REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
 Vilniuje rasta beveik 2 kilogramai kokaino

Vilniaus apskrities policija daugiabučio namo bute rado ir paėmė beveik du kilogramus kokaino.

3

Vilniaus apskrities policija daugiabučio namo bute rado ir paėmė beveik du kilogramus kokaino.

REKLAMA

Pareigūnai, gavę informacijos apie asmenis, organizuojančius kokaino patekimą į Lietuvą ir šių medžiagų platinimą sostinėje, atliko tyrimą. Kriminalistai išsiaiškino, kad asmenys, gyvenamojoje vietoje įsirengę namudinio tipo laboratoriją, vertėsi neteisėta veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad įtariamieji galbūt iš užsienio šalių gaudavo įvairaus tipo medžiagas, kuriose buvo impregnuotas kokainas. Naudodami tirpiklius, jį išgrynindavo, supresuodavo ir pakuodavo į vakuumines pakuotes, skelbia policija.

REKLAMA

Sausio 31 dieną sulaikius du įtariamuosius ir jų gyvenamose ir kitose vietose atlikus kratas, rasta apie 1,8 kilogramo kokaino, cheminės medžiagos, kuriomis narkotikas buvo išgryninamas, pakavimo ir presavimo įrankiai bei naudotos apsaugos priemonės. Sulaikyti asmenys policijos pareigūnams nėra žinomi.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, įtarimai įteikti dviem asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytiems įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Už šias nusikalstamas veikas Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmes nuo 10 iki 15 metų. Manoma, kad įtariamųjų gali būti ir daugiau.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų