REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mantas Strolia – vienas iš devynių Lietuvos sportininkų, vyksiančių į Pjongčango olimpines žaidynes. Nors 31-erių slidininkas į didįjį sportą grįžo po šešerių metų pertraukos, tai nesutrukdė iškovoti kelialapio į olimpiadą.

Mantas Strolia – vienas iš devynių Lietuvos sportininkų, vyksiančių į Pjongčango olimpines žaidynes. Nors 31-erių slidininkas į didįjį sportą grįžo po šešerių metų pertraukos, tai nesutrukdė iškovoti kelialapio į olimpiadą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olimpinių žaidynių uždarymas – tarsi paskutinė diena mokykloje

M. Strolia karjeros viršūnę pasiekę prieš aštuonerius metus. Ignalinietis ne tik pateko į Vankuverio olimpines žaidynes – jose užfiksavo puikų resultatą. Jis komandinio sprinto rungtyje, kartu su Modestu Vaičiuliu, buvo 18-as.

REKLAMA

Mantas pamena, kad tada startavo atsipalaidavęs, žinantis savo, kaip sportininko, galimybes. Tai leido užimi 18-ąją poziciją.

Toks rezultatas M. Stroliai suteikė išskirtinę garbę – žaidynių uždarymo ceremonijoje nešti Lietuvos trispalvę.

„Buvo malonu, – prisiminė Mantas. – Tada prabėgo ne tik žaidynės, o ir visas olimpinis ciklas. Tai buvo tarsi paskutinė diena mokykloje. Atrodo, mokaisi visą gyvenimą, bet sunkiausia jau praėjo.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus olimpinėms žaidynėms, M. Strolia nusprendė baigti profesionalo karjerą.

„Susiklostė tokia politinė ir ekonominė situacija, kad nemačiau prasmės toliau sportuoti. Slidinėjimas nebuvo darbas, o užsiėmimas, kuris finansuojamas valstybės. Kadangi proveržio mano karjeroje neįvyko, nusprendžiau išbandyti savo jėgas kitur. Ten, kur ir likę planetos gyventojai“, – pasakojo slidininkas.

Mantas sukūrė verslą, pradėjo mokyti kitus žmones slidinėti.

Sveika brolių konkurencinga

M. Strolia užpernai nusprendė sugrįžti. Viena pagrindinių to priežasčių – pagalba, pavyzdys ir kompanija jaunesniajam broliui Tautvydui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip jau išėjo, kad po pusmečio apėmė sportinis azartas ir pradėjau sportuoti rimčiau, – prisiminė Mantas. – Norėjau broliui padėti, kad jis patektų į olimpines žaidynes, bet pradėjome konkuruoti tarpusavyje. Per plauką laimėjau aš. O jis yra pasakęs, kad į olimpiadą vyks tik tada, jei bus už mane stipresnis.“

Pjongčango žaidynėse dalyvaus dar vienas Strolia – antros kartos Manto pusbrolis biatlonininkas Vytautas.

„Man tai bus antrosios žaidynės, tad tokio spaudimo, kaip pirmąkart, nėra. Dabar suprantu, žinau, kaip viskas vyksta. Tiesiog reikia mėgautis rungtimi ir iš savęs išspausti geriausia, kas įmanoma, – kalbėjo M. Strolia. – Olimpiada – tokios pat varžybos, kaip ir visos kitos. Tiesiog joms didesnis visuomenės dėmesys.“

REKLAMA

Šiuo metu Mantas treniruojasi ir olimpiadai ruošiasi Austrijoje.

Slidininkas Pietų Korėjoje ketina dalyvauti penkiose rungtyse.

„Mano, kaip sportininko, tikslas – iškrauti save tiek, kad po finišo negalėčiau atsikelti. O jei matuotume vietomis, norėčiau, kad komandinėse varžybose patektume į 20-uką. Idealiu atveju – pagerintume Vankuverio rezultatą“, – vardijo M. Strolia.

Sportininkų šeima

Mantas, Tautvydas ir Vytautas – ne vieninteliai žiemos sporto atstovai giminėje. Pirmųjų dviejų mama Kazimiera dalyvavo trijose olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Dabar K. Strolienė treniruoja Lietuvos slidinėjimo rinktinę.

Manto ir Tautvydo tėtis Vytautas kadaise buvo vienu geriausių šalies biatlonininkų.

„Norėjau sekti tėvų pėdomis, – pirmąją pažintį su slidėmis prisiminė M. Strolia. – Be to, užaugau Ignalinoje, tad daug pasirinkimų nebuvo. Sportas – tarsi vienintelis būdas išeiti į pasaulį, susipažinti su juo, pakeliauti.“

Dabar Mantas – retas svečias Lietuvoje.

„Realiai šiuo metu esu benamis, – juokavo M. Strolia. – Paskaičiavau, kad neverta mokėti nuomos, nes grįžtu labai retai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai Mantas buvo padaręs karjeros pauzę, gyveno ir Didžiojoje Britanijoje. Tačiau ten vaikinas suprato, kad nori padėti lietuviams, o ne užsieniečius.

„Norisi jaustis naudingu, o ne tik gyventi sau. Jei gyveni savo gyvenimą ir sieki tik savo tikslų, esi bevertis. Po olimpinių žaidynių spręsiu, ko noriu toliau“, – sakė M. Strolia.

Jis beveik penkerius metus susižadėjęs su drauge Egle.

„Jeigu viskas gerai susidėlios, vestuvės bus šią vasarą“, – žadėjo M. Strolia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų