REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei atvirai, internete gausu medžiagos, mokančios, kaip pasigaminti spuogus gydančius kremus ar kaukes, tačiau liūdniausia yra tai, jog didžioji dauguma jų neveikia.

Jei atvirai, internete gausu medžiagos, mokančios, kaip pasigaminti spuogus gydančius kremus ar kaukes, tačiau liūdniausia yra tai, jog didžioji dauguma jų neveikia.

REKLAMA

Štai kodėl buvo leistasi į geriausiai veikiančių namuose gamintų ir spuogus gydančių priemonių paieškas.

Štai 2 būdai, kaip panaikinti ant veido išsikėlusį spuogelį ar kelis.

1 būdas. Kepimo soda ir citrinos sultys

Norint pasigaminti šią spuogus gydančią priemonę, jums reikės šviežios citrinos ir kepimo sodos. Kodėl šis būdas toks veiksmingas? Citrinose esanti rūgštis turi antibakterinių savybių. Kuomet susidaro tinkama aplinka, bakterijos sparčiai dauginasi ir jas pašalinti tampa labai sunku. Citrinos sultys sugeba natūraliu būdu sunaikinti visas spuogus sukeliančias bakterijas.

Kepimo soda puikiai atlieka šveitiklio vaidmenį. Ji pašalina negyvas odos ląsteles ir kitus porose susikaupusius nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA

1 valg. šaukštą kepimo sodos sumaišykite su keliais lašais citrinos sulčių. Mišinį maišykite tol, kol gausis tiršta pasta. Gautą priemonę užtepkite ant spuogų pažeistos odos ir maždaug minutę švelniais sukamaisiais judesiais ją šveiskite. Po to apie 20 minučių leiskite odai pasisavinti visą citrinos sulčių ir kepimo sodos teikiamą naudą. Jei norite dar geresnių rezultatų, šią „kaukę“ ant veido palikite per naktį.

REKLAMA

2 būdas. Kokosų aliejus ir ciberžolė

Galbūt šiuo metu jūsų namuose nėra nei ciberžolės, nei kokosų aliejaus, tačiau į šiuos 2 produktus investuoti verta, kadangi juos galima panaudoti daugelyje sričių, taip pat ir spuogų gydyme.

Pirmasis gydymo būdas labiau tiko tiems, kurie turi mišrią odą, o šį rekomenduojama išbandyti žmonėms, kurių oda yra sausesnė nei įprasta.

Kokosų aliejus naudojamas tam, kad kaip magnetas pritrauktų ir iš po odos ištrauktų visus spuogus ir infekcijas sukeliančius riebalus. Taigi, šiuo aliejumi pašaliname kitą nereikalingą aliejų ir taip išvalome poras.

REKLAMA
REKLAMA

Ciberžolė turi daug naudingų savybių, tarp kurių sugebėjimas kovoti su bakterijomis, uždegimais. Ji taip pat ramina sudirgusią odą. Ciberžolė padės atsikratyti nereikalingų bakterijų.

Dubenyje iki pastos konsistencijos sumaišykite 1 arbat. šaukštelio ciberžolės miltelių ir 1 arbat. šaukštelio kokosų aliejaus. Pirštais šią gydančią priemonę užtepkite ant pažeistos odos. Tai geriausia daryti iki miego likus 20 minučių. Priemonę švelniai įmasažuokite ir ją nuplaukite tik ryte. Tai daryti patariama šiltu vandeniu.

Ką vertėtų atminti?

Pirmuosius rezultatus turėtumėte pastebėti jau po pirmo bet kurios iš šių priemonių naudojimo, tačiau prireiks 2-3 dienų, kad spuogai visiškai sugytų.

Kuo anksčiau užtepsite pasigamintą gydančią priemonę, t.y., kuo anksčiau imsite gydyti išsikėlusį spuogą, tuo greičiau pastebėsite teigiamus pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų