REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Serialo „Friends“ žvaigždės (nuotr. Vida Press)

Kino industrijoje vykstanti televizijos ir kino samplaika jau kurį laiką nieko nebestebina – populiariausi aktoriai iš milijoninės vertės A klasės filmų migruoja į serialus, kurių rinka vis labiau stiprėja. Čia savo jėgas išbando ir garsiausi režisieriai, o pasaulinio lygio festivaliai vienas po kito sudarinėja ne tik kino, bet ir serialų programas. Nepaisant to, atvirkštinė karjera, kuomet serialuose išgarsėjęs aktorius tampa ir didžiojo kino žvaigžde, pavyksta toli gražu ne visiems.

38

Kino industrijoje vykstanti televizijos ir kino samplaika jau kurį laiką nieko nebestebina – populiariausi aktoriai iš milijoninės vertės A klasės filmų migruoja į serialus, kurių rinka vis labiau stiprėja. Čia savo jėgas išbando ir garsiausi režisieriai, o pasaulinio lygio festivaliai vienas po kito sudarinėja ne tik kino, bet ir serialų programas. Nepaisant to, atvirkštinė karjera, kuomet serialuose išgarsėjęs aktorius tampa ir didžiojo kino žvaigžde, pavyksta toli gražu ne visiems.

REKLAMA

Vienas populiariausių visų laikų TV serialų „Draugai“, pasaulinio lygio žvaigždėmis pavertė šešis jaunuolius, tik apšylančius kojas kine. Tačiau ar visų jų karjeros klostėsi sėkmingai net ir tuomet, kai baigėsi serialas, šiuo metu rodomas didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje viaplay.lt?

Courteney Cox (Monika)

Prieš prasidedant serialui „Draugai“, aktorė Courteney Cox buvo vienintelė šešeriukės narė, kurios pristatinėti žiūrovams nereikėjo. Iki premjeros moteris pasirodė ją išgarsinusiame filme „Eisas Ventūra: naminių gyvūnėlių detektyvas“ (angl. „Ace Ventura: Pet Detective“), kur vaidino drauge su Jimu Carrey. Nepaisant to, tikrąjį populiarumą ir pasaulinę šlovę aktorei C. Cox pelnė Monikos vaidmuo seriale „Draugai“. Pačios aktorės žodžiais, serialas jai padovanojo ne visuotinį pripažinimą, o giminingą sielą – aktorę Jennifer Aniston, kurią moteris įvardija geriausia savo drauge.

REKLAMA
REKLAMA

C. Cox žvaigždės statusą įtvirtino pasirodymas 1996-ųjų siaubo filme „Klyksmas“ (angl. „Scream“), kurio filmavimo aikštelėje moteris sutiko būsimą vyrą Davidą Arquette. Deja, santuoka iširo, aktorė ėmė mėgautis plastine chirurgija, o santykiai su gerokai jaunesniu mylimuoju, grupės „Snow Patrol“ lyderiu Johny McDaid taip pat nesusiklostė. Nesusiklostė ir tolimesnė moters karjera, kurią atspindi tik smulkūs vaidmenys B klasės filmuose ir aukštais įvertinimais nepasižyminčiuose serialuose.

REKLAMA

Jennifer Aniston (Reičel)

Būtent Reičel vaidmuo prieš 23-ejus metus išgarsino charizmatišką blondinę Jennifer Aniston, šiandien uždirbančią milijoninius honorarus ir namų lentynose saugančią Emmy bei Auksinio gaublio apdovanojimus. Dar filmuojant serialą „Draugai“ Jennifer karjera šovė aukštyn, o pasiekusi aukštumas išliko stabilia iki šių dienų. Regis, laiko kerams atspariai moteriai neabejingi ir gerbėjai – 1994-aisiais visus serialo „Draugai“ žiūrovus privertusi įsimylėti ją, Jennifer Aniston iki šių dienų neužleidžia labiausiai mylimų aktorių pozicijų. Žinomos moters gyvenimas šiandien – ramus ir nusistovėjęs – stabilūs vaidmenys romantinėse komedijose, stiprus vaidmuo dramoje „Cake“, santuoka su aktoriumi Justin Theroux ir atrastas prodiuserės talentas. Visa tai leidžia sakyti, kad būtent J. Aniston karjera „Draugų“ tarpe – pati sėkmingiausia.

REKLAMA
REKLAMA

Matt LeBlanc (Džo)

Ypač sėkmingai modelio darbu karjerą pradėjęs Matt LeBlanc galiausiai pasuko aktorystės link. Pasibaigus serialui „Draugai“ vyras tapo vieninteliu, kurio atsisveikinimas su čia suvaidintu personažu taip ir neįvyko. Serialo prodiuseriai pasiūlė aktoriui vaidinti seriale „Džo“ (angl. „Joey“), kuris, sėkmingai startavus eteryje, buvo rodomas net du sezonus. Šiam pasibaigus, vyro laukė kelerių metų pertrauka karjeroje, keletas smulkių vaidmenų ir šūvis aukštyn – taip Matto LeBlanco gyvenimas pasisuko seriale „Episodes“ atlikus pagrindinį vaidmenį. Penktą sezoną skaičiuojantis serialas vyrui pelnė Auksinį gaublį ir sugrąžino jį į geidžiamų aktorių sąrašo viršūnę, tarsi žadėdamas, kad geriausi jo karjeros metai – dar priešaky.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matthew Perry (Čandleris)

1990-aisiais, tuomet dar teniso žvaigžde buvęs aktorius Matther Perry vaidino populiarumo piką pasiekusiame seriale „Beverli Hilsas 90210“, tačiau šį faktą šiandien prisimena vienetai – vyras pasirodė tik vienoje serijoje. Po ketverių metų į jo gyvenimą atkeliavo „Draugai“, kurių dėka vos galą su galu suduriantis jaunuolis tapo pasaulinio lygio žvaigžde. Kaip ir Courteney Cox, Matthew Perry serialo filmavimo aikštelėje rado artimiausiu draugu jam tapusį Davidą Schwimmerį. Pasibaigus dešimtmetį trukusiai žvaigždžių valandai, vyras filmavosi retai ir liko ištikimu komedijos žanrui. Deja, karjera didžiajame kine baigėsi deramai ir neprasidėjusi – jai koją kišo žvaigždžių liga, priklausomybė alkoholiui ir narkotikams, kurią M. Perry po ilgų kovos metų įveikė padedamas visuomet šalia buvusio D. Schwimmerio.

REKLAMA

Lisa Kudrow (Fibi)

Darbas seriale aktorei Lisai Kudrow pelnė ne tik šlovę, tačiau ir asmeninę laimę – būsimą sutuoktinį moteris sutiko „Draugų“ filmavimo aikštelėje. Pasibaigus serialui aktorė aktyviai dalyvavo pokalbių laidose, filmavosi televizijoje ir kine, puikiai pasirodė seriale „The Comeback“, šmėžavo filmuose „P.S. I Love You“, „Analyze This“, „Analyze That“, „Love and Other Impossible Pursuits“, tačiau nei vienas kitas vaidmuo nebuvo tokiu sėkmingu kaip pasirodymas seriale „Draugai“. Šiandien moteris apšyla kojas prodiuserio ir scenaristo kėdėje, atlieka smulkius vaidmenis didžiajame kine ir mėgaujasi šeimynine laime tikindama, jog gyvena gyvenimą, apie kurį visuomet svajojo.

REKLAMA

David Schwimmer (Rosas)

David Schwimmer tapo vieninteliu šešeriukės nariu, šiandien gyvenančiu ne kino pasaulio nuotaikomis. Galima būtų teigti, kad vyro karjera baigėsi sulig serialo „Draugai“ paskutiniais puslapiais. Bandęs jėgas režisūroje, prodiusavime, animaciniame filme „Madagaskaras“ įgarsinęs žirafą, galiausiai vyras atsidėjo šeimai, žemiškam gyvenimui, o aktorystę pavertė hobiu, leidžiančiu karts nuo karto grįžti į filmavimo aikštelę, kurioje, kaip pats tikina, nebesijaučia taip gerai kaip prieš dvidešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų