REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakaro Kauno „Žalgirio“ areną sudrebino M.A.M.A 2017 muzikos apdovanojimai. Šventės atgarsiai aptarinėjami dar ir šiandien. Bene daugiausiai dėmesio sulaukė valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio reakcija socialinio tinklo paskyroje „Facebook“.

Penktadienio vakaro Kauno „Žalgirio“ areną sudrebino M.A.M.A 2017 muzikos apdovanojimai. Šventės atgarsiai aptarinėjami dar ir šiandien. Bene daugiausiai dėmesio sulaukė valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio reakcija socialinio tinklo paskyroje „Facebook“.

REKLAMA

Nederamos patyčios

Politikas tikino, kad vienos garsiausių Lietuvoje hiphopo grupės „G & G Sindikatas“ pasirodyme parodytas vaizdelis yra tikrų tikriausios patyčios. Be to, taip neva nedera elgtis suaugusiems vyrams.

„Akivaizdu, jog kai kuriems žmonėms labai trūksta dėmesio ir įvertinimo, todėl jie bando tą trūkumą kompensuoti naudodamiesi mano žinomumu. Man tikrai negaila.

Pasirinktas kelias man įkąsti, jokio poveikio man nepadarys, bet to paties negaliu pasakyti apie vaikus ir paauglius. Jiems tai matant televizijos ekranuose ima atrodyti, jog patyčios yra normalu. Jie mato, kaip rimti dėdės ant didelės scenos patyčių pagalba demonstruoja savo „kietumą“. Liūdna, jog Lietuvoje vis dažniau suaugusieji nesupranta, kaip jų elgesys veikia vaikus ir jaunimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar liūdniau, kai to nesupranta tie, kurie lipa ant scenos ir pretenduoja tapti sėkmės pavyzdžiais jaunimui.

Kai Lietuvos žiniasklaida mirga antraštėmis – „Lietuva išlieka pirmaujanti pagal patyčių paplitimą tarp paauglių“, „Kraupi statistika: patyčias Lietuvoje patiria kas antras vaikas“ ir .t.t., o nevyriausybinės organizacijos deda visas išgales tai pakeisti – man nei kiek nepanašu, kad socialiai atsakingais save prisistatantys žinomi asmenys ir paauglių „dievukai“, kurie dažnai tampa tokių programų ambasadoriais, bandytų patyčių situaciją keisti veiksmais realiame gyvenime“, – savo socialiniame tinkle rašė politikas.

REKLAMA

Menas – ne patyčios

Pramogų verslo profesionalas Saulius Urbonavičius-Samas portalui tv3.lt sakė nesuprantąs, kur politikas įžvelgia patyčias. Pasak jo, tai buvo meninė išraiška, daugių daugiausiai – šaržas.

„Aš galvoju, kad reikia pasveikti ir matyti daiktus, kokie jie iš tikrųjų yra. Šaržas ar kažkokia karikatūra – tai nėra patyčios. Tai yra normali meninė išraiška. Mano manymu, žmogus turi suvokti, kad jis yra viešas žmogus ir visi gali turėti savo nuomonę apie jį bei ją išreikšti kaip nori.

Manau, kad čia ne vieta įsižeidimams, o jeigu žmogus įžeidus – tai jis neturi būti politikoje. Ir išvis neturi eiti ten, kur galėtų kažko panašaus sulaukti ir dėl visko įsižeistų“, – įsitikinęs S. Urbonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis skatino prisiminti, kad pasaulio lyderiai dažnai vaizduojami karikatūrose ir iš to tragedijos nedaro. Juolab, kad ne vienas Lietuvos politikas yra aptarinėjamas, atvaizduojamas, pašiepiamas.

„Lygiai taip pat yra ir su mumis visais viešais žmonėmis, šou atstovais. Jeigu esi viešas asmuo, tai reikia normaliai reaguoti į komentarus.

Iš vis, manau, kad čia prasidėjo davatkizmas ir jeigu mes visur pradėsim įžvelgti patyčias, turėsim tokią valstybę, kur reikės bijoti „gink Dieve“ ką nors ne taip pasakyt. Reikia atskirti patyčias ir šaržą“, – tvirtino muzikinių projektų prodiuseris.

Jo teigimu, paveiksliukas su balionu ir klouno šypsena yra kur kas daugiau nei manoma po pirmo žvilgsnio. Esą, juk politikas dažnai turi būti įvairiapusiškas, tad jis siūlo įžvelgti gilesnę mintį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juolab, kad jo kaip politiko elgesys toli gražu neblizga. Ir panašu, kad naujoji valdžia yra nepasiruošusi eiti į politiką, valdyti valstybę ir čia yra grynai nesubrendusių, vaikiškų įsižeidinėjimų pavyzdys“, – sakė S. Urbonavičius-Samas.

Atlikėjo teigimu, Lietuvos žmonės yra pakankamai europietiška, vakarietiška visuomenė, sugebanti atskirti meną ir patyčias. Juolab, jo įsitikinimu, nieko įžeidžiančio šiuo atveju nebuvo.

Pažiūrėkite dar kartą ir patys įvertinkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų