REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši istorija nutiko prieš 21-erius metus. Jos epicentre atsidūrė vos 26-erių panevėžietis Artūras M. Šis jaunas vyras iš pradžių buvo minimas tik pačiais gražiausiais žodžiais.

Ši istorija nutiko prieš 21-erius metus. Jos epicentre atsidūrė vos 26-erių panevėžietis Artūras M. Šis jaunas vyras iš pradžių buvo minimas tik pačiais gražiausiais žodžiais.

REKLAMA

Jis net du kartus tapo Lietuvos jaunių bokso čempionu. Maža to, jis itin atsakingai ruošėsi tarptautiniam iššūkiui. Deja, bet būtent dvikova tarptautinėje arenoje pakeitė Artūro gyvenimas.

Vyras patyrė triuškinantį pralaimėjimą ir jam teko pasitraukti iš didžiojo sporto. Bet didžiausia bėda slypėjo ne ten. Mat po tinkamai negydytos galvos traumos Artūrui prasidėjo sąmonės aptemimo priepuoliai, vieno kurių metu jis nevalingai tapo dviejų žmonių žudiku, rašoma kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“.

Suvažinėjęs žmones net nestabtelėjo

Baisi nelaimė nutiko 1996-ųjų spalio 2 d. Du „Šiaulių vandenys“ darbuotojai gavo užduotį sutvarkyti vieną kanalizacijos šulinį. Bendrovės vairuotojas atvežė darbuotojus į darbdavių nurodytą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie kanalizacijos šulinio gatvėje sustojo darbuotojus atvežęs automobilis. Teritorija buvo aptverta, o šulinį sutvarkyti turintys žmonės buvo pradėję darbuotis. Viskas vyko 15 val. dienos, tad nepastebėti eismo apribojimų, regis, buvo neįmanoma.

REKLAMA

Bet tada gatvėje pasirodė iš Radviliškio pusės važiuojantis mikroautobusas „Volkswagen Transporter“. Pirmasis susidūrimo išvengė vieno autobuso vairuotojas, kuris pastebėjo keistai manevruojantį mikroautobusą ir spėjo pasitraukti į kelkraštį.

Būtent autobuso vairuotojas ir matė, kaip „VW Transporter“ nestabdydamas rėžėsi į darbus kelyje atliekančių žmonių automobilį. Po susidūrimo vienas žmogus liko gulėti kraujo klane, o kitas sužeistas klūpėti nelaimės vietoje. Avarijos kaltininkas net nesustojęs nuvažiavo toliau.

Kiti įvykio liudininkai puolė vytis toliau nuvažiuojantį avarijos kaltininką. Kuris spėjo dar pasukti į kitą gatvę ir už 200 metrų įsirėžė į medį.

REKLAMA
REKLAMA

Keistas elgesys ligoninėje

Iš sudaužyto mikroautobuso vairuotojas išsiropštė pats. Artūras M. susižeidė nesunkiai. Tačiau tiek įvykio liudininkams, tiek netrukus atvykusiems policijos pareigūnams – Artūro M. elgesys atrodė daugiau nei keistas.

Jis sunkiai orientavosi aplinkoje, žmonėms tiesė savo vairuotojo pažymėjimą, klausinėjo, kas atsitiko? Atvežto į komisariatą vyro elgesys nepasikeitė. Jis buvo lyg apdujęs, abejingai reagavo į policijos pareigūnų žodžius, kad jis suvažinėjęs du žmones.

Bet alkotesteris parodė nulius. Todėl buvo paimta kraujo, vairuotojo galimam girtumui nustatyti. Bet ir šis tyrimas parodė, kad Artūras M. buvo blaivus. Jį apžiūrėjęs medikas vėliau pasakojo:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jo elgesys buvo sulėtintas, pats sakė, kad nesuvaldo nervų. Jis blogai orientavosi laike. Aiškino, kad šiuo metu – visiškai kitas mėnuo. Stovėdamas vyras svyravo, kalbėjo lėtai. Prisipažino, kad du kartus per dieną vartoja raminamuosius. Mačiau, kad jis yra apsvaigęs, bet nuo ko, buvo neaišku.“

Nelaimės prasidėjo dar turguje

Artūras M. 1996-siais dažnai atvažiuodavo prekiauti į didžiąją Šiaulių turgavietę. Panevėžyje užregistravęs individualią įmonę, jis į Šiaulius atveždavo parduoti automobilių dalis. Mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ jam skolindavo tėvas.

Artūro M. bėdos prasidėjo 1996-ųjų rugsėjo 11-ąją. Panevėžietis Šiaulių turguje susimušė su kitu mašinų detalių pardavėju. Artūrui M. pasirodė, kad pastarasis paėmė vieną detalę nuo jo prekystalio ir pasidėjo ant savojo.

REKLAMA

Apsižodžiavimą keitė smūgiai. Sumuštas oponentas kreipėsi į policiją. Artūrui M. buvo iškelta baudžiamoji byla. Bet galiausiai mušeikos sutarė susitaikyti. Būtent tą pražūtingą spalio 2-ąją jie turėjo susitikti komisariate.

Tą dieną važiuodamas į Šiaulių tardymo skyrių, Artūras M. pasijautė blogai. Jis sustojo degalinėje atsikvėpti ir išgerti kavos. Kai Artūras M. vėl sėdo prie automobilio vairo, degalinės darbuotojai prieš tai pastebėjo jo nekoordinuotus judesius ir pranešė policijos pareigūnams. Bet šie taip ir nesuspėjo laiku sureaguoti ir bent pabandyti užkirsti kelią baisiai tragedijai.

Vėliau Artūras M. tik iš trečio karto buvo pripažintas pakaltinamu. Bet aukų artimieji jam atleido ir teismas jam skyrė 5 metų bausmę, jos vykdymą atidedant 3 metams. Tiesa. Artūrui M. buvo uždrausta vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų