REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajone vis dar nepavyksta rasti nė dviejų metukų neturinčio mažylio Roko. Pranešimo apie Panevėžio rajone Kunciagalio kaime dingusį mažylį Bendrasis pagalbos centras sulaukė trečiadienį apie 13.30 val.

Panevėžio rajone vis dar nepavyksta rasti nė dviejų metukų neturinčio mažylio Roko. Pranešimo apie Panevėžio rajone Kunciagalio kaime dingusį mažylį Bendrasis pagalbos centras sulaukė trečiadienį apie 13.30 val.

REKLAMA

Pasak Panevėžio policijos atstovų, mažylis iki šio dar nėra rastas. Ketvirtadienį nuo pat ankstaus ryto buvo organizuojamas pajėgos ir organizuojamas specialus planas dingusio vaiko paieškai.

Portalui tv3.lt Panevėžio apskrities policijos atstovė Rasa Galkauskienė sakė, kad dar vakar Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kreipėsi į Policijos departamentą, prašydami pagalbos.

Paiešką turėtų palengvinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis. Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad sraigtasparnis kils, jei bus tam tinkamos oro sąlygos. Pasak R. Galkauskienės, kol kas sraigtasparnio nepavyksta sulaukti dėl prastų oro sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA

Savanoriai metė kaltinimus policijai

Gausios gyventojų ir pareigūnų pajėgos dingusio berniuko ieškojo iki vėlumos. Į paieškas aktyviausiai įsitraukė kaimynai ir kiti neabejingi žmonės. Socialiniuose tinkluose jie metė kaltinimus ir dalinosi neigiamais komentarais policijai bei kitoms tarnyboms dėl abejingumo.

REKLAMA

„Pareigūnai tyčiojosi <...> liepė ir detektyvų nevaidinti. Ir juokėsi mašinoje susisėdę. Buvo pora civilių rūbais apsirengę, kurie ėjo į pagalbą“, – aiškino portalui tv3.lt į paieškas įsitraukusi liudininkė. 

R. Galkauskienės portalui tv3.lt aiškino, kad pareigūnai buvo kartu su savanoriais naktį paieškose iki 3 val. nakties. „Nesuprantamos tokios žmonių reakcijos. Juk policininkai buvo paieškose iki vėlumos, koordinavo paiešką, žiūrėjo, kad patys ieškantys nesusižeistų, tik buvo apsirengę kaip civiliai.

Be to, ketvirtadienį nuo 8 val. ryto tęsė paiešką prie upės, nors visi tikėjosi, kad paiešką pradės nuo tėvų namo, todėl pasipiktino ten jų neradę. Mūsų narai sakė, kad upė labai srauni, net jiems patiems buvo sunku. Tačiau pareigūnai jau turi zonas susižymėję, kur ieškos toliau“, – sakė R. Galkauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai tikino suprantą žmonių skausmą ir neviltį, bet nepateisina nepagrįstų kaltinimų, nes dedamos visos pastangos.

Šeima tvarkinga

Policijos atstovės teigimu, dėl šios šeimos anksčiau informacijos policija nebuvo gavusi ir atsiliepė apie ją teigiamai.

TV3 šaltinių teigimu, šeima nebuvo įtraukta į socialinę riziką, gyveno tvarkingai. Dvimečio Roko mama dar turi dešimtmetę dukrą iš ankstesnės santuokos. 

Policijos atstovė priminė, kad trečiadienį apie 13 valandą pagalbos kreipėsi mažamečio tėvai, kurie nurodė, kad kieme neranda savo beveik dvejų metų amžiaus vaiko, kur jis buvo su tėvu. Paiešką Nevėžyje atliko narai, pareigūnai ir gyventojai ėjo pakrante, apieškojo upės prieigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai gausiai prisijungė visi tuo metu laisvi buvę pareigūnų ekipažai, medikų atvažiavo, gaisrininkų, narai prisijungė, kinologai su šunimis, pradėjo paiešką, apieškojo namus, krūmus, visus kampučius, kur galbūt galėjo įlįsti, užstrigti vaikas, deja, niekur nerado. Kadangi šalia sodybos teka upė, kyla įtarimų, kad jis galėjo nuslysti nuo kranto ir srovė jį nunešė“, – nurodė policijos atstovė.

Pasak policijos atstovės, kol kas pagrindinė keliama versija – nelaimingas atsitikimas, tačiau kol kas neatmetamos jokios galimos vaiko dingimo priežastys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų