Mėsos pūkučiai (Nuotr. Mukatanas)

Mėsos pūkučiai (Nuotr. Mukatanas)

Mėsos kukuliai – daugelio pamėgtas patiekalas. Tačiau išbandykite šiuos kitokius kukulius, kurie nustebins ne tik savo išvaizda, bet ir priblokš skoniu. Jų receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

14 pūkučių reikės:

Kukuliams: 750 g maltos kiaulienos mentės, 1 didelio nulupto svogūno (supjausčius - 120 g) + aliejaus svogūnui apkepti + šiek tiek druskos, 1 didelio kiaušinio, 40-45 ml sultinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų, 200 g batono (apie 14 riekučių be plutelių)

Kiaušinio plakiniui: 1 kiaušinio, 2-3 valgomųjų šaukštų šalto vandens

Kepimui: Aliejaus, kad kepant apsemtų kukulius

Gaminimas:

1. Maltą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, supjaustytais nedideliais kubeliais.

2. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia. Mėsos masę palikite 10 minučių išbrinkti.

REKLAMA

3. Masę padalinkite į 14 dalių ir vandeniu sudrėkintomis rankomis darykite kukulius. Po to juos vienai sekundei pamerkite į kiaušinio ir vandens plakinį ir pavoliokite batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).

4. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirškite patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs: įmeskite baltos duonos ar batono gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus. Jei duona per greitai pagelsta, sumažinkite kaitrą.

Po to pūkučius 10 - 15 minučių įdėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 C. Jei reikia, kepant pridenkite folija.

Skanaukite ir mėgaukitės kiauliena, nes šie kukuliukai tikrai to verti - traški išorė ir sultingas vidus, kas gali atsispirti.

[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Vištienos sparneliai (Nuotr. Samčio užrašai)
Vištienos sparneliai – tiek suaugusiųjų, tiek vaikų pamėgtas patiekalas. Išbandykite šį gardžių ir traškių sparnelių receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi „Samčio užrašai“ ...
Naminė pica (nuotr. asm. archyvo)
Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė labai greitiems pietums arba vakarienei, kai visi namiškiai išalkę, siūlo pagaminti žaibišką picą iš ...
Baltos žuvies kotletai su garnyru (nuotr. asm. archyvo)
 Žvelgiant į šiuos baltos žuvies kotletus, ima tįsti seilė. Ir ne be reikalo: tinklaraštininkas Rimas Narkus juos pagamino taip gardžiai, kad iškart jų norisi ...
Pikantiški vištienos kepsneliai (Nuotr. Gamink su Audrone)
Pabodo paprasti ir daug kartų bandyti vištienos receptai? Tuomet išbandykite šiuos pikantiškus vištienos kepsnelius, kurių receptu dalinasi „Gamink su Audrone“ autoriai. ...
Juosmens riebalai
Apie sveiką mitybą yra kalbama visur kur tik pasisuksite. Apie tai girdite per televiziją, skaitote interneto portaluose ar knygose. Atrodo, kad patarimų tiek daug, jog visi ...
REKLAMA

Top Video

Tragedija Pasvalyje: nuo gripo mirė mergina
DABAR RODOMA
Tragedija Pasvalyje: nuo gripo mirė mergina
DABAR RODOMA
Pasakė, kuriuos žmones užklumpa vėžys: simptomai – pražūtingi
DABAR RODOMA
Neramios žinios dingusio lietuvio paieškoje
DABAR RODOMA
Pasižvalgykime, kaip Lietuva ir jos žmonės gyveno pastarąjį šimtmetį
DABAR RODOMA
Lietuvai sveikinimai plaukia ir iš svetur, estų ministrai pragydo lietuviškai
DABAR RODOMA
Savo gimtadienį Lietuva švenčia su kaupu
DABAR RODOMA
Staigmena per Nacionalinių premijų teikimą – prabilo šventėje pasirodęs Vaitkus
DABAR RODOMA
Artėjančios Vasario 16-tosios siurprizai Lietuvoje
DABAR RODOMA
Signatarų rūmų balkone Vasario 16-ąją lauksiantys Landsbergio, jo neišvys
DABAR RODOMA
Siaubo kupinas skrydis lėktuvu ir avarinis nusileidimas Havajuose

Televizija

Į viršų