REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Policija Kėdainiuose skelbia karą kelių ereliams: antradienį ir trečiadienį visame mieste vyko policinė priemonė, kurios metu buvo matuojamas automobilių važiavimo greitis. / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Policijos pareigūnas pakelėje su greičio matuokliu rankoje – tokį vaizdelį jau seniai buvo pamiršę Kėdainių miesto ir rajono gyventojai. Tačiau policija Kėdainiuose skelbia karą kelių ereliams: antradienį ir trečiadienį visame mieste organizuota policinė priemonė, kurios metu matuojamas automobilių važiavimo greitis, nustatomi kiti Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai.

7

Policijos pareigūnas pakelėje su greičio matuokliu rankoje – tokį vaizdelį jau seniai buvo pamiršę Kėdainių miesto ir rajono gyventojai. Tačiau policija Kėdainiuose skelbia karą kelių ereliams: antradienį ir trečiadienį visame mieste organizuota policinė priemonė, kurios metu matuojamas automobilių važiavimo greitis, nustatomi kiti Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai.

REKLAMA

Visame mieste

Speciali ir nevieša Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos kelių patrulių kuopos pareigūnų priemonė prasidėjo antradienį 12 val. ir baigėsi trečiadienio naktį, po 2 val. Reide dalyvavo du tarnybiniai automobiliai ir keturi Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai. Iš viso nustatyti 22 KET pažeidimai.

Važiavo per greitai

Reidas prasidėjo Gedimino gatvėje, kur leistinas važiavimo greitis yra 50 km/h. Čia policijos pareigūnams įkliuvo trys pažeidėjai. Iš Dotnuvos į Kėdainius važiavęs pusamžis vyras greitį viršijo nežymiai – 12 kilometrų per valandą, kitas vyras važiavo kiek greičiau. Abu pažeidėjai teisinosi skubėję ir esą nepastebėję, kad viršijo greitį. Už greičio viršijimą vyrams paskirtos baudos. Taip pat šioje vietoje įkliuvo ir saugos diržo neprisisegęs vyriškis.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyko išvengti

Netrukus speciali nevieša policijos priemonė persikėlė į Kauno gatvę, prie kapinių, kur leistinas važiavimo greitis taip pat yra 50 km/h. Čia pareigūnai iš viso nustatė šešis pažeidėjus. Greičiausiai čia lėkė kelių erelis mikroautobuso vairuotojas, kuris leistiną važiavimo greitį viršijo kone trisdešimčia kilometrų per valandą. Vyrui, pritaikius rodmenų paklaidą, paskirta solidi bauda.

REKLAMA

Ir nudžiugino, ir nuliūdino

Vakarop pareigūnai patraukė į Šėtos gatvę. Ten visi transporto priemonių vairuotojai laikėsi nustatyto leistino važiavimo greičio, kas pareigūnus labai nustebino. Tačiau persikėlus į J. Basanavičiaus gatvę, prie Kėdainių specialiosios mokyklos, policininkai vos spėjo rašyti protokolus ir pildyti reikiamus dokumentus. J. Basanavičiaus gatvėje nustatyti net septyni kelių ereliai – didelio greičio mėgėjai. Vienas vairuotojas lėkė kone dvigubai didesniu nei leistinas greičiu. Jam gresia kelių šimtų eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ne važiavo, o skriejo

Sutemus pareigūnai išsiskirstė po Kėdainių rajoną. Štai Dotnuvos miestelyje, Tilto gatvėje, dvejų metų stažo neturintis vairuotojas važiavo 127 km/h, kai leistinas greitis buvo 50 km/h. Vyriškiui teks pakloti nemenką pinigų sumą, mat toks greičio viršijimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų, o neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 700 eurų.

Ir girtas, ir be teisių

Tęsiant reidą 01 val. 27 min. Josvainių miestelyje sustabdytas automobilis, kurio vairuotojui nustatytas 1,13 promilės girtumas, be to, vairuotojas neturėjo teisės vairuoti. Transporto priemonė buvo su ne tai transporto priemonei skirtais valstybiniais numeriais. Vyriškiui gresia dideli nemalonumai, teks labai paploninti piniginę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikslas – ne bausti

„Mūsų tikslas yra ne bausti, o padaryti taip, kad pažeidėjų nebūtų. Tikslas – prevencija. Juk mes norime kelyje jausti saugiai. Norime, kad kėdainiečiai žinotų, jog pareigūnai tokias akcijas organizuos ateityje. Greičio kontrolei skiriame tikrai didelį dėmesį. Galiu apibendrinti, kad kėdainiečiai tikrai nėra didžiausi greičio mėgėjai.

Palyginti su kitais miestais, netgi, sakyčiau, jų yra mažiau. Bet visgi pasitaiko atvejų, ir labai liūdnų, kuomet greitis viršijamas kelis kartus. Labai gaila, kad žmonės nesuvokia, jog viršydami greitį jie rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis. Tik važiuodami atsakingai mes pasieksime savo kelionės tikslą“, – reidą Kėdainiuose apibūdino jame dalyvavęs Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnas Linas Vasaitis.

REKLAMA

Primename:

Nustatyto greičio viršijimas iki 10 kilometrų per valandą užtraukia įspėjimą vairuotojams.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 12 iki 30 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 120 iki 170 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 170 iki 270 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 700 eurų.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų