REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Plungės rajone – sveiku protu nesuvokiama istorija

Sunkiai sergantis vyras sekmadienį skubos tvarka buvo paguldytas į Plungės ligoninės Slaugos skyrių, tarnyboms pavyko įkalbėti jo garbaus amžiaus motiną leisti suteikti pagalbą jos sūnui.

21

Sunkiai sergantis vyras sekmadienį skubos tvarka buvo paguldytas į Plungės ligoninės Slaugos skyrių, tarnyboms pavyko įkalbėti jo garbaus amžiaus motiną leisti suteikti pagalbą jos sūnui.

REKLAMA

„Paimti tyrimai, nes jis 4 metus nebuvo kreipęsis, nors buvo gavęs siuntimus pas chirurgą. Paimti biopsija, turint tyrimo rezultatus, galima planuoti pačią gydymo strategiją“, – BNS sakė Plungės meras Audrius Klišonis.

Vyras buvo sumuštas, tačiau nesigydė, vis tai išsivystė į sunkią ligą.

Kaip skelbė Klaipėdos apskrities policija, namuose gulinčio vyro veidas buvo supuvęs, be nosies, žandų, akių, tačiau asmuo buvo gyvas. Pasak mero, Plungės ligoninės vadovams teko paruošti personalą tokio ligonio priėmimui, jiems prireikė psichologinės pagalbos. Farmacininko specialybę turintis meras sakė matęs sergančio vyro nuotraukas ir jos „vaizdas nėra malonus“.

Pirmadienį buvo gautas teismo sprendimas, juo mama laikinai nušalinta nuo sūnaus globos, 50-mečiu pavesta rūpintis savivaldybės socialiniams darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

1992 metais jo motinai buvo priskirta vaiko globa. Mero žiniomis, globa buvo skirta dėl vyrui diagnozuotų centrinės nervų sistemos sutrikimų.

REKLAMA

Pirmadienį vyko susitikimas, kuriame dalyvavo prokuratūros, policijos atstovai, socialiniai darbuotojai, medikai. Jame apartas išaiškėjęs atvejis.

Pagalbą suteikti vyrui mėginta ir anksčiau, tačiau ir jis, ir jo mama jos atsisakydavo. Vyras praeitą savaitę pagalbos taip pat atsisakė, jis kol kas yra savo namuose. Medikai sako, kad jei vyras būtų gydomas slaugos ligoninėje, jis turi būti gydomas atskirai nuo kitų ligonių, kad infekcija neplistų.

Šeima buvo žinoma seniūnijai ir socialiniams darbuotojams, tačiau jokios pagalbos namuose priimti nesutikdavo, visus reikalus moteris susitvarkydavo atėjusi į seniūniją. Aplankyti atvykusių savivaldybės darbuotojų moteris į namus neįsileisdavo mažiausiai penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS pasakojo Šateikių seniūnijos, kuriai priklauso ir šis kaimas, seniūnas Zigmantas Strumyla, pirmą kartą užeiti į namus, kur gyveno 1967 metais gimęs vyras ir jo 1937 metais gimusi motina, mėginta prieš pusantrų metų. Tačiau ir pats vyras, ir vėliau grįžusi jo motina pagalbos atsisakė. Tuomet vyras, seniūno duomenimis, dar pats judėjo, tačiau kaktoje turėjo žaizdą.

„Kai važiuodavome, mūsų paprasčiausiai neįsileisdavo: viskas gerai. Dar prieš mėnesį su ja kalbėjome, sakė, kad viskas gerai, mano vaikas valgo, viskas normalu“, – pasakojo seniūnas.

Pasak Z. Strumylos, dar kartą į namus seniūnijos darbuotojai buvo užėję prieš šventes, tačiau nors motina prie sūnaus svečių neleido, pro durų plyšį pavyko pastebėti, kad kažkas su juo yra negerai, todėl trečiadienį pas moterį atvykta su policija. Tuomet ji taip pat nenorėjo įsileisti žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyro mama teigė prižiūrinti sūnų, o jo veidas esą apiręs dėl neaiškios ligos. Tai, kad vyras iš tiesų serga odos liga, kuri galėjo sukelti tokius padarinius, policijos pareigūnams patvirtino ir medikai, apžiūrėję vyrą.

Pasak seniūno, vyro motina labai prieštaravo, kad jis būtų vežamas į ligoninę.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei. Motiną netrukus pradės tirti psichiatrai.

Tyrimą kontroliuojanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Irena Dačkauskienė BNS sakė, kad specialistai turės nustatyti vyro sveikatos būklę.

„Mes vertinsime, ar padaryta nusikalstama veika, ar ne. Kai gausime išvadą, tada spręsime kas kaltas, kad taip atsitiko“, – BNS sakė I. Dačkauskienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų