REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Susivėlę plaukai (nuotr. 123rf.com)

Žurnaluose ir televizorių ekranuose rodomos reklamos plaukų priežiūros kartelę pakelia itin aukštai. Kiekvienas norėtume tokių pat lygių, pūstų, spindinčių plaukų, kokius turi reklamų modeliai, tačiau užimtas gyvenimo būdas trukdo tai turėti.

24

Žurnaluose ir televizorių ekranuose rodomos reklamos plaukų priežiūros kartelę pakelia itin aukštai. Kiekvienas norėtume tokių pat lygių, pūstų, spindinčių plaukų, kokius turi reklamų modeliai, tačiau užimtas gyvenimo būdas trukdo tai turėti.

REKLAMA

Dermatologai pataria nepamiršti plaukų palepinti kondicionieriumi, tačiau šis žingsnis plaunant plaukus dažnai praleidžiamas.

Kodėl būtina naudoti plaukų kondicionierių?

Plaukams kenkia jų formavimo metu naudojamas karštis, saulės spinduliai, įvairios cheminės priemonės ir netaisyklinga jų priežiūra.

Būtent dėl to reikėtų nepamiršti retkarčiais plaukų palepinti kondicionieriumi. Tai darant reguliariai, plaukus tampa lengviau prižiūrėti, jie nesivelia, nesielektrina ir nesipučia. Be to, sumažėja šukavimo, tiesinimo, garbanojimo ir džiovinimo daroma žala.

Prekybos centrų lentynose gausu įvairių tai padaryti žadančių priemonių, tačiau kodėl nepabandžius plaukų kondicionierių pasigaminti namuose iš produktų, kuriuos turite?

REKLAMA
REKLAMA

Taip būsite tikri, kad savo plaukų priežiūrai naudojate tik pačias natūraliausias priemones.

Štai keli namuose pagaminamų plaukų kondicionierių receptai. Išduosime paslaptį, jie internete plinta lyg virusas, o jas jau išbandė net garsiausi pasaulio modeliai, tinklaraštininkės ir kitos garsios merginos.

REKLAMA

1. Kiaušinio trynys ir actas

Kiaušiniai savo sudėtyje turi labai daug plaukams naudingo lecitino. Pastarasis plaukams suteikia taip reikalingos drėgmės ir neleidžia jai pasišalinti. Actas, kaip manoma, kovoja su utelėmis, pleiskanomis ir kitomis skalpo problemomis. Jis taip pat šviesina plaukus ir tuo pat metu juos kondicionuoja.

Ingredientai: 2 kiaušinių tryniai 4 valg. šaukštai acto 2 valg. šaukštai alyvuogių ar kokosų aliejaus 1 valg. šaukštas medaus (nebūtina)

Dubenyje išplakite kiaušinio trynius, supilkite actą, aliejų ir medų. Viską sumaišius turi gautis tiršta košė. Jei kondicionieriaus konsistencija jūsų netenkina, įdėkite dar kelis šaukštus medaus, aliejaus ar kiaušinio trynį.

REKLAMA
REKLAMA

Ištrinkus galvą šampūnu, plaukus ištepkite šiuo pasigamintu kondicionieriumi. Po 15-20 minučių plaukus išskalaukite.

2. Kokosų aliejus ir medus

Jau seniai kokosų aliejus yra naudojamas plaukų priežiūroje. Jame esanti laurinė rūgštis savo sudėtimi labai panaši su plaukų baltymus, dėl to plaukai švelniai pamaitinami. Medus plaukams suteikia drėgmės, jie labiau žvilga.

Ingredientai; 4 valg. šaukštai gryno kokosų aliejaus 2 valg. šaukštai natūralaus medaus

Abu ingredientus sumaišykite dubenyje. Jei kokosų aliejus bemaišant sukietėjo, dubenį, kuriame gaminate kondicionierių, uždėkite ant puodo su karštu vandeniu.

Šia mase ištepkite plaukus ir po 20 minučių viską nuplaukite.

3. Alyvuogių ir pipirmėčių aliejų kondicionierius

Manoma, jog alyvuogių aliejus stiprina ir drėkina plaukus, apsaugo nuo ultravioletinių spindulių daromos žalos, o pipirmėčių aliejus skatina jų augimą ir padeda išvengti įvairių skalpo infekcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:

8 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus 9 lašai pipirmėčių aliejaus Medus (nebūtina)

Visus šiuos ingredientus sumaišykite dubenyje. Šiuo kondicionieriumi plaukus tepti patariama prieš plaunant plaukus šampūnu. Po 20 minučių plaukus išskalaukite šiltu vandeniu.

4. Kakavos sviesto ir levandų aliejus

Šis kondicionierius puikiai atgaivina itin stipriai pažeistus plaukus. Kakavos sviestas garbanoms suteikia drėgmės ir spindesio, o levandų aliejus mažina plaukų slinkimą.

Ingredientai:

1 valg. šaukštas kakavos sviesto 1 valg. šaukštas migdolų aliejaus 10 lašų levandų aliejaus Medus (nebūtina)

Dubenyje, padėtame ant puodo su karštu vandeniu, ištirpinkite kakavos sviestą. Kai jis suskystėja, sudėkite likusius ingredientus.

REKLAMA

Ištepę plaukus, kondicionierių palaikykite maždaug 20 minučių. Jei jūsų plaukai itin riebūs, kondicionieriumi netepkite plaukų šaknų.

Kasdien žmonėms esant vis labiau užimtiems, kiekvieną kartą plaunant plaukus šampūnu, kondicionierių pasigaminti gali būti sudėtinga, tačiau patariama tai daryti bent kartą per savaitę, o pastebėjus teigiamus pokyčius, tai daryti dažniau. Reguliariais naudojant kondicionierių jūsų plaukai taps sveikesni, stipresni ir labiau žvilgantys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų