REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys „valstietis“ Mindaugas Puidokas naujuosius draudimus, ribojančius rūkymą lauke, pristatė prieš porą savaičių.

Seimo narys „valstietis“ Mindaugas Puidokas naujuosius draudimus, ribojančius rūkymą lauke, pristatė prieš porą savaičių.

REKLAMA

Įstatymų pataisose buvo rašoma, kad bus draudžiama užsitraukti cigaretę masiniuose renginiuose bei tam tikru atstumu nuo valstybinių institucijų, transporto stotelių, barų, klubų, restoranų, vaikų žaidimo aikštelių ir štai tokių ugdymo įstaigų, pavyzdžiui, Vilniaus Salomėjos Neries gimnazijos.

Dabar valstiečiai persigalvojo ir draudimus suformulavo kitaip.

Visų atstumų buvo nuspręsta atsisakyti, todėl policija su liniuote nematuos, kur rūkote. Tačiau vietoj metrų atsiranda matomumo zona. Tai reiškia, kad nuo mokyklos turėsite eiti tol, kol jos nematysite, ir tik tada galėsite užsidegti cigaretę.

Matomumo zonos galios visoms ugdymo įstaigoms, vaikų žaidimo aikštelėms, valstybinėms institucijoms ir masiniams renginiams.

REKLAMA
REKLAMA

Kitose vietose bus draudžiame rūkyti šalia įėjimo. Apie specialias vietas rūkymui turės galvą pasukti barų, klubų, restoranų, azartinių lošimų namų bei parduotuvių savininkai. Taip pat bus draudžiama rūkyti šalia viešojo transporto stotelių bei valstybės saugomose teritorijose. Naują tvarką Puidokas pavadino protingumo principu.

Anot rinkos analitikų, patobulintas pasiūlymas dar prastesnis nei prieš tai. Esą anksčiau buvo bent nurodyti aiškūs metrai, kur draudžiama rūkyti, o matomo zoną ar protingą atstumą kiekvienas supranta skirtingai.

Išsamiau apie viską - reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų