicečempionams koją gali pakišti šiuo metu ekipą kamuojančios traumos. Anot jo, italams Čempionų lygos aštuntfinalyje labai truks kuriančių žaidėjų Paulo Dybalo ir Juano Cuadrado. Po traumos dar tik atsigauna Sami Khedira, o ir gynybos grandyje yra nemažai netekčių, kurios gali atsiliepti klubo žaidimui.

REKLAMA

„Akivaizdu, jog šioje sezono stadijoje Turino klubas neturi savo optimalios sudėties ir „Tottenham Hotspur" gali tuo pasinaudoti. Vis tik, įvertindamas Italijos čempionų turimą patirtį tokios svarbos rungtynėse, labai neryškiu favoritu šioje poroje laikyčiau būtent „Juventus" klubą." – teigė Rytis.

„Juventus" komandai su turimu žaidėjų branduoliu jau 2 kartus pavyko nužygiuoti iki Čempionų lygos finalo ir jie tikrai žino, kaip laimėti viską lemiančias rungtynes. Tuo tarpu jų varžovai dar tik pradeda savo kelią link olimpo ir tai bus pirmas kartas, kai šis kolektyvas išbandys jėgas aštuntfinalyje. Šiemet jiems labai trūksta stabilumo, o patirties faktorius tokio lygio varžybose gali būti lemiamas." – savo pasirinkimo motyvus argumentavo pašnekovas.

REKLAMA

Futbolo komentatoriaus nuomone labai daug lems pirmasis šios poros mačas Turine. Jeigu Italijoje anglams pavyks bent kartą pasižymėti, net ir pralaimėjimas vieno įvarčio skirtumu tikrai nebūtų blogas rezultatas, ypač žinant Londono komandos potencialą puolime.

FC „Basel" (B2) – Mančesterio „City" (F1) (vasario 13 d. 21.35 val. tiesiogiai – TV6 ir „Viaplay"; vaizdo įrašas – 23.45 val. VIASAT „Sport Baltic“)

Vieną gražiausių futbolų pasaulyje šiame sezone demonstruojantys Mančesterio „City" futbolininkai šiemet yra nusiteikę laimėti visus svarbiausius titulus. Jie jau pateko į Anglijos futbolo lygos taurės finalą, kuriame dėl pagrindinio trofėjaus kovos su Londono „Arsenal" klubu. Sunku įsivaizduoti, jog kas nors iš jų galėtų atimti ir „Premier" lygos titulą. Anglijos taurės (FA) turnyre – aštuntfinalio stadija ir Josepo Guardiolos auklėtiniai yra aiškūs poros su „Wigan Athletic" favoritai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionų lygos burtai anglams tikrai nepašykštėjo sėkmės ir šio prestižinio turnyro aštuntfinalyje jų laukia akistata su FC „Basel" vienuolike. Penkiais taškais nuo lyderio Berno „Young boys" atsiliekantis Šveicarijos klubas vietiniame fronte žygiuoja antras ir rizikuoja po 8 metų pertraukos prarasti čempionų titulą. Tačiau prieš akis dar 15 turų ir ne viena proga viską ištaisyti.

„Stebint šio sezono Mančesterio „City" formą lyg ir užkoduota, jog šioje aštuntfinalio poroje triumfuos Guardiolos įgula. Galbūt jau pirmose rungtynėse Bazelyje anglai taip uždominuos, kad atsakomosios rungtynės tebus mažytis formalumas. Tačiau visiškai „žudyti" intrigos nesinori, tuo labiau, jog Anglijos komandą pastaruoju metu „smaugia" sunkus tvarkaraštis. – apie „Priemier" lygos lyderių problemas užsiminė komentatorių kabinos atstovas.

REKLAMA

R.Vyšniauskas pastebi, jog Mančesterio komandos žaidėjų forma pastaruoju metu nebėra tokia ideali kaip pirmoje sezono pusėje. Jau minėjome anksčiau, kad šis klubas vis dar rungtyniauja keturiuose frontuose ir kartais dėl to kenčia jų demonstruojamo futbolo lygis. Blogiausia tai, jog įtemptas rungtynių grafikas atsiliepia ir žaidėjų traumoms. Būtent dėl pastarosios priežasties Anglijos „Premier" lygos lyderiai šiuo metu verčiasi be tokių svarbių žaidėjų kaip Leroy Sane, Fabiano Delpho, Davido Silvos ir Gabrielio Jesuso.

REKLAMA

„Nepaisant visų traumų ir kitų smulkių problemų – Anglijos klubas yra ryškus šios poros favoritas. Ir nors Bazelio komanda pasižymi gera gynyba, o grupių etape šveicarams kartą pavyko nugalėti ir kitą Mančesterio klubą „United", nenustebčiau, jei Guardiolos auklėtiniai pasižymėtų 7-8 kartus. Jeigu tai būtų vienerios rungtynės, šveicarai turėtų žymiai daugiau šansų pateikti staigmeną, tačiau neabejoju, kad per 180 žaidimo minučių „City" klubui pavyks nesunkiai išlukštenti ne tokį ir kietą FC „Basel" riešutą. Ypač žinant tai, jog Anglijos komanda šiemet savo namų stadione dar nė karto nesuklupo." – nė akimirkos nesudvejojęs poros favoritą įvardino futbolo guru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FC „Porto" (G2) – FC „Liverpool" (E1) (vasario 14 d. 20.35 val. tiesiogiai – VIASAT „Sport Baltic“ ir „Viaplay")

Dar viena pakankamai įdomi aštuntfinalio pora, kurios laimėtoją gali nulemti mažos detalės. 2004 metais UEFA Čempionų lygos finale netikėtai triumfavę portugalai, per paskutinius 13 metų du kartus įveikė šio turnyro aštuntfinalio barjerą. Portugalijos futbolo pirmenybėse šiemet dar nepralaimėję daugkartiniai šalies čempionai užima pirmąją vietą, o pirmose taurės pusfinalio rungtynėse namuose 1:0 palaužė Lisabonos „Sporting" klubą.

REKLAMA

„Kaip ir įprasta Pirėnų pusiasalio komandoms „Porto" demonstruoja labai technišką, kūrybingą futbolą. Manyčiau, jog šiai komandai bus labai svarbios pirmosios aštuntfinalio rungtynės namuose. Savo namuose jiems tiesiog būtina susikurti nors ir minimalų pranašumą. „Liverpool" šiemet beveik nepralaimi Anfieldo stadione, kur Jürgenas Kloppas moka užvesti savo gerbėjus ir komandą pergalėms prieš tokius elitinius klubus kaip Mančesterio „City". Portugalams būtina pergalė savo žiūrovų akivaizdoje, nes visus darbus atidėti antrajam šios poros susitikimui būtų pražūtinga." – prognozavo Rytis.

REKLAMA

Anglijos „Premier" lygoje per 27 sužaistus mačus J.Kloppo auklėtiniai yra įmušę 61 įvartį ir pagal šį statistikos rodiklį nusileidžia tik uraganinį puolimą demonstruojantiems čempionato lyderiams Mančesterio „City". Skirtingai nei daugelis kitų komandų Liverpulio futbolininkai yra iškritę iš taurės varžybų, todėl jiems tikrai negresia nepalankaus tvarkaraščio problemos. Panašu, jog ir sausio mėnesio pradžioje į „Barcelona" išvykusio Phillippe Coutinho netektis neišbalansavo komandos, kuri pirmą kartą nuo 2009 metų pagaliau ir vėl pateko į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Net ir pardavę P.Coutuinho „Liverpool" turi įspūdingą puolimo trejetą. Egiptietis Mohamedas Salah šiemet žaidžia tiesiog nuostabiai ir neabejotinai yra viena ryškiausių šio sezono žvaigždžių Europos futbolo padangėje. Sunkiai sulaikomi yra ir jo partneriai puolime Roberto Firmino ir Sadio Mane. Manyčiau, jog ši komanda turi vieną geriausių puolimo linijų senajame žemyne. Be to, šią žiemą jiems pavyko sustiprinti savo gynybą aukšto kalibro žaidėju Virgilu Van Dijku. Todėl „Porto" bus labai sunku ir šios poros favoritu laikyčiau būtent J.Kloppo kariauną." – reziumavo vienas geriausių Lietuvos komentatorių.

Madrido „Real" (H2) – PSG (B1) (vasario 14 d. 20.35 val. tiesiogiai – TV6 ir „Viaplay"; vaizdo įrašas – 23.45 val. VIASAT „Sport Baltic“)

Aštuntfinalio pora Valentino dienos vakarą neabejotinai galutinai išskirsianti ne vieną pasaulio porą. Ką pasirinkti: aukščiausio lygio futbolą perpildytą žvaigždžių spindesio ar romantišką vakarienę su mylimu žmogumi žvakių šviesoje? Jau netrukus daugeliui mūsų teks priimti gyvenimo sprendimą, tačiau prieš imantis skubotų veiksmų Rytis su visais iš mūsų pasidalino vetingą patarimą.

REKLAMA

„Manyčiau, jog geriausia išeitis būtų prieš rungtynes, maždaug apie 7 val. vakare, viename iš restoranų užsakyti vakarienę dviems. Tada grįžti namo, pasimėgauti nuuostabiu futbolu ir jei abiems dar bus likę noro ir jėgų atsidėkoti savo merginai už jos supratingumą." – idealaus Valentino vakaro scenarijų paišė Vyšniauskas.

Pastaruosius du UEFA Čempionų lygos turnyrus laimėję Madrido „Real" futbolininkai šiame sezone nebeprimena tos komandos, kuri dar visai neseniai šlavė savo varžovus nuo žemės paviršiaus. Virš karališkojo klubo jau senokai tvyro juodi debesys, kurie bet kada gali „sprogti" ir Santiago Bernabeu stadiono šeimininkams tektų pasukti skirtingais keliais. Rugpjūčio mėnesį Z.Zidano auklėtiniai nugvelbė Ispanijos „Supertaurę" iš amžinų varžovų „Barcelonos" futbolininkų, o 2017 metų pabaigoje triumfavo FIFA Pasaulio klubų taurės finale. Šiemet gerokai buksuojančios Madrido žvaigždės rizikuoja sezoną užbaigti iškovoję tik šiuos du titulus, kurie tikrai nepatenkintų sostinės komandos vadovų ir gerbėjų lūkesčių.

Prieš pora savaičių karališkasis klubas sensacingai iškrito iš Ispanijos taurės („Copa del Rey") turnyro, o „La Liga" čempionate nuo pirmaujančios „Barcelonos" juos skiria jau 17 taškų. Ir nors prieš akis dar 16 akistatų, „Real" ekipos šansus apginti čempionų titulą būtų galima prilyginti stebuklui.

REKLAMA

„Z.Zidano auklėtiniai kol kas atrodo labai blankiai. Sunku tiksliai pasakyti, kokios yra pagrindinės šio nuosmokio priežastys. Galbūt tai komandos lyderio Christiano Ronaldo prasta forma šiemet, galbūt ir motyvacijos praradimas po labai sėkmingų paskutinių sezonų. Bet kuriuo atveju „Real" tikrai nėra tokia ekipa, kuri dėl vieno žaidėjo per metų laikotarpį nuo „La Liga" čempionų sosto nusiristų iki 4-os komandos lygio.Veikiausiai yra ir rimtesnių problemų, ypač kalbant apie mikroklimatą klube. Akivaizdu, jog Z.Zidanas nebesusitvarko su savo įgula ir stipriai rizikuoja prarasti trenerio darbą Ispanijos sostinėje. Žiniasklaida mirga nuo pranešimų, jog tokie žaidėjai kaip Isco nebenori dirbti su prancūzu ir pastarajam likus Madride, ieškotųsi sau naujos karjeros stotelės. Komandą purto problemos ir tik pergalės Čempionų lygoje dar gali išgelbėti šį sezoną." – apie legendinį klubą kamuojančias bėdas kalbėjo R.Vyšniauskas.

Pašnekovas užsiminė, jog šis sezonas gali būtų penkis kartus „Auksinį kamuolį" laimėjusio Ronaldo eros pabaiga. Bent vieną įvartį visose UEFA čempionų lygos turnyro kovose įmušęs portugalas per 6 sužaistas rungtynes iš viso pasižymėjo 9 kartus, tačiau Ispanijos čempionate jam viskas klostosi ne taip gerai, kaip esame įpratę matyti. Vienas geriausių planetos žaidėjų per 18 mačų 11 kartų nuginklavo varžovų vartininkus. Įdomu, jog net 7-is iš jų Ronaldo įmušė per paskutinius 4 „La Ligos" susitikimus ir galbūt tai reiškia, jog futbolininkas pamažu sugrįžta į gerą formą, ko jau buvome spėję pasigesti.

REKLAMA

Visiškai priešingos nuotaikos PSG stovykloje. Paryžiaus futbolininkai užtikrintai pirmauja Prancūzijos futbolo lygos čempionate, kur artimiausius savo varžovus iš Monako lenkia jau 12 taškų. Pavyzdinį puolimą demonstruojantis PSG žvaigždynas vietiniame fronte vidutiniškai per kiekvienas rungtynes įmuša po 3 įvarčius ir niekam nekyla abejonių, kad Paryžiaus klubas po metų pertraukos taps stipriausia šalies komanda. Be jokios abejonės ši komanda yra ryški ir Prancūzijos taurės favoritė.

PSG savo varžovams šiame sezone yra mušę ir 8 įvarčius bei dažniausiai savo kelyje nesutinka jų vertų varžovų. Tiesa, R.Vyšniauskas nėra linkęs manyti, jog pajėgių priešininkų trūkumas galėtų pakišti koją šiai komandai: „Prancūzijos čempionate PSG ekipa užtikrintai pirmauja ir gali leisti pailsėti savo lyderiams, jei tik yra tokia būtinybė. Jų nekamuoja įtemptas tvarkaraštis ir šios komandos futbolininkai atrodo kupini jėgų bei demonstruoja nuostabų puolimą. Žinoma, jiems kartais gal ir trūksta motyvacijos prieš silpnesnes komandas, tačiau žaidžiant prieš „Real" klubą jos tikrai nestigs. Prancūzijos komanda šiemet pralaimi labai retai ir dėl to jų dabartinės nuotaikos yra žymiai geresnės nei buksuojančios Madrido ekipos.

REKLAMA

Futbolo eksperto nuomone PSG ekipai dvikova su dabartiniais UEFA Čempionų lygos laimėtojais suteiks papildomo stimulo įrodyti Europai, kad jie jau yra subrendę svarbiausioms pergalėms. Be to, didžioji dalis Paryžiaus komandos atstovų dar tikrai nepamiršo praėjusiame sezone patirto fiasko aštuntfinalyje prieš „Barceloną". PSG degs noru ištaisyti praeities klaidas, bet svarbiausia, kad jų sudėtis yra pajėgi įveikti bet kurią senojo žemyno ekipą.

„Jeigu tai būtų sezono pradžia, sakyčiau, jog „Real" komanda yra absoliuti visų įmanomų aštintfinalio porų favoritė, tačiau šiandien galvoju kitaip. Jei reikėtų lažintis paskutinius 10 savo eurų atiduočiau už PSG pergalę šioje milžinų akistatoje. Šiemet prancūzai atrodo labiau išalkę pergalių nei jų tituluoti priešininkai, o ir komandos potencialias puolime atrodo įspūdingai. Aišku, visiškai nurašyti „Real" galimybes būtų naivu, bet ir laimėti UEFA Čempionų lygą trečius metus iš eilės būtų kažkas iš kosmoso srities." – teigė Rytis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų