REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė

Sekmadienį nugriaudėjo žinia iš pramogų pasaulio apie tai, kad Simo ir Oksanos Jasaičių namuose buvo fiksuotas galimo smurto artimoje aplinkoje faktas. 

49

Sekmadienį nugriaudėjo žinia iš pramogų pasaulio apie tai, kad Simo ir Oksanos Jasaičių namuose buvo fiksuotas galimo smurto artimoje aplinkoje faktas. 

REKLAMA

Sekmadienį vyras pristatytas į Vilniaus miesto 1-ąjį komisariatą gavus pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Šaltinių teigimu, neblaivus krepšininkas smurtavo prieš savo žmoną Oksaną Pikul-Jasaitienę.

Pranešama, kad krepšininkui komisariate nustatytas 0,94 promilės girtumas. Įtariama, kad į komisariatą S.Jasaitis galėjo būti atgabentas dėl to, kad įžeidinėjo savo žmoną O.Pikul ir sukėlė jai fizinį skausmą – "griebė ir pasuko" jai už rankos.

Po to, kai ši žinia apskriejo Lietuvos žiniasklaidą, po publikacijomis pasipylė internautų komentatoriai. Būtent tai, ką jie rašė, sukėlė dar vieną audrą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, dauguma komentatorių buvo moterys, kurios tvirtino, kad dainininkė Oksana Pikul pati kalta, nes išprovokavo vyrą tokiam elgesiui. Kitos atvirai reiškė, kad ištisus metus gyvena su smurtautoju, kenčia smurtą, tačiau niekur nesikreipia ir policijos pavieniais atvejais nekviečia. 

REKLAMA

Moterys gina smurtautoją

tv3.lt kalbintas pichologas Andrius Kaluginas pripažino nesuvokiantis, kodėl moterys užstoja smurtautoją, o ne auką, kuri, galimai, buvo skriaudžiama mažamečio akivaizdoje. 

 „Tai, kas įvyko už Oksanos ir SImo namų durų - yra tik jų asmeninis reikalas. Niekas niekada nesupras iš pašalies, kas galėjo vykti ir kokios tam tikrų įvykių priežastys. Tiesa tik viena - tai yra žymūs žmonės, todėl, natūralu, jų gyvenimo peripetijos yra aptarinėjamos viešai", - prakalbo psichologas. 

Nors savo akimis jis ir nematė socialiniuose tinkluose plintančių komentarų, kuriuose moterys gina Simą Jasaitį, dėl kurio veiksmų, kaip įtariama, ir buvo kviečiama policija, vis dėlto jis apie tai turi savo kategorišką ir griežtą nuomonę. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu taip yra, tai man labai dėl to liūdna. Liūdna ir tiek, kad moterys nejaučia empatijos kitai moteriai. 

Nenoriu skirstyti atjautos ir užuojautos pagal lytį ir sakyti, kad moterys turėtų užjausti moteris ir pan. Tikrai ne - suprasti ir užjausti auką turėtų kiekvienas, tačiau moterys iš prigimties yra empatiškesnės kitų atžvilgiu", - sakė psichologas. 

Jo teigimu, ši situacija, ištikusi garsią porą, yra tam tikras visuomenės veidrodis. „Nors mes turime daugybę projektų, informacijos apie tai, kad negalima gyventi smurte, kad būtina kalbėti apie tai, viešinti, bėgti nuo smurtautojo, panašu, kad situacija nekinta - moterys ir toliau ne tik kad gyvena ištisus metus, bet dar ir didžiuojasi tuo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mane labai stebina, kad moterys, kurios ilgus metus gyvena su smurtautojais, bando tai pagrįsti, laiko save kone didvyrėmis. Taip iš tiesų nėra - nuo smurto bet kokiu atveju būtina bėgti kuo greičiau", - dar kartą priminė A.Kaluginas. 

Nors Lietuvoje, kaip ir visose pasaulio šalyse, smurtas vyrauja tiek prieš moteris, tiek prieš vaikus, tiek prieš senjorus, psichologas išskyrė faktą, kad mušamų moterų grupė yra bene didžiausia. 

Man norisi dar kartą atkreipti dėmesį į tai, kad žmonės, visuomenė privalo solidarizuotis, padėti smurto ištiktoms aukoms, pasiūlyti pagalbą. Skriaudžiami vaikai, galbūt, taip lengvai nepasitrauks ir nepabėgs iš aplinkos, kurioje smurtaujama, tačiau suaugusios moterys tai padaryti tikrai gali - visada yra išeitis", - teigė psichologas.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų