REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Inkštirai ir spuogai (nuotr. 123rf.com)

Inkštirai – juodi, maži, iškilūs spuogeliai, dažniausiai aptinkami ant kaktos, nosies ir smakro. Inkštirais vadinami ant odos esančiais nešvarumais ir riebalais užsikimšę plaukų folikulai. Būtent dėl to jie įgauna juodą spalvą.

44

Inkštirai – juodi, maži, iškilūs spuogeliai, dažniausiai aptinkami ant kaktos, nosies ir smakro. Inkštirais vadinami ant odos esančiais nešvarumais ir riebalais užsikimšę plaukų folikulai. Būtent dėl to jie įgauna juodą spalvą.

REKLAMA

Internete pateikiama daug informacijos, kaip atsikratyti šių išties nepatraukliai atrodančių spuogelių. Šį kartą siūlome išbandyti 5 iš natūralių ingredientų namuose pagaminamas veido kaukes.

Kiaušinių baltymų ir medaus kaukė

Šią kaukę pasigaminti itin paprasta. Jums reikės kiaušinio baltymo ir šiek tiek medaus. Praskėlę kiaušinį ir atskyrę baltymą nuo trynio, į baltymą įdėkite šaukštą natūralaus medaus. Viską gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu patepkite veidą. Kai kaukė sudžius, nuplaukite ją drungnu vandeniu.

Kiaušinių baltymuose yra albumino, odai suteikiančio elastingumą, sutraukiančio poras ir šalinančio inkštirus, o medus puikiai drėkina.

REKLAMA
REKLAMA

Ciberžolės ir mėtų kaukė

Šią kaukę išbandyti yra privaloma, kadangi ji itin naudinga veido odai. Sumaišykite vieną šaukštą natūralių ciberžolės miltelių ir 2 šaukštus šviežių mėtų sulčių. Ant veido kaukę užtepkite 15 minučių, po to nuplaukite ir pasitepkite įprastu drėkinamuoju kremu. Ciberžolė kovoja su bakterijomis, o mėta ramina odą ir ją vėsina, todėl tą laikotarpį, kol džius kaukė, jausitės išties nepakartojamai.

REKLAMA

Cinamono ir žaliosios citrinos kaukė

Šis natūralių produktų mišinys, užteptas ant veido, odą išvalys itin giliai. 2 šaukštus cinamono ir tiek pat žaliosios citrinos sulčių maišykite tol, kol gausis pastą primenanti masė. Negailėdami produkto, tepkite jį ant problematiškų veido vietų. Po 20 minučių viską nuplaukite drungnu vandeniu. Žalioji citrina kovoja su inkštirais ir spuogais, o cinamonas jaunina odą bei sutraukia išsiplėtusias poras.

Molio kaukė

Kad namuose pasigamintumėte šią su nemaloniais veido inkštirais kovojančią kaukę, jums reikės bentonito molio. Šaukštą šio molio sumaišykite su vandeniu, po to juo ištepkite veidą. Po kelių minučių viską nuplaukite. Antibakterinėmis savybėmis pasižymintis molis padės kovoti su infekcijomis bei giliai išvalys visus odoje susikaupusius nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA

Alijošiaus kaukė

Jei namuose auga alijošius, nulaužkite vieną jo lapą. Iš jo pradės tekėti peršviečiamas tirštas skystis. Juo patepkite veidą, o po kelių minučių jį nuplaukite vandeniu. Jau senų senovėje alijošius buvo laikomas veido ir jaunystės eliksyru. Šio augalo sultys kontroliuoja odos riebalų išsiskyrimą bei neleidžia užsikimšti poroms.

Taigi, naudodami šias kaukes atsisveikinkite su įkyriais inkštirais ir pasisveikinkite su švaria ir spindinčia veido oda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų