REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kim Zirker  (nuotr. facebook.com)

Gyvenime kiekviena moteris svajoja apie savo didžiąją vestuvių dieną ir nuoširdų mylimojo pasipiršimą romantiškoje vietoje. Tačiau realybėje ne visada ypatingos akimirkos būna tarsi iš pasakos. Tuo įsitikino ir amerikietė Kim Zirker.

12

Gyvenime kiekviena moteris svajoja apie savo didžiąją vestuvių dieną ir nuoširdų mylimojo pasipiršimą romantiškoje vietoje. Tačiau realybėje ne visada ypatingos akimirkos būna tarsi iš pasakos. Tuo įsitikino ir amerikietė Kim Zirker.

REKLAMA

„2017-ųjų metų spalio 15 diena buvo pati blogiausia ir tuo pat metu geriausia diena mano gyvenime‘, - pasakojimą pradėjo Kim Zirker.

Likus savaitei iki tos lemtingos dienos, Kim susimąstė, jog jos gyvenimas einasi visai neblogai. Prieš kelis metus ji nutraukė jai žalingą santuoką, pradėjo mokytis slaugių mokykloje, ją sėkmingai baigė ir įsidarbino gydymo įstaigoje.

Neblogai sekėsi ir jos 5 vaikams. Be to, po skyrybų praėjus 3 metams, Kim pagaliau sutiko žmogų, su kuriuo norėtų gyventi iki gyvenimo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, tobulumas vyravo ne visuose mano gyvenimo aspektuose. Neseniai priaugau maždaug 7 kilogramus, o pastaruosius kelis mėnesius mano pilvas dažnai išsipūsdavo, tačiau dėl to per daug nesijaudinau. Dėl padidėjusio kūno svorio apkaltinau naktines pamainas, o išsipūtusį pilvą priskyriau vienam iš mėnesinių simptomų. Bėda ta, kad pastarasis požymis niekaip neišnyko“, - sakė moteris.

REKLAMA

Lemtinga kelionė

Kim nusprendė apie tai negalvoti, kadangi su savo vaikinu Gabrieliu ji ruošėsi kelionei į Arizoną. Ten ji turėjo susipažinti su mylimojo šeima ir aplankyti savo brolio naujagimius dvynukus.

„Vos tik atvykome į Arizoną, sustreikavo mano sveikata. Pilvas taip išsipūtė, jog atrodžiau, lyg būčiau 8-ą mėnesį nėščia. Supratau, kad man nutiko kažkas tikrai labai rimto“, - tęsė Kim.

Iš pradžių moteris manė, jog jai sutriko žarnyno veikla. Tai įprasta, ypač po ilgų kelionių lėktuvų ir pasikeitusių mitybos įpročių. Kim apsilankė vaistinėje ir įsigijo daugybę slyvų sulčių bei vidurius laisvinančių medikamentų.

REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų nesėkmingų gydymosi dienų moteris nebegalėjo kentėti skausmo. Po ilgų protestų, Gabrielis ir jo mama privertė moterį apsilankyti ligoninėje.

Skaudi diagnozė

Gydymo įstaigoje Kim buvo atlikta daugybė tyrimų. Paaiškėjo, jog tokios prastos moters savijautos priežastis – ascitai. Tai pilvo ertmėje susikaupę skysčiai, kurie atsiranda dėl kepenų cirozės, o pastaroji liga diagnozuojama daug alkoholio vartojantiems asmenims.

Kaip teigė pati Kim, per savo gyvenimą ji nėra vartojusi nė lašo alkoholio, todėl suprato, kad jos laukia tikrai bloga žinia.

Gydytojas, atlikęs skanogramą, moters kiaušidėse aptiko 2 didelius auglius, o jos skrandyje – net 30 cm ilgio vėžinį darinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„2017-ųjų metų spalio 15 dieną man diagnozuotas 4 stadijos kiaušidžių vėžys. Neprašiau, kad man paaiškintų mano ateitį, kadangi, būdama slauge, puikiai supratau, jog turiu tik 17% tikimybę išgyventi ilgiau nei 5 metus“, - pasakojo Kim.

„Ši diagnozė mane tiesiog sužlugdė. Man 42 metai ir aš esu per jauna, kad sirgčiau vėžiu. Gabrielius, jo mama ir aš apsikabinome bei pradėjome verkti.“

Laiku nepastebėjo ženklų

Iš dalies moteris liūdėjo ir dėl to, jog, būdama medicinos darbuotoja, ji nepastebėjo savo ligos siunčiamų pirmųjų ženklų. Svoris augo dėl nepaaiškinamos priežasties, į tualetą ji vaikščiojo dažniau, nei įprastai, tačiau kiti jos simptomai, tokie kaip pilvo išsipūtimas, buvo vos pastebimi, todėl moteris nė nemanė, jog jai gali nutikti kažkas rimto.

REKLAMA

Blogiausia yra tai, jog kiaušidžių vėžys yra itin klastinga ir sunkiai pastebima liga.

„Labai bijojau. Kaip tai turėsiu pranešti savo vaikams? Jie dar neatsigavo po mano ir jų tėčio skyrybų, mano buvęs vyras po truputį nyko iš jų gyvenimo, o dabar jie gali netekti ir mamos. Gedėjau jų, savęs, savo naujų santykių ir nenorėjau prarasti to, ką visai neseniai susikūriau“, - pasakojo moteris.

Tą patį vakarą Kim draugas liepė jai apsivilkti suknelę ir teigė paruošęs jai staigmeną. Po pasivaikščiojimo po visai šalia namų esantį nacionalinį parką, Gabrielius priklaupė ant vieno kelio ir pasipiršo sakydamas, jog, kad ir kas benutiktų, nori tapti Kim vyru.

REKLAMA

„Jis jau seniai planavo man pasipiršti būtent tą savaitgalį, o kiaušidžių vėžio diagnozė nepakeitė jo nuomonės ir to, ką jis man jaučia. Žinoma, kad sutikau. Tai įvyko 2017-ųjų metų spalio 15 dieną. Susižadėjau su savo geriausiu draugu. Tai buvo geriausia diena mano gyvenime“, - tęsė ji.

Vestuvės – artimųjų apsuptyje

Grįžus namo, pora ėmė planuoti vestuves. Kim norėjo ištekėti vis dar turėdama plaukus. Be to, viską reikėjo suplanuoti taip, kad nebūtų praleistas nei vienas gydymo seansas.

Lapkričio 6 dieną moteriai buvo atlikta auglių šalinimo operacija.

„Žinojau, kad iškart po to turėsiu pradėti gydymą chemoterapija, todėl nusprendžiau surengti nedideles vestuves savo svetainėje, tačiau mano vyriausioji dukra ir geriausia mano draugė nustebino mus surengusios didžiules prašmatnias vestuves. Po diagnozės praėjus mėnesiui, lapkričio 25 dieną mes jau buvome susituokę‘, - teigė Kim.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė pati moteris, vestuvės buvo tobulos. Kim dėvėjo tik 40 eurų kainavusią suknelę, tačiau atrodė ne ką mažiau įspūdingai. Pora pati parašė savo vestuvines priesaikas, o judviejų santuoką įtvirtino vyriausias moters sūnus, šią teisę gavęs internete.

„Šventėje dalyvavo visi mano artimieji ir jų antrosios pusės. Diena buvo tiesiog nepaprasta, kadangi ją galėjau atšvęsti su žmonėmis, kuriuos be galo myliu“, - prisiminė Kim.

Tiki laiminga pabaiga

Gydymą chemoterapija moteris pradėjo gruodžio 8 dieną. Kol kas atlikti tik 3 iš 6 planuotų gydymo seansų. Kim kūnas į gydymą reaguoja gan gerai.

„Po antro gydymo seanso pasigavau itin bjaurią infekciją. Jaučiausi prastai, tačiau šiuo metu viskas gerai. Galiu džiaugtis, jog mane kamuoja itin lengvi šalutiniai poveikiai – pykinimas, nuovargis, kaulų skausmas, neuropatija, skonio pokyčiai ir susiliejęs vaizdas bei, žinoma, plaukų netekimas.

REKLAMA

Tačiau visa tai galiu iškęsti. Mano vyras, palaikydamas mane, taip pat nusiskuto savo plaukus. Argi tai ne šaunu?“, - tęsė ji.

„Kitą savaitę manęs laukia skanograma, kurios metu paaiškės ar vėžiniai augliai traukiasi. Tikiuosi, kad taip ir bus.“

Kim pridūrė, jog net ir jausdama skausmą ji yra už jį dėkinga. Moteris džiaugiasi esanti gyva ir galinti visa tai patirti.

„Žmonės manęs klausia, ką darysiu toliau. Jei atvirai, dar nežinau. Šiuo metu visą dėmesį skiriu mėgavimuisi gyvenimu ir kiekviena jo akimirka. Vėžio diagnozė mane vis dar gąsdina, tačiau nežadu jai pasiduoti. Mano kūnas vis dar jaunas ir stiprus. Nors kartais verkiu, privalau gyventi. Esu labiau nei bet kada motyvuota kurti savo gyvenimą ir juo mėgautis“, - užbaigė moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų