REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Bandelės su dešrele (Nuotr. Širšių lizdas)

Savaitgalį norite nustebinti savo šeimą, o galbūt laukiate užsukančių svečių? Pasirūpinkite gardžiais užkandžiai iš anksto, o tam puikiai tiks gardžiosios ir greitai paruošiamos bandelės su dešrele, kurių receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai.

4

Savaitgalį norite nustebinti savo šeimą, o galbūt laukiate užsukančių svečių? Pasirūpinkite gardžiais užkandžiai iš anksto, o tam puikiai tiks gardžiosios ir greitai paruošiamos bandelės su dešrele, kurių receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai.

REKLAMA

12 bandelių reikės: 100ml pieno, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukštelio sausų mielių, 100g sviesto, 1/4 šaukšto druskos, 250g miltų, 12 vnt. dešrelių.

Aptepimui: 1 mažo kiaušinio

Paruošimas:

1. Pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10-15min, kol mielės suputos,

2. Didesniame dubenyje, kuriame minkysime tešlą sumaišome persijotus miltus su druska,

3. Į miltų mišinį dedame sviestą ir peilio pagalba kapojame jį nuolat maišant su miltais, kol gausime trupinius. Tai galima atlikti ir trinant pirštais sviestą su miltais,

REKLAMA
REKLAMA

4. Supilame į gautus trupinius pieną su mielėmis. Iš pradžių maišome šaukštu, kai jau nebepavyksta - pradedame rankomis. tešla bus labai maloni - glotni ir visai nelimpanti prie rankų. Tešlą minkome apie 3 minutes,

REKLAMA

5. Užminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui,

6. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškočiojame į stačiakampį ir supjaustome juostelėmis,

7. Imame dešrelę ir apvyniojame tešlos juostele. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą,

8. Aptepame bandeles plaktu kiaušiniu,

9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai parus. 

Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų