REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Lietuvis vadovavo tarptautinei narkotikų kontrabandininkų grupuotei (nuotr. LR muitinės)

Lietuvoje praėjusią savaitę sulaikytas vyras, įtariama, vadovavęs tarptautinei narkotikų kontrabanda užsiėmusiai grupuotei, pranešė tyrimą atlikusi Muitinės kriminalinė tarnyba.

13

Lietuvoje praėjusią savaitę sulaikytas vyras, įtariama, vadovavęs tarptautinei narkotikų kontrabanda užsiėmusiai grupuotei, pranešė tyrimą atlikusi Muitinės kriminalinė tarnyba.

REKLAMA

2015 metais pradėto tyrimo metu paaiškėjo, kad trys iš penkių įtariamųjų grupuotės narių dirbo kurjeriais, jie buvo sulaikyti Prancūzijoje, o įtariamas organizatorius sausio 16 dieną sulaikytas Klaipėdoje. Dar vienas įtariamasis buvo sulaikytas Kaišiadoryse.

Kontrabandininkai įtariami dideliais kiekiais gabenę hašišą ir kokainą iš Ispanijos į Norvegiją.

Muitinės kriminalistų duomenimis, įtariamas organizatorius, klaipėdiškis M. B. Lietuvoje nepalaikė jokių santykių su šešėlinio pasaulio atstovais, pats taip pat nebuvo pakliuvęs į pareigūnų akiratį. Anot jo paties, teturėjo vieną silpnybę – buvo azartiškas lošėjas.

Du įtariamieji kilę iš Kaišiadorių rajono, vienas – tauragiškis, o ketvirtasis – Baltarusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos dirbtuvėse lengvuosiuose automobiliuose buvo įrengiamos slėptuvės, kuriose hašišas ir kokainas pervežinėti iš Ispanijos per Prancūziją, Vokietiją, Daniją ir Švediją į Norvegiją. Narkotikai paprastai vežti Lietuvoje ar Vokietijoje registruotais automobiliais.

REKLAMA

Nors kurjeriai vengė pagrindinių kelių, jau 2015 metų lapkritį Prancūzijos Le Pertiuse mieste, įkliuvo Kaišiadorių rajono gyventojas J. M., kuris lengvuoju automobiliu „Peugeot 5008“ vežė 26 kilogramus hašišo. Daugiau nei po savaitės kelyje Prancūzija – Vokietija, Bezansono mieste sulaikytas irgi „Peugeot 5008“ automobiliu važiavęs tauragiškis M. S., gabenęs 33 kilogramus hašišo.

Abiems lietuviams Prancūzijoje skirtos ne tik laisvės atėmimo bausmės, bet ir baudos: 220 tūkst. eurų ir 55 tūkst. eurų.

Trečiasis kurjeris – Baltarusijos pilietis A. K., prancūzų pareigūnų 2016 metų birželį sulaikytas Prancūzijos Narbono mieste. Baltarusis limuzinu „Mercedes Benz S 320“ vežė 18 kilogramų hašišo ir 2,2 kilogramus kokaino. Baltarusis Prancūzijoje buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme ir gavo 130 tūkst. eurų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Muitininkų duomenimis, šiais atvejais panašūs buvo ne tik automobiliai, bet ir kvaišalų slėptuvės: narkotikai slėpti mašinų slenksčiuose, statramsčiuose, po priekiniu stiklu per visą jo ilgį. Tyrimo metu pareigūnai taip pat nustatė ir apklausė asmenis Lietuvoje, automobiliuose įrenginėjusius slėptuves kvaišalų kontrabandos gabenimui.

Praėjusią savaitę pareigūnai Klaipėdoje sulaikė ir įtariamą pagrindinį šios kontrabandos organizatorių. Jo namuose aptiktas didelis kiekis mobiliųjų telefonų ir sim kortelių. Jis Vilniaus apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas trims mėnesiams.

Klaipėdiečiui gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tuo pat metu buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis, Kaišiadorių gyventojas K. L., kuriam Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu buvo skirta kardomoji priemonė – apykojės nešiojimas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų