REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Subadyta citrina (nuotr. skaitytojo)

Socialiniame tinkle antradienį moteris pasidalino nuotrauka ir žinute, kur tikino darbe pamačiusi, kad jos citrina subadyta. Moteris rašė, kad citriną pirko „Iki“ prekybos centre Vilniuje. Į šią žinią iškart sureagavo prekybos tinko atstovai bei komentatoriai.

3

Socialiniame tinkle antradienį moteris pasidalino nuotrauka ir žinute, kur tikino darbe pamačiusi, kad jos citrina subadyta. Moteris rašė, kad citriną pirko „Iki“ prekybos centre Vilniuje. Į šią žinią iškart sureagavo prekybos tinko atstovai bei komentatoriai.

REKLAMA

Visgi, žmonės dvejopai vertino šią naujieną, kadangi panašių žinučių apie neva narkomanų subadytas citrinas viešumoje pasirodo laikas nuo laiko. Specialistai ne kartą aiškino, kad nepasitvirtino nė vienas atvejis apie narkomanų badomas citrinas ar kitus vaisius, neva adatoms dezinfekuoti, o tokia žinia skleidžiama visai kitais tikslais. 

„Iki“ sureagavo iškart

Kad ir kaip bebūtų, tiesa tai ar nevykęs pokštas, nereaguoti tiesiog neįmanoma. Kaip portalui tv3.lt sakė prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė, moters nurodytoje parduotuvėje, kur ji įsigijo pažeistą citriną, atliktas patikrinimas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Visuomet reaguojame į pirkėjų skundus dėl produktų kokybės ir atliekame vidinius patikrinimus. Šiuo konkrečiu atveju taip pat buvo atliktas patikrinimas produkto prekybos vietoje. Turimos išvados rodo, kad citrusiniai vaisiai nebuvo pažeisto mechaniškai.

REKLAMA

Parduotuvėje taip pat patikrinome minimos dienos įrašus dėl tariamai piktybinio kenkimo maisto produktams, tačiau juose nėra jokios informacijos apie bandymus atlikti minimus veiksmus. Šviežiausios ir geriausios kokybės maistas – yra mūsų prioritetas, kuriam nedarome jokių išlygų. Šiuo metu skyrėme papildomą dėmesį maisto produktų priežiūrai minimoje parduotuvėje", - nurodė B. Čaikauskaitė.

Spekuliacijų šia tema ir panašių nuotraukų kaip ši, viešojoje erdvėje galima rasti pakankamai dažnai. Neaišku tik viena, moteris taip pajuokavo, ar pati nukentėjo nuo piktybinio pokšto.

REKLAMA
REKLAMA

ŽIV užsikrėsti rizikos nėra

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) kreipimųsi šia pačia tema jau sulaukė ne kartą. Tai dar kartą įrodo, kad panaši tema kartojasi ir kartojasi. ULAC medikai rekomenduoja nebijoti ir netikėti pranešimais apie kruvinas, švirkštais subadytas citrinas bei kitus panašaus pobūdžio pranešimus. Perspėjimai apie galimus baksėjimus kino teatre ar turguje, užkrėstas citrinas parduotuvėse yra skirti žmonių baimei ir sąmyšiui kelti.

Gyventojai turėtų nesibaiminti, nes ŽIV per maisto produktus neplinta. Rizikos užsikrėsti ŽIV per „subadytas citrinas“ nėra. Aprašytų užsikrėtimo tokiu būdu atvejų nėra žinoma.. Tam, kad ŽIV išliktų gyvybingas ir daugintųsi, reikia žmogaus leukocitų, o jų citrinose nėra. Užsikrėsti ŽIV per subadytas citrinas neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriau išmesti kaip nekokybišką

Papildomam įvertinimui moters pasidalinta nuotrauka buvo nusiųsta ir į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą. Tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Algintė Serapinaitė pabrėžė, kad prekybos centrai vartotojams privalo pateikti tik saugius ir kokybiškus maisto produktus, taip pat ir vaisius bei daržoves.

„Plačiau pakomentuoti iš pateiktos nuotraukos ir aprašo sudėtinga, tačiau akivaizdu, kad toks vaisius neatitinka kokybės reikalavimų, t.y. turi mechaninių pažeidimų ir jo neturi būti prekybos salėje“, - sakė A. Serapinaitė.

Nors neaišku, kas galėjo pažeisti nuotraukoje matomą citriną, nevertėtų rizikuoti radus panašią prekybos centre ir geriau parodyti salės darbuotojams ar kitiems specialistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų